günaydýn bora bey ve tüm hissenet camiaasý
günaydýn bora bey ve tüm hissenet camiaasý
''Yatýrým Tavsiyesi Deðildir'' görüþlerim tamamen þahsi düþüncelerim olup beni baðlar
Muhtemelen herkes biliyordur o fikrayý. Ben de yüz kere dinledim, anlattým... Yine de her dinlediðimde yüzümde buruk bir gülümseme peydah olur.
Yurtsuz bir adam ölüp öteki tarafa gider, hesaba çekilir, cehennemlik olduðu anlaþýlýr. Yalnýz öteki tarafta her ülkenin ayrý cehennemi vardýr. Ýnsanlar milliyetlerine göre kendi ülkelerinin cehenneminde yanmaktadýr. Adamcaðýz da yersiz yurtsuz olduðundan, hangi cehenneme atacaðýný bilemez zebaniler. Derler ki; "Sonuçta hepsinde de ayný eziyeti çekecek, býrakalým hangisine gireceðine kendisi karar versin"...
Böylece adama sýrayla cehennemleri gezdirmeye baþlarlar... "Bak burasý Alman cehennemi, burasý, Rus cehennemi, burasý Ýngiliz cehennemi..." .
Her ülkenin cehenneminde devasa bir kazan, insanlar içinde diri diri haþlanýyorlar falan... Her kazanýn baþýnda da bir sürü zebani, ellerinde yabalar, kazandan çýkmaya çalýþanlarý içeri itiyorlar tekrar.. Adam çaresizce cehennemlerden cehennem beðenirken, gözü bir kazana iliþir. Orada da insanlar kazanýn içinde haþlanýyorlar diri diri, ama baþýnda zebani falan yok... Dönüp sorar; "Burada niye zebani yok, ya birileri çýkarsa dýþarý" diye..
Zebaniler gülüþürler.. "Merak etme, orasý Türk cehennemi. Birisi çýkacak gibi olursa diðerleri zaten ayaðýndan tekrar kazanýn içine çeker"
Þimdi nereden aklýma geldi yine... Efendim, Alkole uygulanan fahiþ vergiler nedeniyle bira satýþlarý düþen Anadolu Grubu, yetkililere; "Evde bira yapanlardan da vergi alýnsýn" önerisi götürmüþ...
Tam "Türk cehennemi"...
(facebook'tan alýntý)
Günaydýn herkese güzel bir hafta sonu geçirmeniz ümidiyle iyi günler....
Yer Ýmleri