2030 a kadar her eve 20K TUPRS lazim agalar.![]()
2030 a kadar her eve 20K TUPRS lazim agalar.![]()
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yavas yavas biriktirin iste..
Sizlere hedef verdim..![]()
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Ýþte neden artýk Tüpraþ sorusunun baba nedenlerinden bir taneside bu.Döngüsellikten kurtulmak çok büyük bir nimet ve hissenin bugüne kadar ki döngüsellik kaynaklý oynaklýklarýný bertaraf ederek deðerlemeye ciddi bir katký saðlayacak.Ýstikrar çok önemli,döngüsel þirketlerin hisselerinde malum doldur boþalt yapýlýyor genelde,bunun olmayacaðýný ve beraberinde getireceði istikrarý bir düþünün,ne büyük bir konfor olacak gerçekten heyecan verici.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Cahillik mutluluktur!
Abi 2026 da mekanizma devreye girdiðinde talep arzýn kaç misli olacak þu an kesin hesaplar dahi yapýlamýyor.Dünyada deli gibi yenilenebilir yatýrýmlarý yapýlýyor ancak kurulum kapasiteleri belli.Arz talebin dengeye ulaþacaðý tarih olarak 2050 hedefi koydular o yüzden tüm dünyada.Yani diyeceðim karbon fiyatý bugün için 71 ama 2026 geldiðinde çok çok ciddi artýþlar olacaðý kesin gibi.Talep 100 arz 10 gibi düþün,fiyat ne olur?[emoji12]
Cahillik mutluluktur!
yaw þu düþüþlerden korkmayýn...
lot arttýracaðýz..zaten noktalarý, grafikleri veren , ihtimalleri gösteren ve bunu bedava yapankardeþleriniz var..
Dudu ya bakmayýn...düþüþler iyidir..bedava lot.....
gir çýk yapmasan da o noktalarý bekle alým için.....
Tsk ediyorum aydýnlatýcý açýklamanýz için lakin bir konuyu tam oturtamadým. Alým satýmýn yapýldýðý platformu devlet mi oluþturacak yoksa denetleyici mi olacak. Atatp yazýlýmýn greenx projesi böyle bir þeydi sanýrým. karbon üretenler ile yeþilenerji üretenleri tek platformda toplamak. böyle olunca bu alým satým nasýl gerçekleþecek orasýný rica etsem açýklaabilir misiniz . entek bunu nasýl gerçekleþtirebilecek ?
Epiaþ denetleyici ve düzenleyici kurum olacak,þeffaflýk platformunu biliyorsunuzdur,onun benzeri bir yapýda tüm arz cephesi(yenilenebilir enerji üreticileri) ile talep eden sanayi þirketlerin üye olduklarý ve karþýlýklý alýþveriþlerin ve karbon fiyatýnýn arz talebe göre ortaya çýkacaðý bir yapý.
Diyelim siz bir demir çelik üreticisisiniz ve yýllýk 1 milyon ton karbon salýnýmýnýz var,bu platforma üye olup yýl içinde yapacaðýnýz Avrupa ihracatýnýn eþdeðeri kadar sertifikayý tercihe göre peyderpey oluþan fiyatlardan alýp ihracatýnýzda kullanacaksýnýz gibi gibi þeyler…Ýklim yasasý taslaðý kamuoyu ile paylaþýldýðýnda detaylara bakar üstünden geçeriz.
Cahillik mutluluktur!
Yer Ýmleri