Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 51/127 ÝlkÝlk ... 41495051525361101 ... SonSon
Arama sonucu : 1015 madde; 401 - 408 arasý.

Konu: TUPRS - Tüpraþ

1.  Alýntý Originally Posted by gürselbb Yazýyý Oku
    adam üfürükçü diyor ..ne tanýrým ne ederim..hayýrdýr?
    ne üfürdük senin tabirinle , ne dediðimiz yanlýþ çýktý...ha beðenmiyorsun yazdýklarýmýzý blok la gitsin...
    diðerini iyi çözmüþsün sen
    aðýr ruh hastasý..þizofren mahiyetinde..zaten millet çözmüþ dalgasýný geçiyor..
    ulan diyorsun herifin hayatý ne kadar kötüyse teselliyi burda arýyor..biþe demiyorsun..hayal dünyasýnda...
    ne bir takdir edeni var ,ne bir paylaþýmýndan faydal***** var,ne biri alýntý yapýyor..e bunun içinde bilgi lazým birikim lazým..
    seni beðeniyorlar,kuduruyor..
    dediðin gibi kadrajý kaldýr fabrikada vardiya iþçisi..burda 22 þirketi var..resim at diyorsun roma dan yok...kombinenin yerini göster diyor Osman,ismini kapatýp ...yok...þaþýrdýk mý ...yok..
    Allah þifa versin.....blokla gitsin.
    burayý da froto ya çevirdiler...faydalanan iyi insanlar var halbuki...
    gerçi herkes kimin ne olduðunu biliyor...
    Boþuna çeneni yoruyorsun . Türkiye de çevrene bir bak. O baktýðýn yerlerin buralardan çok farklý olmadýðýný göreceksin. Meydan bu tiplerin artýk. Ortalýkdan çekilmek lazým. Býrak kendi sloganlarýný yine kendileri alkýþlasýn. Neymiþ yatýrýmcý adam gerekirse 2 sene yüzde 50 zararda bekleyebilirmiþ!!! al sana tesbit gibi tesbit. Kimse de demiyor önce beklesek de sonra alsak nasýl olur.?
    Bu tipleri kendi avantajýna dönüþtürmek ise çok kolay. Nereyi iþaret ediyorlarsa tersine hareket et . eregl de bir ekip 2.5 dolarlarda iken sabah akþam hisse köpürtüyordu çýktýk hedef 1 dolar marþ marþ dedik. Tabi iþlerine gelmedi birisi geliyor kafa karýþtýrýyor falan. ý ýh yani. Cümbürcemaat yüklendiler. Sonuç . eregl geçtiðimiz aylarda 1.2 dolarý gördü þu anda 1.5 dolarýn altýnda.
    Birisi çýktý ne dese beðenirsin. 2 ihtimal vardý tutturdun havalanma.
    Froto içinde geçen sene 2 kiþi takip eder kimse de yazmaz idi 450 lerden 1200 lere gitti. Ne zaman kalabalýklaþtý birileri 7/24 köpürtme çalýþmalarýna baþladý hisse kaçýnýlmaz olarak çakýldý.
    Bir dediði bir dediðini tutmayan yorumlar adamlarda demans da var . eregl almaya baþladým yazmýþ. soruyorsun ne yaptýn ettin. bende hiç eregl olmadý diyor. Daha komiði gece 8 eregl 3 dolar hedefi vermiþ sabahýnda saat 10.10 stop etmiþ.
    Kapa ekraný git. Birþey de paylaþma . Býrak kendi kendine mahalle maçý yapsýnlar iþte. Sadece dediðim gibi köpürtme baþladý mý bilanço imiþ not artýþý imiþ ekonomi canlanmýþ mýþ faizler inecekmiþ çýkacakmýþ nereyi iþaret ediyorlarsa tersine mermi hýzý ile uzaklaþ.

Son birþey daha eklim. Bu ekibin tersten olaný da var. Onlarda hisseler diplerde iken gelip koro halinde hisse kötüleyenler. Onlarýda gördün mü dünya savaþý çýkacakmýþ faizler artacakmýþ ekonomi batýkmýþ bu sefer farklý imiþ falan hiçççç düþünme dal.
    Tabi hisse fiyatý diplerde dediðim böyle tepeden yüzde 10 15 düþüþleri kastetmiyorum.
    Son düzenleme : Mathias; 12-08-2024 saat: 13:14.

2.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    Erken satma... Acil paraya ihtiyacýn yoksa tabi....Çünkü enflasyon tam gaz devam ediyor ve dövizin buralarda kalmasý imkansýz... Seni az çok tanýyorum geçmiþtende konuþmuþtuk... Tüpraþdan da hatýrlýyorum...Galiba bir arada demirlerde de vardýn... Nakit kalmak bence en büyük risk.. Þurdaki adamlara bakýp bir iþ yapma.
    Þu an satma durumum yok. Çok þükür ihtiyaç da yok. Hedefimiz belli. Tüpraþ, froto ve demirlerle devam.
    Uzun vade yatýrýmcý olmaya çalýþýyor.

3. etme cahille sohbet.................gitsin..
    blokla bu ekibi olsun bitsin..zaten birbirlerinden baþkasý ne alýntý yapar bunlardan ne yorum alýr..
    hektaþ dan aldýlar ......gittiler
    froto dan aldýlar .............gittiler
    tuprs a geldiler ahkam kesiyorlar..
    yazýk burdaki iyi niyetli insanlara...blokla UzunVade bu ruh hastalarýný olsun bitsin..
    yada dediðin gibi hiç girme foruma..
    zaten gelen vurmuþ giden vurmuþ bir de sen cilalama...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    Allah bunlarý ýslah etsin...... Bu tür yazýlarýn aynýsýný tupraþ 70 lerde (bölünmeden önce), ttrak 25 lerde , ecil 6 larda, brisa 5 lerde iken gördüm...

Siz ancak boþ boþ üfürürsünüz.. Biz bekleriz ve kazanýrýz..

Þimdi boþ yapmayýn, çeklin kenara sataþmayý býrakýn.. Kariyer olarakda portföy olarakda muhtemelen size 8-10 kat fazla gelirim...
    Adam gibi konuþmayý yazmayý öðrenin gelin, herþeyi tartýþýrýz... Ama önce burda inanlara sataþmayý býrakýn. saygýlý olun.

Lüzümsuz lüzumsuz formlarda boþ boþ dolaþmanýn anlamý yok... Þurdaki insalara iki çizik çekerek deðil, sektörel veya makro düzeyde analizler yaparak faydalý olun.. YANÝ KISACA BOÞ YAPMAYIN.BURAYI DA MEÞKUL ETMEYÝN.SÝZE SON SÖZÜM BU.... ÞÝMDÝ YENÝDEN AÇILMAMAK ÜZERE ENGEL KOYUYORUM...ÇÜNKÜ YETERÝNCE BOÞ MUHABBETLERÝNÝZÝ GÖRDÜM.
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

5. Tüpraþ,

15 yýldan fazladýr takip ederim, öðrenciyken RUP projesin de 3 aylýk çalýþmýþlýðým bile oldu, ilk sigorta kaydýmýn olduðu iþimdir ( Alt yüklenici üzerinden), genel olarak Tüpraþ diyince aklýma gelinler;

- Kabaca 2 aylýk stoklu çalýþýr,brent fiyatlamasýndan etkilenir, belirli oranda Hedge mekanizmasý vardýr, hedge edilen ürünler nihai ürün grubudur, pandemi ve Rusya-Ukrayna savaþý etkisiyle, petrol ve rafine ürün fiyatlarý korelasyonu önceki yýllarda olduðu gibi birlikte hareket etmeyebiliyor.
    - 250 milyon varil petrol iþleme kapasitesine sahiptir ( yaklaþýk 30 milyonton), bakým,arýza ve talep fazlalýðý döneminde ithal edip satar, ürettiðinin bir bölümünü ihraç edebilir, onun yerince daha ucuz nihai ürün ithal edebilir.
    - Örneðin Amerika’da kasýrga nedeni ile veya Fransa’da iþçi eylemi nedeni ile kapanan rafinerler marjlarý oldukça etkileyebilir, veya þuan da olduðu gibi Rus ambargosu, özetle Dünya rafinerilerinde ki her türlü olayý takip etmekte fayda vardýr.
    - Nihai ürünler küçük tankerler ile ve kýsa mesafelerde taþýndýðý için, uzakdoðu ülkelerinde ki kapasite fazlalýðýndan az etkilenir, Mega tankerler küçük terminallere yanaþamaz, yükünü boþaltamaz.
    - Ýlave kapasite yatýrýmý olmadýðý için, ülkemizde resesyon olsa bile gün geçtikçe trafikteki, denizdeki ve havada ki taþýt sayýsý arttýðý için, bana kalýrsa uzun yýllar yüksek kapasite ile çalýþmaya devam edecektir, global resesyonda senaryo deðiþir.
    - Proseslerinde yüksek miktarda doðalgaz kullandýðý için doðalgaz fiyatlarý karlýlýðý etkiler.
    - Entek ile yola çýkýlan stratejik dönüþüm hikayesinde nihai amaç yeþil enerjiden Hidrojen üretmektir, baþta rafinaj prosesinde kullandýðý hidrojeni temiz üreterek kapsam 1 emisyonunu azaltacaktýr.
    - Hidrojenin ülkedeki tüm doðalgaz hattýna %15 civarýnda karýþtýrarak, yakýtýn zengileþitirilmesi ve emisyon deðerinin azaltýlmasý planlanmaktadýr, hidrojen ayrýca çelik üretimi vb yüksek ýsý gerektiren proseslerde kullanýlacak þekilde çalýþmalar devam etmektedir.
    - 2030 yýlýndan itibaren rafinaj kadar elektrik ticaretide bilançoya etki edeceltir, þuan ki 2500 MW lýk hedef kapasitenin zamanla arttýrýlacaðýný düþünüyorum, doðrudan yatýrým veya santral satýn alma yöntemi ile.

6.  Alýntý Originally Posted by reaktif Yazýyý Oku
    Tüpraþ,

15 yýldan fazladýr takip ederim, öðrenciyken RUP projesin de 3 aylýk çalýþmýþlýðým bile oldu, ilk sigorta kaydýmýn olduðu iþimdir ( Alt yüklenici üzerinden), genel olarak Tüpraþ diyince aklýma gelinler;

- Kabaca 2 aylýk stoklu çalýþýr,brent fiyatlamasýndan etkilenir, belirli oranda Hedge mekanizmasý vardýr, hedge edilen ürünler nihai ürün grubudur, pandemi ve Rusya-Ukrayna savaþý etkisiyle, petrol ve rafine ürün fiyatlarý korelasyonu önceki yýllarda olduðu gibi birlikte hareket etmeyebiliyor.
    - 250 milyon varil petrol iþleme kapasitesine sahiptir ( yaklaþýk 30 milyonton), bakým,arýza ve talep fazlalýðý döneminde ithal edip satar, ürettiðinin bir bölümünü ihraç edebilir, onun yerince daha ucuz nihai ürün ithal edebilir.
    - Örneðin Amerika’da kasýrga nedeni ile veya Fransa’da iþçi eylemi nedeni ile kapanan rafinerler marjlarý oldukça etkileyebilir, veya þuan da olduðu gibi Rus ambargosu, özetle Dünya rafinerilerinde ki her türlü olayý takip etmekte fayda vardýr.
    - Nihai ürünler küçük tankerler ile ve kýsa mesafelerde taþýndýðý için, uzakdoðu ülkelerinde ki kapasite fazlalýðýndan az etkilenir, Mega tankerler küçük terminallere yanaþamaz, yükünü boþaltamaz.
    - Ýlave kapasite yatýrýmý olmadýðý için, ülkemizde resesyon olsa bile gün geçtikçe trafikteki, denizdeki ve havada ki taþýt sayýsý arttýðý için, bana kalýrsa uzun yýllar yüksek kapasite ile çalýþmaya devam edecektir, global resesyonda senaryo deðiþir.
    - Proseslerinde yüksek miktarda doðalgaz kullandýðý için doðalgaz fiyatlarý karlýlýðý etkiler.
    - Entek ile yola çýkýlan stratejik dönüþüm hikayesinde nihai amaç yeþil enerjiden Hidrojen üretmektir, baþta rafinaj prosesinde kullandýðý hidrojeni temiz üreterek kapsam 1 emisyonunu azaltacaktýr.
    - Hidrojenin ülkedeki tüm doðalgaz hattýna %15 civarýnda karýþtýrarak, yakýtýn zengileþitirilmesi ve emisyon deðerinin azaltýlmasý planlanmaktadýr, hidrojen ayrýca çelik üretimi vb yüksek ýsý gerektiren proseslerde kullanýlacak þekilde çalýþmalar devam etmektedir.
    - 2030 yýlýndan itibaren rafinaj kadar elektrik ticaretide bilançoya etki edeceltir, þuan ki 2500 MW lýk hedef kapasitenin zamanla arttýrýlacaðýný düþünüyorum, doðrudan yatýrým veya santral satýn alma yöntemi ile.
    Tertemiz ve net bir bilgilendirme. Emeðinize saðlýk. Tertemiz dedim. Malum burda ve diðer birkaç forumda taraflarýn savaþý var. Ýster istemez ortam sertleþiyor. Ýnsan bir þey paylaþmaya da korkuyor. Olaki arada kalýp kim vurduya gitmeyelim diye. Apartman toplantýlarýnda çok görülür böyle durumlar. Apartman sorunlarýný çözmek için toplanýrsýnýz. Komþular arasýnda husumet olanlar bu ortamý hesaplaþma arenasý olarak görür. Halbuki hesaplaþmayý toplantý yerine birebir yapsa apartmaný etkilemeyecek ve apartmanýn sorunlarýna mantýklý çözümler üretilecek. Ama yapýlamaz kavga, küfür, aþaðýlama, kargaþa ortama hakim olur. Ve sorunlar çözülemeden kalýr. Þanslý iseniz eli sopalý veya insanlara korku salan bir tip çýkar. Sorunlarla ilgili kötü de olsa çözümler üretir. Ona bile razý olmak zorunda kalýrsýnýz. Ülkenin pürmelali genelde her yerde benzer oluyor. Etmeyin arkadaþlar.Üslubunuzu aþaðýlama içermesin. Hatalý paylaþým yaptým. Kasýt yoksa olabilir. Kastý olanlara da kim olduðunu tam olarak tesbit etmek zor. Karþýlýk verme gitsin. Bu konuda yazmayý bile korkuyorum. Ama apartman toplantýlarýnda sessiz kalýp bulaþmayýnca kimlerin liderlik ettiðini yaþadým. Þimdi bu fukara ve amatör adamdan bunlara duymak hoþunuza gitmeyecek ama. Malum memlekette parasý olan konuþuyor. ''Sen kim oluyorsun. Dötünde don yok. Konuþuyorsun.'' falan diyecekler. Desinler. Birileri arada ''kendinize gelin'' desin artýk. Sevgiler,saygýlar sunuyorum hepinize.

Arkadaþlar birbirimizi kýrmanýza gerek yok kanýmca ülkenin ekonomik durumu ortada ( Deniz bitti artýk ) jeopolitik olarak etrafýmýz çevrilmiþ durumdayýz aþaðýda Ýran-Ýsrail savaþý yukarýda Ukrayna- Rusya ülkeyi zaten bitirdiler halk gerçekten çok durumda üçümcü ve dördüncü çeyrek negatif büyüme ön görülüyor bu durum içinde borsadan nasýl bir beklentimiz olur ki

8. 956 bin küçük yatýrýmcý borsadan çýkmýþ..hesap kapatmýþ...artýk halka arzlarda tavan tavan gitmediði için o bölgede oluþan ufak pazar da kapanmýþ..
    uzun süredir þiþen banka endeksi artýk bu bilançolarla beraber eksiye vermeye baþladý...ilginç olan aralarýnda sadece garanti bankasý durumu çevirmiþ ki ben yapý kredi den beklerdim..
    ülkenin kuzey ve güneyinde kaynayan kazanlarla beraber haþlanmaktan bizde payýmýzý alýyoruz..tuhaf olarak sevindiðim tek þey borsa da kalan yatýrýmcý sizler bizler yani eski yatýrýmcýlar oldu..
    ben tuprs ý , dönem dönem deðiþen 5-6 hissenin oluþturduðu portföyün getirdiði karlar ile büyütüyorum..teknik analiz bu yüzden benim için çok önemli..temel olarak yukarýda yazan arkadaþlarýn görüþleri ile ayný payda da olmak da kendimi güvende hissettiriyor.o yüzden herkes mümkün mertebe yazmalý...beðenmediðinizi canýnýzý sýkaný blok larsýnýz..ama yazýnýz..

Sayfa 51/127 ÝlkÝlk ... 41495051525361101 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •