Originally Posted by
Salih Karakaya
City ve Deutsche saklama oraný %41'ler den %34,6'ya geriledi. Nerdeyse pandemideki orana düþmesine az kaldý. Biz kalýcý yabancý fonlar beklerken, hazýr olanlar kaçýyor. Esas operasyon bankalarda yapýldý. Ama orada bile böyle bir gerileme olmadý.Nedir bunlarýn derdi anlayamadým. Ben alýyorum hala. Ama doðrusu bu rakamlarý da göreceðini beklememiþtim. Düþen býçaðý tutmaya kalktýk. Sanki Tüpraþ'a yaptýrým gelecek de birileri haberini aldý. Bu düzeltme oranýný aþtý.Her neyse. Ben yatýrýmcýyým. Portföyümde Tüpraþ oraný gereðinden fazla arttý. Hayýrlýsý bakalým.
Hatýrlarsanýz 6 sene evveldi sanýrým Aselsan çýlgýn yükseliþini yaparken yabancýlar satarken yerli kapýþýyordu, mantýksýz seviyelerden bahsetmiyorum, yaptýðý çýlgýn hareketin yarýsýndaydý.
Benzer durum, yakýn zamanda Migros'ta yaþandý, gün itibariyle tl tarihi rekorunu kýrdý.
Kendi adýma býyýklý, býyýksýz yabancý satýþlarýný çok önemsemiyorum.
Yaptýrým bence söz konusu deðil çünkü yerli yabancý hiç bir paydaþýn bu iþte kârý olmayacaðý gibi fazlasýyla siyasi-ekonomik kaybý olur. Yani 40 yýlýn baþý eloðlunun dalaþý yurdum insanýna ve þirketine yaradý ve yarayacak.

Originally Posted by
VADE YOK
Kar marjlarý ortalamasýnýn çok üstünde seyretti son 2 yýldýr..
Artýk ortalamalarýna dönmeye baþlýyor.
Ortalamasý 1 milyar dolar net kar.
Hisse baþý 16 tl gibi..
Marjlar düþerse eski seviyelerine F/K oranlarý deðiþecektir..
Marjlar, dediðiniz gibi normale yakýnsýyor, dövizin son yýllardaki yukarý hareketi de etki etti ama stratejik dönüþüm ve baþarýlý finans yönetimi kâr seviyelerini daha yukarý çekmemizi saðlýyor. Ortalama net kâr kýsmýnýn þimdilik en az 1,5 milyar dolar (bakým vs. olunca deðiþiklikler olabilir) ve mali yapýnýn yukarýda bahsettiðim unsurlar kaynaklý daha yukarýda olduðunu düþünüyorum. Hele ki stratejik dönüþüm planýnda bahsi geçen yatýrýmlar ve favök beklentileri göz önüne alýndýðýnda bu ortalama kârlar oldukça mütevazý diye düþünüyorum.
Elbette ki dediklerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri