Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 67/127 ÝlkÝlk ... 1757656667686977117 ... SonSon
Arama sonucu : 1016 madde; 529 - 536 arasý.

Konu: TUPRS - Tüpraþ

1. 3-5 çizikle olan þeyleri söyleyeyim ben ;
    froto dan örnekleyeyim,malum bu tayfa ile münasebetimiz froto da baþladý..1240 larda iken aylar önce baðýrdýk,düþüþ olacak diye..herþey yolunda idi onlara baksan 1800 lere gidecek..onlara baksan tabi..zaten goygoy tayfasýna baksan...neyse...biz neye baktýk..formasyon a baktýk ilkönce..formasyon yön hakkýnda ufak bir sinyaldir..formasyon aþaðý verdi...tabii sadece formasyonla amel etsen %40 þansýn...herþeyi söyleyen indikatör dür..içinde hacim var , yön var, ortalama var ..var oðlu var..baktýk RSI 2 aydýr uyumsuzluk veriyor..yani fiyat yukarý verirken rsý aþaðý veriyor...yani sen fiyata bakma diyor aslolan bu ...sadece ona da bakmadýk,mac d de saðlam indikatör..o da negatif uyumsuz..
    neyse hesapladýk kitapladýk dedim ki bu 1000 e kesin inecek hatta 932 yi de görecek dedim..girin froto formuna tarih tarih yazdým..hatta sattýklarýmýda gösterdim resimleriyle..kimse aksini söyleyemez..göstere göstere...zaten gýcýklýklarý ordan..kendileri yapamadýklarý için...3-5 çizik miþ...hadi ordan....
    1186 tl ortalama ile 3.000 lot çýktým..o esnada Ereðli 1,5 sene üzerine al verdi..hep takipteydim..yine indikatörler..ereðli ye girdim 1 hafta da %6 da ordan aldým..froto da düþüyor..uzatmayayým,2 ayda 3.000 lot ile çýkýp 3.513 lot la tekrar froto ya girdim..
    her kaðýdýn teknik fýtratý vardýr..froto her sene sana %30 lot arttýrma fýrsatý verir..flama formasyonunu sever,negatif uyumsuzluklar çalýþýr..bilen bunu her sene yapar..3-5 çizik diyorlar ya..o 3-5 çizik 4 senede 7.000 lot la baþladýðým froto yu 4 sene sonunda 9.800 lot a getirdi..temettüler de buna dahil deðil..
    tek tek aldýðým sattýðýmý dekont resimleri ile gösterdim...kim yapar,kim yaptý þimdiye kadar..girin froto ya görün...
    3-5 çizikmiþ....benim harcým deðil demiyor da....bunlara biri garanti verse,dese ki froto 1240 dan 800 lere düþecek yeminle söylüyorum herkesten önce satarlar..bakma sen yatýrýmcýlýðý kaðýda sadýk kalmak mottosu ile eþleþtirdiklerine..o lot larým bloklu diyen kardeþ bile kahvaltý etmeden blok u kaldýrýp satýþý verirdi..bu ucuz numaralara gerek yok ...sizin temel analizden de anladýðýnýz yok..bu cahillerin hiç bir bilanço yu yorumladýklarýnýda görmedim..
    bunlara ver lot larý,tavuk gibi üstüne yatsýnlar sonra kendilerine uzun vade deðer yatýrýmcýsý desinler..sabýrlý olmak erdem miþde,koç var a güveniyorlarmýþ da,yönetim iyiymiþ de,yatýrýmcý fiyatlardan etkilenmezmiþ de....bilseler senden benden önce satarlar..
    800 lere indiðinde forum aðlama duvarý gibiydi..hey gidi...yalandan alým fýrsatý veriyormuþ da, biraz daha ekleme yapmýþ da...geceleri uyuyamadýlar..
    çocuða da versen 1000 lot 5 sene sonra yine 1000 lot alýrsýn..ne özelliðin var senin..o da senin kadar kazanýr..
    3-5 çizik miþ...hadi ordan...siz kuluçkaya devam edin..her gün sayýn lotlarýnýzý,belki çoðalýr..çoðaltýrsýnýz da..

Alýntý Originally Posted by gürselbb Yazýyý Oku
    3-5 çizikle olan þeyleri söyleyeyim ben ;
    froto dan örnekleyeyim,malum bu tayfa ile münasebetimiz froto da baþladý..1240 larda iken aylar önce baðýrdýk,düþüþ olacak diye..herþey yolunda idi onlara baksan 1800 lere gidecek..onlara baksan tabi..zaten goygoy tayfasýna baksan...neyse...biz neye baktýk..formasyon a baktýk ilkönce..formasyon yön hakkýnda ufak bir sinyaldir..formasyon aþaðý verdi...tabii sadece formasyonla amel etsen %40 þansýn...herþeyi söyleyen indikatör dür..içinde hacim var , yön var, ortalama var ..var oðlu var..baktýk RSI 2 aydýr uyumsuzluk veriyor..yani fiyat yukarý verirken rsý aþaðý veriyor...yani sen fiyata bakma diyor aslolan bu ...sadece ona da bakmadýk,mac d de saðlam indikatör..o da negatif uyumsuz..
    neyse hesapladýk kitapladýk dedim ki bu 1000 e kesin inecek hatta 932 yi de görecek dedim..girin froto formuna tarih tarih yazdým..hatta sattýklarýmýda gösterdim resimleriyle..kimse aksini söyleyemez..göstere göstere...zaten gýcýklýklarý ordan..kendileri yapamadýklarý için...3-5 çizik miþ...hadi ordan....
    1186 tl ortalama ile 3.000 lot çýktým..o esnada Ereðli 1,5 sene üzerine al verdi..hep takipteydim..yine indikatörler..ereðli ye girdim 1 hafta da %6 da ordan aldým..froto da düþüyor..uzatmayayým,2 ayda 3.000 lot ile çýkýp 3.513 lot la tekrar froto ya girdim..
    her kaðýdýn teknik fýtratý vardýr..froto her sene sana %30 lot arttýrma fýrsatý verir..flama formasyonunu sever,negatif uyumsuzluklar çalýþýr..bilen bunu her sene yapar..3-5 çizik diyorlar ya..o 3-5 çizik 4 senede 7.000 lot la baþladýðým froto yu 4 sene sonunda 9.800 lot a getirdi..temettüler de buna dahil deðil..
    tek tek aldýðým sattýðýmý dekont resimleri ile gösterdim...kim yapar,kim yaptý þimdiye kadar..girin froto ya görün...
    3-5 çizikmiþ....benim harcým deðil demiyor da....bunlara biri garanti verse,dese ki froto 1240 dan 800 lere düþecek yeminle söylüyorum herkesten önce satarlar..bakma sen yatýrýmcýlýðý kaðýda sadýk kalmak mottosu ile eþleþtirdiklerine..o lot larým bloklu diyen kardeþ bile kahvaltý etmeden blok u kaldýrýp satýþý verirdi..bu ucuz numaralara gerek yok ...sizin temel analizden de anladýðýnýz yok..bu cahillerin hiç bir bilanço yu yorumladýklarýnýda görmedim..
    bunlara ver lot larý,tavuk gibi üstüne yatsýnlar sonra kendilerine uzun vade deðer yatýrýmcýsý desinler..sabýrlý olmak erdem miþde,koç var a güveniyorlarmýþ da,yönetim iyiymiþ de,yatýrýmcý fiyatlardan etkilenmezmiþ de....bilseler senden benden önce satarlar..
    800 lere indiðinde forum aðlama duvarý gibiydi..hey gidi...yalandan alým fýrsatý veriyormuþ da, biraz daha ekleme yapmýþ da...geceleri uyuyamadýlar..
    çocuða da versen 1000 lot 5 sene sonra yine 1000 lot alýrsýn..ne özelliðin var senin..o da senin kadar kazanýr..
    3-5 çizik miþ...hadi ordan...siz kuluçkaya devam edin..her gün sayýn lotlarýnýzý,belki çoðalýr..çoðaltýrsýnýz da..
    Ben forumda pek yazmýyorum, daha çok okuyorum. Frotoda da Tüpraþta da okudum yazýlarýnýzý. Aynen de dediðiniz oldu düþecek dediniz diye kötü oldunuz.
    Ama yalan olmasýn, dekont hatýrlamýyorum, göndermediniz de diyemem. Forumda amacým kimin ne yaptýðýný görmek deðil, etraftaki fikirleri görebilmek.
    Biraz fanatizm var orasý doðru. Ancak yatýrým tarzý olarak herkes farklý. Ben beceremediðim için sat al yapamýyorum mesela. Giriþimlerim genelde olumsuz olsu, o yüzden beklemek biraz daha kolayýma geliyor. Tabii stresli ve maliyetli bi þey.
    Hatta bana da kýzmýþtýnýz "nasýl yapamýyorsun o kadar grafik paylaþýyorum hiç mi bakmýyorsun" diye

Tecrübe ve maddiyat meselesi sanýrým, zamanla bi þeyler öðreneceðim. Hem korku hem fanatizm. Bende de var hisseye aþýk olma durumu... Bazý þeyler bana ders oldu, bakalým bundan sonra akýllanacak mýyým?
    Grafikleri bekliyorum Gürsel bey ihmal etmeyin

Baþlýkta bazý alýntýlar doðrudan kiþisel alýndý ve karþýlýk verildi, devamýnda da gruplaþma oldu ve çatýþma çýktý. Her þey iyi güzel ama herkes yatýrým mantýðýna, stratejisine göre haklý.
    Ben mesela 10 yýl biriktirsem, sürekli toplayarak ilerlesem, ben de baþkasýnýn tekniðine, stratejisine þüphe ile bakarým. Bu gayet normaldi, siz de bu tip yatýrýma benzer bakýþ açýsýyla yaklaþýyorsunuz.
    Ancak dediðim gibi kiþisel atýþmalar tatsýz oldu. Siz pek girmediniz bunlara ama sayýn @serkalgo biraz daha aktif oldu ve siz iki kiþi bi grup ve diðer 3-4 kiþi baþka bi grup gibi görünüyor.
    Ancak sadece görünüyor, kalpler ayný olsa da cüzdanlar farklý!
    Ben ben birinin fikrini yanlýþ buluyorum diye ona düþman olacak, hasým olacak deðilim ki
    Herkes fikrini paylaþýyor, forumun amacý bu.

3. bu dekontlardan bir tanesi..1500 lot satýþ..diðerine baktým bulmadým..1000 sayfa forum..bulunca onuda paylaþýrým

tarihe bak..froto 932 yi gösteriyorum...

4. doðru kaðýdý temel analizle seçer, o kaðýttan teknik analizle para kazanýrsýn..baþka türlü sermayen büyümez..teknik analizsiz olmaz..kazanamazsýn..lot larýn üstüne yatýp büyümesini bekleyemezsin...büyümez..
    ha yapana bir þey demem..
    ha o yapan teknik analize 3-5 çizik derse de sabaha kadar cevabýný alýr..belgeleriyle....
    teknik analizsiz olmaz,büyüyemezsin,zenginleþemezsin..teknik analizsiz yatýrýmcý olmaz..yatýrýmcý deðildir o, emanetçidir..hep 1 adým geridedir..düþüþlerde yakalanýr,beklemek zorunda kalýr,zaman kaybeder,fýrsatý deðerlendiremez,lot arttýramaz,sermayesi aynýdýr..
    sermayesini ayný zanneder daha kötüsü..her ay %5 sermayesi erir bilmez...senede aldýðý %7 temettüyü bir þey sanýr..
    o yüzden imkaný olan teknik analiz öðrensin.2-3 ay da en azýndan nerden girilip çýkýlacaðýný öðrenir..ilerledikçe de para kazanýr..
    baþka türlü olmaz..inanýn olmaz..

5. bir konuyu daha aydýnlatalým,
    hani diyor ya kuluçkacý lar,tuprs manipülatif kaðýt deðil burda teknik iþlemez diye...cahilliðe bak..
    teknik asýl manipülatif tahtada iþlemez..
    þöyle;
    5 kiþi birleþsek,10 ar milyon da para koysak desek ki hangi tahtayý kaldýralým...adres belli...deðil mi?..50 milyona kaldýracaðýn tahtalar var..bilmemne su ürünleri,bilmem ne yüzey boyalarý,bilmem ne ev aletleri...doðru mu...50 milyona bu kaðýtlarýn tahtasýna girersin..bak hacme günlük o söyler sana..
    sonra ne yaparsýn, 2 kiþi burdan kademe verir,3 kiþide karþýdan doldurur...ne mum kalýr,ne formasyon ne teknik...
    anladýnýz mý?
    ha gel sen bunu tuprs da yap...50 milyon la?..hadi froto da yap?..hadi garanti de yap....50 milyar la yapamazsýn...burda tahtacý tekniðe göre iþlem yapar..öyle mal döker,öyle toplar..karþýlarýnda burdaki gibi cahiller yok..mumlarý çalýþtýrýr orda,formasyonlarý çalýþtýrýr..
    o yüzden büyük kaðýtlarda teknik çalýþýr, yan tahtalardan kork..
    piyasa yapýcý,tahtacý,takas,kademe,karanlýk oda,aracý kurum daðýlýmlarý,teknik analiz..bunlar daha nedir bilmeden öyle konuþmamak lazým..
    öyle tuprs a manipülasyon kaðýdý deðil burda teknik çalýþmaz dersen...kýy parana madem buralarda Fink atacaksýn git bir temel ve teknik eðitim al..kavramlarý doðru öðren..
    sadece takas dan gir çýk yapanlar var..adam parayý takip ederek tahtacýnýn kaç tan maliyetlendiðini görüp satacaðý yeri biliyor..býrak teknik analizi,grafið,bilanço yu...
    ilkönce kendimizi yetiþtirelim,önce biz öðrenelelim,sonra millete tavsiye veririz...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by reyz Yazýyý Oku
    Ben forumda pek yazmýyorum, daha çok okuyorum. Frotoda da Tüpraþta da okudum yazýlarýnýzý. Aynen de dediðiniz oldu düþecek dediniz diye kötü oldunuz.
    Ama yalan olmasýn, dekont hatýrlamýyorum, göndermediniz de diyemem. Forumda amacým kimin ne yaptýðýný görmek deðil, etraftaki fikirleri görebilmek.
    Biraz fanatizm var orasý doðru. Ancak yatýrým tarzý olarak herkes farklý. Ben beceremediðim için sat al yapamýyorum mesela. Giriþimlerim genelde olumsuz olsu, o yüzden beklemek biraz daha kolayýma geliyor. Tabii stresli ve maliyetli bi þey.
    Hatta bana da kýzmýþtýnýz "nasýl yapamýyorsun o kadar grafik paylaþýyorum hiç mi bakmýyorsun" diye

Tecrübe ve maddiyat meselesi sanýrým, zamanla bi þeyler öðreneceðim. Hem korku hem fanatizm. Bende de var hisseye aþýk olma durumu... Bazý þeyler bana ders oldu, bakalým bundan sonra akýllanacak mýyým?
    Grafikleri bekliyorum Gürsel bey ihmal etmeyin

Baþlýkta bazý alýntýlar doðrudan kiþisel alýndý ve karþýlýk verildi, devamýnda da gruplaþma oldu ve çatýþma çýktý. Her þey iyi güzel ama herkes yatýrým mantýðýna, stratejisine göre haklý.
    Ben mesela 10 yýl biriktirsem, sürekli toplayarak ilerlesem, ben de baþkasýnýn tekniðine, stratejisine þüphe ile bakarým. Bu gayet normaldi, siz de bu tip yatýrýma benzer bakýþ açýsýyla yaklaþýyorsunuz.
    Ancak dediðim gibi kiþisel atýþmalar tatsýz oldu. Siz pek girmediniz bunlara ama sayýn @serkalgo biraz daha aktif oldu ve siz iki kiþi bi grup ve diðer 3-4 kiþi baþka bi grup gibi görünüyor.
    Ancak sadece görünüyor, kalpler ayný olsa da cüzdanlar farklý!
    Ben ben birinin fikrini yanlýþ buluyorum diye ona düþman olacak, hasým olacak deðilim ki
    Herkes fikrini paylaþýyor, forumun amacý bu.
    Gürsel bey bende engelli..Siz paylaþým yapana kadar onun yazýlarýný ben görmüyorum. Dediðiniz gibi her yiðidin yoðurt yiyiþi farklýdýr.. Ama gerçek olan bir þey varsa çekirge bir zýplar, iki zýplar, 5-6-7 zýplar Ama sonunda teknik analizle sen takip ederken biri gelir dirençleri yada destekleri kýrar geçer.. Dirençlerde, sen ilk etapta geriye çekildiði için stoplamýþssýndýr.. Arkasýndan bakar durursun..

Burda mesele gürsel bey deðil. Ben genel anlamda olabileceklerden bahsediyorum. Örnek vereyim 2018- yada 2019 du.. Trraktör 80 civarýndan 60 lara geldiðinde herks çok ucuzladýðýný söylüyordu.. Bende iþin içinde biri olarak traktör olarak satýþlarýnýn çok düþtüðünü ve böyle bir urumda ttrak ýn karýnda da ciddi düþüþler olacaðýný söylemiþtim..Çalýþtýðým kurumdaki arkadaþlarým teknik analiz ile bana destek ve dirençleri söylüyordu sonra fiyat 25-26 lara kadar düþtü.. Sonra tam tersi oldu 40 lara çýktýðýnda bir süre takýldý orda ve dirençde zorlandý Sonra yürüdü gitti.. 1000 leri gördü.
    Benzer þeyler tüpraþda da oldu.. Bölünmeden önce 75-76 lara kadar düþen tüpraþ 130 dan düþerken sosyal medyada destekler çiziliyor þurdan döner burdan döner deniyordu. 130dan 110 lara dütü...120 ye çýktý herkes düzeltme bitti dedi.. Bense akdeniz marjlarýnýn takip edilmesi gerektiðini söylüyordum..80 lere eldiðinde de artýk marjlardaki dþüþler stabil hale geldi ve yükseliþe geçti....Fiyat tekrar 130 lara geldi, burdan satan iyi para kazandý .:Ama orda bir süre bekleyince alttan alýrým diye sattýlar bedelsiz verdi ve þimdi 170 lerde

Elinde mal tutanlarda çok iyi kazandý..Ama ayrýca ekstradan düþük fiyattan bir çok kiþi alým yapamadý..

Burda kimse ile kavga etme niyetinde deðilim. Zaten elinde malý olan saðlam þirkette ise mutlaka ama mutlaka 3-5-10 yýllýk zaman dilimlerinde para kaznýyor. Bu nedenle ben sürekli malýn tutulmasý taraftarýyým.. Ama þirket kopar gider ve siz malda olmazsanýz , yada temel analizi hiçe sayýp sektörün duraksadýðýný farketmezseniz ciddi fýrsatlarý kaçýrýrsýnýz..

Yine bir örnek vereyim tofaþlarým vardý elimde ve byd haberi ile birlikte hemen sattým 270 civarýydý...Ama frotolara dokunmadýn..Çünkü froto iç piyasadan en az etkilenen ve ihracatý yükske molan bir firma... Elimdeki nakiti kademeli olarak frotoya yatýrdým.... Þu anda da daha üzerindne 2 ay geçmeden son alýmlarýmdan %8 kardayým.

Demek istediðim ve 3-5 çizikle kastým teknik analizle günlük para kazanabilirsiniz ama uv de kazancý asla yakalayamazsýnýz.. Bir gün bir yerde elinizden malý alýrlar.. Yapmanýz gereken makro ekonomiden anlayýp sektörekl analiz yapmaktýr.. bunun içinde sektör raporlarýný ve þirketlerin faaliyet raporlarýný okumalýsýnýz.. Rasyolarýný takip etmelisniz.

Tekrar edeyim gürsel bey bende engelli, .. Siz alýntý yaptýðýnýz için yazdým.
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

7. Her yatýrýmcýnýn 2 ayrý portföyü olmalý. Biri ile evlenecek temettülerini yiyecek, öbürü ile kaçamak al sat al sat skor üstüne skor

Ytd

8. Portföyler birbirini görmeyecek duymayacak bilmeyecek yoksa sýkýntý çýkar

Ytd

Sayfa 67/127 ÝlkÝlk ... 1757656667686977117 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •