Turk calis, ovun, guven..
Turk calis, ovun, guven..
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Gani Gülaydýn
@ganicyus
·
22 Mar
Temettü tartýþmalarý almýþ yürümüþ durumda.
Bir bakýþ açýsý da ben sunayým;
Aylýk 20 bin TL emekli maaþý almak için 20-25 yýl prim ödüyorsun,
ek olarak yaþ þartýný da beklemek zorundasýn.
Þu an en düþük prim, aylýk 11-12 bin TL civarýnda.
Yýllýk 240 bin TL temettü geliri elde edince, aylýk 20 bin TL gelire ulaþmýþ oluyorsun zaten.
Emekli olabilmek için her ay prim ödemeyi kabul ediyorsun,
25 yýl ödüyorsun, yaþý bekliyorsun ama iþ temettüye gelince hatýrý sayýlý bir miktar ayýrmadan 3-4 yýlda iþ bitsin istiyorsun öyle mi ?
(Temettü yatýrýmý olur,
Temettü yatýrýmý olmaz.)
Bunlar eksik cümleler bence.
Neye göre olur, neye göre olmaz?
Kime göre olur veya kime göre olmaz?
https://x.com/ganicyus
Temettu yatirimi candir, gerisi heyecandir.
Temettu yatirimi olmaz diyenlerin sabirsiz kisiliklerdir.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Sayýn Kartopu Yeþil Hidrojen iþi çok masraflý iþ uzunca bir sürede rantabl olmaz. Hadi oldu mesela sen TÜPRÞ olarak yenilenebilir enerji üreten bir firma deðilsen karþýndakilerle nasýl baþa çýkacaksýn? Taþýma su ile deðirmen dönmez.
Bir diðer konu herkes harýl harýl o iþin argesi ile uðraþýyor özellikle yenilenebilir enerji sektöründe ; bulduðunu hiç kimse baþkasýyla paylaþmaz. Petrol iþine benzemez bu.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Sen önce Tuncayýn ne anlatmýþ onu bir izah et buralarda esir ettiklerine. Bende dinlememiþim demek ki.
Bana seni uyandýrdýðým için teþekkür edeceðine bir de gider yapýyorsun. Bak inan ki tansiyonun hoplamasýn diye sadece ufak sufleler veriyorum sana niye bu kadar kýzýyorsun onu da anlamýþ deðilim.
Yukarýda Tuncay videolarý paylaþan biri olarak sabýrdan bahsetmiþsin ya cidden karnýma gülmekten aðrýlar girdi.
Buralarda olanlar ve buralarý sadece okuyanlar Tuncay ve Türevlerinden uzak durun.
Sabah Akþam dilinden düþürmüyordu SASA & HEKTS þimdi soru soraný engelliyor.
Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 06-04-2026 saat: 21:49.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Böyle bir günde Tüpraþ çok iyi durdu ve üstüne %1,36 primli kapattý daha önce de yazdým eylül ayýnda ki temettüyü bekliyorum çok þey yazarýmda gerek yok sadece kýsa yazayým yarýn iran ve israil savaþý bitse bile 2 ay sonra petrol piyasasý normale dönermiþ yani hürmüz boðazý yarýn açýlsa bile eski seviyesine gelebilmesi normalleþme 2 ay sonra düzelebilirmiþ o yüzden tüpraþ deðerli hissedir temettü de veriyor daha ne olsun ytd.
Yer Ýmleri