Purin Türkiye için Batý kaynaklý ekonomi politikalarýna yöneldiðini ifade etti.
Ruslardan ucuza alýyorsak belki orda bir sýkýntý görüp çýkýþ yapýyor olabilirler.
Sadece tahminimi ifade ediyorum.
Ytd elbette.
Purin Türkiye için Batý kaynaklý ekonomi politikalarýna yöneldiðini ifade etti.
Ruslardan ucuza alýyorsak belki orda bir sýkýntý görüp çýkýþ yapýyor olabilirler.
Sadece tahminimi ifade ediyorum.
Ytd elbette.
Bu sene 1 milyar dolar net kar elde etse bu þu anki fiyatlarla 10f/k dan iþlem gördüðünü gösterir . Anlýk piyasa deðeri 10 milyar dolar böyle bakýnca þu anki Fiat ucuz gibi durmuyor.
Ikinci temettuyu alalim, fiyat artisi olmamasini kabullendim..
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
http://share.matriksdata.com/shareMa...06101905465915
Temettu odeme gunu 164 den alinabiliyordu...
Su anda daha asagidayiz...
Koç; Tüpraþ' aldýðýnda toplam deðer 8 milyar dolar civarý idi. Yaklaþýk 6-7 milyar dolar iyileþtirme yatýrýmlarý oldu. 14-15 milyar dolar. Dolarýn 20 yýllýk enflasyonunu da hesaba katalým. Yeni yatýrýmlarý da devam ediyor. Ayný zamanda ürün arzý, ülke ihtiyacýný karþýlamýyor. ola ki bir durgunluk durumunda Ýhracat þansý en fazla olacak konumda. Yani jeopolitik gerginliklerden, resesyondan en az etkilenebilecek bir sektör.
Kar meselesi bu dönem yorumlamak için biraz karýþýk. Enflasyon muhasebesi iþi karýþtýrdý. Normal koþullarda enflasyon muhasebesi uygulandýðýnda karda enflasyon oranýnda azalma olmasý yanýnda duran varlýklarýn yakýn oranlarda deðerlenmesi gerekir. Finans sektörü dýþýnda bu boyutta kar deðiþimi olmamasý gerekir. Ama 7 milyarlýk kar 320 milyona düþüyor. Zarar eden bankalar (yabancý gelirse bankalara gelecek ayaðýna) sigorta dýþýnda en çok getirisi olan sektör oluyor ve düzeltmeden çok etkilenmiyor.
Ülkede deðerlemeler, fiyat dengesi alt üst oldu. Bence þirketler varlýklarýnýn yeniden deðerlemesini tabandan yaptýrýyorlar. Kýyas yapýlacak ölçek kalmadý. Yapar elbette. Vergiden kazanç varken, hisse F/K 'sýný mý düþünecek. Bu koþullarda F/K ile hisse fiyatý kýyaslanamaz. Hissenin gerçek ederine bakmak lazým. Fikrimce Tüpraþ 15 milyar dolarlýk þirket. Kaliteli rafineri. Nelson kopleksitesi Ýzmit 14,5. Ortalama 9,5. Ben böyle bakýyorum. Ama benim bilmediðim olaylar vardýr. Yazdýklarým çöp olur. Bilemem.
Baðlý ortaklýðýmýz Entek Elektrik Üretimi A.Þ.'nin ("Entek") %100 pay sahibi olduðu Enspire Enerji Yatýrýmlarý ve Hizmetleri A.Þ. ("Enspire"), Romanya'da geliþtirme aþamasýndaki 214,26 MWm kapasiteye sahip olacak ve bir kýsmý baþvuru sürecinde olmak üzere güneþ enerji santrali izinlerine sahip Eco Sun Niculesti S.R.L. ile geliþtirilen projenin arazisine sahip Euromec-Ciocanari S.R.L. þirketlerinin sermayelerinin %100'üne denk gelen hisselerin, Econergy International Limited þirketinden, kapanýþ uyarlamasýna tabi olmak üzere yaklaþýk 32,9 milyon Euro þirket deðeri üzerinden devralýnmasýna yönelik Pay Alým Satým Sözleþmesini imzalamýþtýr. Sözleþme uyarýnca ilgili rekabet ve doðrudan yatýrým otoriterleri izinlerinin alýnmasý ve proje izinlerinin tamamlanarak projenin inþaata hazýr hale getirilmesi gibi kapanýþ ön þartlarýnýn tamamlanmasýný takiben, þirketlerin paylarý Enspire'a devir olacaktýr. Kapanýþýn 31 Ocak 2025 tarihine kadar tamamlanmasý öngörülmektedir.
KAP
Sýradan bir insan
Ben de bekledigimiz IMO geldi sonunda diyorum.![]()
Yer Ýmleri