yüzde 3 gibi çok kâr býrakmýþ...
Yarýn öbürgün gümbürdetirler mi ??..
musakkanýn yanýnda iyi bi cacýk olur...
Son düzenleme : aytunc; 05-01-2026 saat: 18:27.
Görüþlerim yatýrým tavsiyesi deðildir. Herkesin aklý kendine
Çok saðlam duruyor, artýk dirençleri kýra kýra yoluna devam etmesi gerekir. Tüpraþ gibi hisseye yakýþan da budur.
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
200 direncini kýramýyor gerçekten tir tir titriyor.
Vay be koca oðlan …
Keþke bu fiyatlarda oyalanmaya devam etse de hedef lot sayýma rahatça ulaþabilsem.
Deðerli Ortaklarým kendime hazýrladýðým analizi sizinle de paylaþmak istedim.
TÜPRAÞ, sadece bir rafineri grubu deðil, ayný zamanda Türkiye ekonomisinin enerji omurgasý ve stratejik bir nakit makinesidir. Analizim þu temel bulgulara dayanmaktadýr:
1. Operasyonel Güç ve Verimlilik
TÜPRAÞ, yüksek Nelson Karmaþýklýk Endeksi sayesinde aðýr ham petrolü katma deðeri yüksek ürünlere (motorin, jet yakýtý) dönüþtürme konusunda benzersiz bir yeteneðe sahiptir. Global ürün marjlarýndaki dalgalanmalara raðmen, þirketin üretim optimizasyonu karlýlýðý korumaya devam etmektedir.
2. Stratejik Dönüþüm: 'Sýfýr Karbon' Hedefi
Þirket, sadece bugünün deðil, yarýnýn enerji dünyasýnda da lider olmayý hedefliyor. 2050 Stratejik Dönüþüm Planý kapsamýnda; yeþil hidrojen, biyoyakýtlar ve sýfýr karbonlu elektrik üretimine yapýlan yatýrýmlar, þirketi sadece bir petrol türevleri üreticisi olmaktan çýkarýp kapsamlý bir enerji devine dönüþtürecektir.
3. Temettü Geleneði ve Nakit Yönetimi
TÜPRAÞ, yatýrýmcýsýna deðer verme konusundaki kararlýlýðýný güçlü temettü ödemeleriyle kanýtlamýþ bir þirkettir. Güçlü bilanço yapýsý ve nakit akýþý, piyasadaki oynaklýklara karþý bir güvenlik kalkaný saðlarken, pasif gelir arayan uzun vadeli yatýrýmcýlar için cazibesini korumaktadýr.
Sonuç mu?
Kýsa vadeli makroekonomik belirsizlikler ve petrol fiyatlarýndaki volatiliteye raðmen; TÜPRAÞ’ýn pazar hakimiyeti ve dönüþüm vizyonu, onu portföyümün en dirençli taþlarýndan biri yapmaya devam ediyor. Benim için TÜPRAÞ, sadece bir hisse senedi deðil, Türkiye’nin endüstriyel gücüne ortak olmaktýr.
Ayrýca;
SAF (Sustainable Aviation Fuel - Sürdürülebilir Havacýlýk Yakýtý), Tüpraþ'ýn 'Enerjimiz Geleceðe' mottosuyla baþlattýðý stratejik dönüþümün en somut ve kârlý ayaklarýndan biridir. Havacýlýk sektörü, karbon salýnýmýný azaltmanýn en zor olduðu alanlardan biri olduðu için SAF, dünya genelinde 'altýn deðerinde' bir ürün haline geliyor.
Tüpraþ, SAF yatýrýmýyla sadece çevreci bir adým atmýyor; ayný zamanda fosil yakýtlara olan baðýmlýlýðýný azaltarak, geleceðin regülasyonlarýna uyumlu, yüksek kârlý bir gelir kapýsý açýyor. 2026 yýlý, bu stratejinin bilançolara yansýmaya baþlayacaðý kritik bir viraj olacaðýný düþünüyorum.
Bu genel bir analiz olup yatýrým tavsiyesi içermez. Portföy stratejin doðrultusunda risklerini her zaman göz önünde bulundurmalýsýn.
Son düzenleme : Yüksel_Kart; 13-01-2026 saat: 12:23.
Yer Ýmleri