Ben severim karamsarligi, gusel alim firsati zamani olur genelde...![]()
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
doðru yazmýþýn sayýn kardeþim ayný fikirdeyiz.hükümet þirket karlýlýklarýný enflasyonun birinci nedeni kabul ediyor. adeta kar eden þirketlerin karýný týrpanlamak istercesine.böylesine bir çað dýþý anlayýþta borsa çok uzun süreli ayý piyasasýnda kalabilir.
karlýlýðýn düþmanlaþtýðý bir ortama sermaye giriþi beklenmemeli.
bende bozoklu kardeþe ne zamandýr grafik atmýyorum diye üzülüyordum..bir girdim baktým kaðýttan çýkmýþ...hayýrlýsý olsun...
1 sene de %185 gitmiþ her kaðýt özelinde bist in de bir düzeltmesi olacak..bunu yaparken de haliyle bir sürü þey bahane olacak,savaþ tehlikesi gibi,yabancý sahte çýkýþý gibi,rte öyle demiþ gibi..bir daha hiç görmeyeceðimiz fiyatlarda þirketler..nakit i olan 8500-8700 arasýna deðer deðmez bist de güvendiði kaðýtlarý alsýn..faiz indirimleri ile birlikte özellikle emtia eksenli firmalar (demir-çelik-plastik) akabinde otomotiv, brent in atmasýnýn ardýndan da enerjiler..faiz indiriminden sonra borsaya girecek olan para ve yabancý ile olacaklar bunlar..
bu arada iyi þirketlerle kötü olanlar da ayýklandý..yabancý görüyor ve bekliyor......dibin dibindeyiz zaten,bundan sonraki hareket fizik kurallarýna göre yukarý olacaktýr..![]()
SAYIN GÜRSEL KARDEÞÝM.yazýlarýný özlemiþtim.fazla iyimser yazmýþýn.borsa yeni ayý piyasasýna girdi.buralar dibin dibi olmasý mümkün deðil.artýk 40 milyar kar eden bir tüpraþ olmayacak.artýk 20 tl temettü veren tofaþ olmayacak. hükümetin tepe noktasýndaki korkunç savurganlýk lüks ve israf devam ettikçe kimse türkiyeye inanmýyacak ve yabancý sermaye daima kaçýþ halinde olacak.dediðin gibi 8500-8700 borsada þirket fiyatlamalarý yüzde 20 aþaðýda olacak.bu demektir ki tüpraþ 120-130 tlleri görebilir iþte ozaman dipten bahsedebiliriz.iþte ozaman 70 bin lotla tüpraþa girerim ozaman topikte sýk sýk selamlaþýrýz gürsel bey kardeþim.bu siklet bu aðýrlýðý kaldýramaz kardeþim.3.ve 4. çeyrek karlarýyla tablolar çok deðiþecek.sonra türkiyede derin bir siyasi istikrarsýzlýk bekliyorum. inþallah olmazda.iktidar kavgalarý çok derinleþecek.kýsaca önümüzü göremiyoruz.ortam çok büyük facialara gebe. inþallah kaygýlarýmda yanýlýrým.saðlýcakla kal güzel kardeþim
TUPRS'ý 2 hafta fena dövdüler..bu hafta gördüðü 144.00 dibinin çalýþmasýnda yarar var.. kýrýlsa 141.20 aktif olabilir.. olasý yukarý harekete 149.30 ve 150.20 aralýðýndaki dirençleri dikkat çekici olabilir..
iyi çalýþmalar..
Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve grafikler ''Yatýrým Danýþmanlýðý'' kapsamýnda deðildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
yarýn için 148.50 seviyesinin geçilme ile olasý direnç çýtasýný az daha yukarý 150.80 ile 151.80 aralýðýna çekmekte, bence sakýnca yok..
Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve grafikler ''Yatýrým Danýþmanlýðý'' kapsamýnda deðildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
Borsamýzýn son hali
https://www.youtube.com/watch?v=1emigSZqk54
En Güçlü Ýki silah "Sabýr" ve "Zaman" dýr. Yazdýklarým beni baðlar; Kesinlikle yatýrým tavsiyesi olarak algýlanmasýn.
Yer Ýmleri