Originally Posted by
Serkalgo
Karþýt tezler kýymetlidir,yeterki böyle düzgün üslup ve argümanlar ile donatýlý olsun.Ben Miami arkadaþýn temelde rafinaj ile alakalý fikirlerine katýlýyorum ancak dünyada fosil yakýtlarýn 2045 senesinde pik yapacaðý dünyanýn tüm ülkeleri maksimum hýzda mevcut altyapýsýný dönüþtürme hýzýyla hareket etse dahi ancak fark yaratacak bir dönüþümün saðlanabilme gerçeði var.Bu iþ kaynak meselesi,her ülkede de bu dönüþüm için kaynak yok.Herkes maddi gücüne göre bir strateji ve dönüþüm planý takvimlemeye çalýþýyor.Miami iþte burada yanýlýyor.
Bizim de burada olma sebebimiz zaten dönüþüm.Bu dönüþüm için maddi yeterliliðe sahip Tüpraþ.Ha yok ben dönüþüm iþinide boþ bir iþ görüyorum diyorsa o halde örnek verdiði shell þirketi baþta tüm küresel devlerin hýzla sýfýr karbon elektrik dönüþüm yatýrýmlarýnýda boþ görüyordur anlamý çýkar ki o durumda da sn miami insanlýk enerji olmadan yaþayamaz,o durumda da kendisinden için taþ devrine özlem duyuyor olmalý dememiz icap eder sanýrým.Bu özlemde ise kendisine Gazze’ye gitmesini tavsiye ederim.
Bu arada Shell þirketinin de 2030 hedefli týpký Tüpraþ gibi birebir dönüþüm stratejisi açýklayýp uyguladýðýnýn linkini aþaðýya býrakýyorum. Shell ilaveten geçtiðimiz hafta 3,5 milyar $ lýk hisse geri alýmý da açýkladý.
Bir þeyler yazýyorken bir doðru yanýna 2 yanlýþ koyuyorsanýz amacýnýz sorgulanýr. Bu þekilde bilgi ve belge ile yazdýklarýnýz çürütüldüðünde de rezil olma durumunuz belirebilir.
Gerçi eminim bu yazýma cevap olarak yine bir kaç doðru içine 3-5 kasti yanlýþý serperek cevap verecektir sn miami, benim böyle ard niyetli yazýlara 1 den fazla verecek cevap ve vaktim yok. Niyeti halis olana bu yazý ve iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri