Şeker hastalığı genetik bir hastalıktır...Genelde mutasyona uğramış genler orta yaş döneminde etkisizleşirler ve şeker hastalığı TIP-2 denen insanı yavaş yavaş öldüren hastalığa sahip olursunuz..

Sağlıksız beslenme damar tıkanıklığı obezite gibi hastalıklara neden olur..

Şeker hastalığında erken teşhis ve ilaç kullanımı sizleri damar tıkanıklığı , böbrek yetmezliği veya gözlerde körlüğe kadar gidebilen damar tıkanıklıklarından korur...

Aile soy ağacında bu hastalık var ise düzenli bir şekilde Hemoglabin A1C ye baktırmanızda fayda var...

Benim gibi kalp damarını deforme edip Kalp krizi geçirene kadar habersizde olabilirsiniz...Sonuçları sadece şeker değil aynı zamanda damar sertliği hastalığı ile de savaşmanız gerekir...

O yazıdaki beslenmenin aynısını çocukluğumdan beri uygulardım...Sağlıklı bir kahvaltı erken yenen sağlıklı bir akşam yemeği haftada 1 gün tatlı falan...

Şeker hastası olarak yine 2 bazende 3 öğün yemek yiyorum , insulin hassasiyeti oluşsun diye yemeklerde sıfır yağ ,vücut yağlanma yapmasın diye az tuz , düzenli spor insulin iğnesi vb falan ancak 3 aylık şeker 6.4 de sabitleyebildim...Daha aşağı gelmiyor namussuz ...Bu da yaraların normale göre daha geç iyileşmesine neden oluyor...

Obez değildim hiçte olmadım ama aileden gelen bu hastalıkla yaşamak zorunda kaldım....a.q...

Yüksek kan şekeri yorgunluğa halsizliğe neden olsa da(400-500 seviyeleri hariç) düşük kan şekeri Kalp krizine kadar götürebilir...