163.8 den onay aldýktan sonramý tekrar yükseliþe geçer sayýn gürsel bey?
163.8 den onay aldýktan sonramý tekrar yükseliþe geçer sayýn gürsel bey?
þu grafikte a noktasý varya Bozoklu kardeþim, o nokta retest noktasý..yani düþeni kýrdýðý bölgeye sahte küçük bir yükseliþ yapýp o 159 a tekrar deðip bu vesile ile tahtacýnýn son kez mal toplamasýna da izin verip gerçek yükseliþe onay verdiði nokta..
olayý tamamlamýþ...
bir önceki grafiði ve o fibo noktalarýný takip et..ben bir daha bu noktalara geleceðini sanmýyorum..tabi haber kaynaklý düþüþler olmasa..savaþ vs..
çok teþekkür ederim gürsel kardeþim.eline yüreðine saðlýk.iran denilen onursuz ve gurursuz milletin yüzünden diken üstündeyiz. iran gibi onurunu yoksayan bir rezil devlet yüzünden terörist israilin savaþ tamtamlarý borsanýn dengesini bozdu.
neyse polemiðe gerek yok...Ama akdeniz rafineri marjlarý takip edilmeli.
Son düzenleme : human01; 01-09-2024 saat: 09:47.
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
sayýn human aklý baþýnda hiç kimse temel analizin gerekliliðini inkar edemez..hepimiz burada bulunuyorsak bunun tek nedeni tekel konumundaki tüpraþýn temelde en büyük sanayi kuruluþu olmasý ve TÜRKÝYENÝN VAZGEÇÝLMEZ en önemli kuruluþu olmasý birde koçlarýn yönetiminde yatýrýmcý dostu olmasý gibi faktörler bizlere güven veriyor. ben grafikten anlamam para grafiði bozar.savaþ gibi olaðan dýþý olaylar grafiði bozar.grafik zaman içinde þirketin hangi deðerlerde destek ve dirençlerini ortaya koymasý bakýmýndan önemlidir. grafikçi arkadaþlarda bu çizdiklerimiz normal þartlarda böyle olabilir diyorlar olur demiyorlar.para herþeyi etkiler sosyal olaylar herþeyi etkiliyor.en önemlisi þirketin karlýlýk marjlarý ve paylaþým politikalarý, geliþim sýtratejileri,....temel analiz temel olmak þartýyla grafiklerdede önemli ipuçlarýnýn varlýðýný kabul etmekte önemlidir.perþembe günkü harekette 171,60 direncine deðmeden iki basamak altýndan tepe yaptý yýldýrým hýzýyla düþtü 168,60 ta kapattý.bakalým önümüzdeki haftada ne olacak?. iþte grafikçiler yani teknikçiler sadece yorum yapýyorlar.kimi tutturuyor kimi tutturamýyor.herþey arz ve talebe baðlý.varsayýmlar pek çok.
herkese bol kazançlar dilerim. inþallah hepimiz çok kazanýrýz.saygýlarýmla.
Sn.Bozoklu dediðim gibi bende de ciddi miktarda var... Bir hissenin ederine (manipulasyon yapýlabilen bir hisse deðilse.) temel rasyolarý ile karar verilebilir.. Önce bunun detaylý analiz edilmesi ve öyle pozisyon alýnmasý gerekir.. Ha günlük trade edenler için bir lafým yok..Ama sizi az çok tanýrým, siz elinizde hisseleri tutan birisniz..O yüzden ilk maliyetlenme sizin için çok önemli.. O nedenle yazdým zaten.... dediðim gibi tüpraþ gidecekse temel deðerlerindeki düzelme ile gidecekitir... 3-5 çizikle olmuyor demek istedim.
Son düzenleme : human01; 01-09-2024 saat: 11:14.
evet sayýn human bey ben küçük bir yatýrýmcýyým.alsat yapmayý beceremiyorum maliyetim 65 tl civarý ancak altýna göre enflasyona göre kaybým,zararým çok büyük.nezaman al sat yapsam beni tahtacý piþman ediyor.bir yýl önce yaklaþýk 30 binlotum vardý ALLAHIN YARDIMIYLA EREÐLÝYE ÇOK DÜÞÜKTEN GEÇTÝM ORADAN kazandýðým parayla tekrar tüpraþa girdim tamamen duygusal bir tepkiyle oldu bunlar.maliyetimi 100 tlden 65 tlye düþürdüm.iþim birazda rast gitti.ALLAHIN yardýmýyla olduðuna inanýrým.yazýlanlardan etkilenerek karar vermiþimdir.hisse geçiþleri olmasaydý iþim bitikti.benim mesleðim borsacýlýk deðil birþeyden anladýðým söylenemez biraz mantýk biraz hisler birazda kýsmete inanç var bende.sizler gibi büyük yatýrýmcý deðilim.temeli saðlam þirketleri severim.
.buradaki hisselerimle bir güvence saðlamak istiyorum kimsesi olmayan garip biriyim. burada kazandýðýmla bir sigorta oluþturmak istiyorum.ele ayaða düþersem bir bakýcý tutmak için para lazým.evlatlarým hayýrsýz çýktý.verdiðin sürece iyisin veremediðin zaman kötüsün hainsin demek istediler.kimseye yaranamadým kardeþim.en son çareyi onlardan uzak durmakta buldum.alýnmayýn þimdiki insanlar çok zalim ve çýkarlarýna tapan kiþiler.bizi yönetenlerde dahil ekseriyeti samimi müslüman deðiller.bizler þimdikiler gibi zalim deðildik babam bana çok zulmetti ancak o ölünceye kadar öf bile demedim kalbini kýrmadým saygýda kusur etmedim.keþke insanlarýmýz köpeklere gösterdikleri saygýnýn onda birini yaþlýlara gösterebilselerdi?ALLAHTAN BAÞKA BÝR DOST VE GÜVECEÐÝMÝZ BÝR GÜÇ YOK.
Son düzenleme : .bozoklu.; 01-09-2024 saat: 11:50.
Sn. bozoklu malesef bir çok ailede benzer sorunalr arttý... Artýk yaþam þartlarýmý , yoksa toplum mu bozuluyor bilemiyorum. .. Tüpraþda maliyetniz gayet iyi.. Tüpraþ kurumsal ve iyi yönetilen bir þirket. Bence beklerseniz kaybetmezsiniz. Zaten bu ayda 10 tl temettüsü var.. Daha da maliyetiniz düþecek... Þu anda en büyük risk kanýmca nakitte kaalmak..Bu borsanýn düþmeyeceði anlamýna gelmez...Ama enflasyon tam gaz gidiyor... Bu nedenle ben borsada kalmaya devam ediyorum.
Yer Ýmleri