Neyse kiskanmayalim.![]()
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
https://youtu.be/7My-6T6fqNk?feature=shared
''Büyük ihtimal Blackrock satmýþ olabilir'' deniyor. Ya kazancý yeterli gördü. (Borsa kazançlarýna veya iþlem üzerinden vergi uygulanmasý dedikodusu olduðunu sanmýyorum. Gireli 4 yýl olmuþ. bu kadar uzun vadeli kazançlara vergi uygulayamazlar.) Yada çýkmalarýnda ''eksen kaymasý'' endiþesi olmuþ olabilir. Bu konuyu yorumlamak çok zor. Malum tamamen baðýmsýz hareket etme koþullarýmýz yok veya yok edildi. Brics ülkelerinden daha çok ithalat yapýyoruz. Ýhracatýmýz ABD ve AB ülkelerine. Yabancý fon akýþýna ihtiyaç var. Bu da BRÝCS ülkelerinden gelmiyor. Dünya ekonomik sistemi tamamen ABD tarafýndan kontrol ediliyor. Kopabilmek kolay görünmüyor veya bedeli aðýr olacak. ABD politikalarýna bakarsan ortada duramazsýn. Ya bizdensin ya karþý taraftan durumu oluþturuldu. Rusya _Ukrayna savaþý ile AB tarafýný seçti yada seçmek zorunda kaldý. Gazze konusu bile bu tarafýn çatlak ses vermesini saðlamadý (Ýspanya ve birkaç küçük ülke dýþýnda). Gazze konusu da göz ardý edilir gibi deðil. Resmen göstere-göstere kýyým yapýlýyor. Suriye'de Kürt bölgesi oluþturulmasý ve baðýmsýz bölge imiþ gibi seçim yapýlmaya çalýþýlmasý Türkiye'nin durumunu daha da zorlaþtýrýyor. v.s.
Blackrock ortalýðýn karýþacaðýný düþünmüþ olabilir veya haber almýþ olabilir mi?
Bu konularda ki politikalarý takip etmek lazým. Ülkemize fon akýþýnýn özelikle 2024 4. çeyrek ve 2025'de (Enflasyonun düþme ihtimali netleþince) artacaðý beklenirken, (Blackrock bunu en iyi bilebilecek kurum) niye þimdi çýkmayý düþündü? Bu konularda tecrübesi olan arkadaþlarýn foruma katký sunmasý hoþ olur. Benim bu konularda bildiklerim çok amatörce. Belki de bunlarla hiç alakasý yok. Özellikle bu konularda yakýn takip yapan, yurt dýþý piyasalara da yatýrým yapan arkadaþlarýn görüþleri bizim öngörü tutarlýlýðýmýza katký sunabilir.
2024'ün ilk çeyrek bilançolarý Bist 30'da genellikle hep zarar veya büyük düþüþ var .Bankalar (holding bilançolarýndan anlaþýlýyor), Sahol, Þise, Ereðli, Tüpraþ. Ne enflasyon muhasebesi imiþ arkadaþ. Sanki hepsi öz kaynaklarýný sürekli eritmiþ. Forumlarda yazan iyice azaldý. Çoðu fikir belirtmek istemiyor sanýrým. Araya goy-goycular da karýþýnca.
Yazdýklarým endiþe de uyandýrmasýn. Bildiðim net bir durum yok. Sadece beyin fýrtýnasý yapýyorum. Bu forumda gerçek adýyla yazan tek kiþi benimdir sanýrým. O yüzden aracý kurum elemaný veya baþka bir misyonu olan kiþi olamam. Amatör yatýrýmcý (ayný zamanda küçük) olarak düþündüklerimi yazýyorum o kadar.
Papaz her gün pilav yemez.
Bugün caný ahtapod ýzgara istiyor
Yemek tavsiyesi deðildir
Yer Ýmleri