Þuan yeni iþe girenler ya da baðkur primi ödeyenler 63 yaþýnda emekli olacak 18 yaþýnda olsa 45 sene prim yatýracak. Bu kadar sene kayýtdýþý çalýþýp primi ödemek yerine baþka bir þey alarak biriktirse de emekli olduðunda bunu katýlým bankasý ya da normal bankaya yatýrsa. Aylýk 150-200 bin TL civarýnda para alýr. Muhtemelen o günlerde emekli maaþý asgarî ücretin 1/3 üne tekabül edecek. Benim oðlumun böyle bir tercih hakký olsa ben primi borsa altýn gibi vs 45 sene bu þekilde birikim yapýp o gün ki getiriye göre tercih yaparak daha avantajlý bir emeklilik olur. Yoksa devletin emeklilik sistemi hiç avantajlý deðil.
dolarda olmayý zarar görüp sarý gacýya güvenmek te ayrý bir çeliþki
dolarda kalmak zarar ise sarý gacýnýn yaz boyunca her ay 100 dolar yükselme ihtimali var mý..?
dolar/tl. zarar ettiriyorsa ons bazýnda her ay 100 dolar yükselmeli ki tl. faiz getirinin üstüne çýkabilsin..
Hayatýnda devlete kuruþ prim ödememiþ adam 4800 TL 65 yaþ aylýðý alýyor 30 yýl prim ödeyen 10 bin lira emekli maaþý alýyor. Adalete bak.
Borsa bugün ki faiz ve kur hatta ekonomi yönetimi sistemi ile çok pahalý. Finansman kullanmayan þirket yok. %50 minimum finansman maliyeti olsa ülkedeki daralma ve baskýlanan kur ile para kazanmasý ya da faiz kadar kazanan enflasyon kadar kazanan þirket yok denecek kadar. Daha ekonomi yönetimi baþarýya ulaþacak mý kalacak mý belli deðil. Düzlüðe çýkmaya yakýn borsa tercih edilebilir bana göre uzun vadeli. Ya da küçük küçük biriktirmekte mantýklý.
Viob da biri yazmýþ. Rte bu faizden rahatsýz olduðunu söylemiþ. Eðer bunun arkasý gelecekse. Þimþek ve MB nin yakýn bir baþarýya ulaþmasý bekleniyor bu gerçekleþmezse rte kendi bildiði politika ile devam edecek. Þuan ki politika en çok akp li firmalar zarar veriyor. Adamlar alýþmýþ beleþ kolay paraya bugün ki faiz onlarý periþan ediyor. Arpalýklar azaldý belediyeler azaldý. Þimþek kolay para vermiyor akp li firmalar çoðunlukla inim inim inliyor. Yerel seçimde CHP ekonomik bölgelerin %65-70 ini aldý. Yandaþ medya dahil bir çoðunun musluðu kesildi bankamatik çalýþanlarý beslenmede sorun yaþýyorlar.
Ýçiþleri Bakanlýðý, Turgut Altýnok hakkýnda soruþturma baþlattý: AKP seçim araçlarýnýn benzini belediyeden alýnmýþ !
Ýçiþleri Bakanlýðý nýn Turgut Altýnok un seçim araçlarýnýn yakýtýnýn belediyeden karþýlanmasý nedeniyle soruþturma açtýðý, bir müdürün açýða alýndýðý ortaya çýktý.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...ource=Anasayfa
Fitch, Türkiye için enflasyon beklentisini açýkladý.
Kredi derecelendirme kuruluþu Fitch, Türkiye'nin 2024 yýlý büyüme tahmini yüzde 2,8 den yüzde 3,5 e yükseltti. Yýl sonu enflasyon beklentisi 2024 için yüzde 43, 2025 için yüzde 23, 2026 için 18 oldu.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...ource=Anasayfa
TUIK'in aciklayacagi rakamlari mi veriyor acaba.
Ben bunlari ciddiye alanin aklina sasarim.
Yer Ýmleri