Ford yok listede, her yerden silmiþler ;)
Ford yok listede, her yerden silmiþler ;)
Eyvallah Gürsel abi,çok yaþa.
Gerçekten çok özel bir þirket,açýkçasý beni en çok cezbeden tarafý deðiþen dünyaya çok hýzlý refleks göstererek dönüþüm ve sürdürülebilirlik stratejisi belirleyip yatýrým ve atýlýmlara hýzlýca baþlamasý oldu.Yönetim bilindik klasik dev rafinaj rafinaj þirketini yeni ve deðiþen dünyaya hýzlýca adapte ederek kabuk deðiþtirtiyor.Bunun önemi ilerde bugün varolan pek çok sektör ve þirketin varolmadýðýnda çok iyi anlaþýlacak.
Temettü desen þu an bistin 1 numarasý,yönetim kalitesi desen þu dönüþüm ve sürdürülebilirlik konusuna gösterdiði reaksiyonlar ile bistte pek çok firma uyurken atýlým yapmasý ile öncü,mevcut operasyonlar desen iç dýþ piyasa dengelerinin hýzlýca deðiþtiði durumlara göre içerisi daralacak olsa ihracata dýþarýsý daralacak olsa yeni pazarlara ihracata hýzlýca aksiyon alabilme manevra kabiliyeti çok büyük bir konfor sunuyor biz yatýrýmcýlarýna.
Mümkün olan en yüksek hisse miktarýna ulaþabilmemiz için önümüzde birkaç yýl zaman var, sonrasýnda þirketin kabuk deðiþimi yapýlmakta olan dönüþüm yatýrýmlarýyla momentum kazanacaðý için her geçen hafta ve ay deðerde oluþacak pozitif ivme bugünlerde toplanabilinen maksimum hisse miktarýnýn ne denli kýymetli olduðunu ortaya koyacak.Ondan sonra temettü veriminin yüksekliði ve þirketin dönüþüm ile döngüsel bir þirket olmaktan çýkýþý karlarda ki oynaklýðý bertaraf edeceðinden yüksek temettü veriminde istikrara kavuþturacak þirketi ve birde þirketin karlarýnýn %80 gibi çok büyük kýsmýný daðýtacaðýný göz önüne aldýðýmýzda bugünlerde toplanan her bir lotun toplayaný için muazzam bir refah saðlayacaðýný düþündüðümüzde cidden heyecan verici olduðunu ifade etmemiz önemli bir husus olacak.
Benim ilk uzun vade yatýrýmým olacak olan Tüpraþ ý seçme ana sebeplerim bunlar.Zaman kýsýtlý,ecnebiler mallarý ezerek milleti dökmek için çok ciddi takla atýyorlar,almak için vermek tabiri vardýr borsada!Þu an ecnebilerin yaptýðý þey tam olarak bu,hunharca vererek insanlara bildiklerini unutturmak,fiyata duyarlý olan Türk yatýrýmcýsýnýn oyundan düþeceðini bildiklerinden en acýmasýz oyunlarýný oynuyorlar.Bu oyuna gelmemek,sýký tutunmam ve heyecan verici dönüþüm süreçlerini faaliyet raporlarý ve sunumlardan takip ederek motivasyonu her daim diri tutmak ve toplayabilinen maksimum adete ulaþmak için daha çok çalýþýp kazanýp biriktirmek Tüpraþ yatýrýmýnda tek amacýmýz olmalý.Bu bir maraton koþusu,hýzlý baþlamak erken yorulmaya,erken yorulmada oyundan erkenden düþmeye sebep olabilir,bu tuzaða düþülmemeli.Zihinler uzun vade için kalibre edilmeli.
Dönüþümümüzün ilerleyiþi ve son çeyrekte atýlanl adýmlar ile sürecin neresindeyiz analist sunumundan bakalým þimdi.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Cahillik mutluluktur!
Abi burada bizim Tüpraþ hakkýnda yazdýklarýmýz çok kýymetli çok deðerli þeyler ve buradaki pek çok arkadaþýda heyecanlandýran bir hikaye Tüpraþ’ýn dönüþümü ancak arkadaþlarýn ekserisinde benim gözlemim Ford Ttrak Tofaþ vs de var ve Tüpraþ’ýn aksine o cephede yaþanan kýrýlýma yakalandýklarý için feci demoralize oldular.Bakma sen kuyruðu dik tutmak için uzun vade biriktiriyoruz vs masallarýna.Sene olmuþ 2024!! Elin çinlisi teknolojide çaðý deðiþtirecek teknolojiyi geliþtirmiþ dünyayý kasýp kavuracakken tüm bunlarý izleyen 1900 lü yýllarýn baþýnda varolmuþ geleneksel markalarýn bundan 10 sene sonra en iyi þartlarda bugün ki büyüklüklerini koruyabileceklerini ferihtahý dahi bilmediðini söylüyorken bu arkadaþlarýn iki önceki yazýmda ele aldýðým deðiþen dünyaya adapte olamayýp geçmiþin kalýplarýyla geleceðe yatýrým yapmalarý gerçekten ölümcül hata olma ihtimali masada olan bir konu.Aslýnda malda yakalanmamýþ olsalar açýk dimað ve çakra ile gelmekte olaný daha temiz görecekler ama malda olup birde þartlandýrýlmýþlýkla hareket edince geleni görmek bir yana insanýn henüz bilimin dahi çözemediði psikolojisi devreye girip hatada ýsrarýn fanatik birer temsilcisi yapabiliyor insanlarý.Atalarýmýz bu durun içinde bir kaç kelime basit ancak 10 sayfa yazmakla eþdeðer bir deyim sunmuþlar bize;Keskin sirke küpüne zarar.
Hayýrlýsý olsun diyelim ve Tüpraþ’ýn heyecan verici dönüþümüne ve nerede ne kazanýrsak tüpraþa vakfetme olayýna konsantre olmaya devam edelim diyor küçüklerin gözlerinden büyüklerin ellerinden öpüyorum.[emoji18]
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Cahillik mutluluktur!
Deðerli Tüpraþ yatýrýmcýsý ortaklarým.
Tüpraþ konusunda siyasi bir risk görmüyor musunuz?
Hükümet ve Koçlar arasýnda.
Aðýz sulandýran bir þirket ve vergi tahsilatýyla direkt iliþkili.
Aydýn Doðan'a korkunç bir ceza yazýldý ve medya elinden alýndý.
2008'de akaryakýt'a katýlan markör meselesi yüzünden Tüpraþ'ýn baþý belada idi..
Yer Ýmleri