Þimdi buraya baþka bir sitede bir bayanýn birkaç yorumunu yapistiricam.. Çok begendim.. Belki sizlere de faydasý olur..
Benim son zamanlardaki iþlemlerimin özeti olmuþ yazýsý.. Herseyi harmanlamak lazým diyor özetle..
Aþaðýya yorumlarýný birakiyorum![]()
Þimdi buraya baþka bir sitede bir bayanýn birkaç yorumunu yapistiricam.. Çok begendim.. Belki sizlere de faydasý olur..
Benim son zamanlardaki iþlemlerimin özeti olmuþ yazýsý.. Herseyi harmanlamak lazým diyor özetle..
Aþaðýya yorumlarýný birakiyorum![]()
Bu forumlarda teknik analiz çizimleri yapan arkadaþlar muhakkak hem kendilerine, hem de o grafiði inceleyenlere faydalý olabilmek için o çizimleri paylaþýyorlardýr ama maalesef birçoðu daha iþin çok baþýnda olduklarýnýn farkýnda olmadan, kendilerinin çok þey bildiklerini sanarak, buradaki takipçilere ve kendilerine çok büyük kötülük ediyorlar. Ýþin kötü yaný, eleþtiriye de kapalýlar. Bir gün içinde onlarca farklý çizim paylaþarak, aslýnda kendileri de, çizdikleri grafiklerden emin olmadýklarýný gösteriyorlar. Teknik analiz öyle yapýlmaz. Farklý incelemeleri yaparsýnýz, onlarý harmanlar ve tek çizime indirgersiniz. Çiziminiz çift yönlü olur. Hem düþüþ ihtimallerini, hem de yükseliþ ihtimallerini çizer ve kýrýlým beklersiniz. Ayný ürünü farklý zaman dilimlerinde çizmek çizmekten öte, ayný grafikte belirtemeyeceðimix farklý yöntemleri ayrý grafik olarak çizmelisiniz. Ayrýca;
Macd, RSI, Stochastic, Bollinger Bands gibi indikatörlerden oluþacak sinyaller ile iþlem falan açýlmaz. Keþke o kadar kolay olsaydý. Zaten bu tür yollar teknik analiz falan deðildir. Piyasa yapýcýlarýn hareket kabiliyetlerini incelemelisiniz. Bunun için ise arz-talep bölgelerini, emir blocklarýný çözmekisiniz. Önce piyasa yapýcýnýn hamlesini çözüp, sonra kuyruðuna takýlmalýsýnýz ki, para kazanabilmelisiniz. Mumlarýn dili vardýr. Ýyi birer mum yapýsý yorumlayýcý olmalýsýnýz örneðin... Veya mum gruplarýnýn oluþturduðu grafik formasyonlarýnýn geçmiþte teyit edilmiþ þekillerini iyi bilmeli ve kendinize uydurmadan, orjinaline sadýk kalarak uyumlar aramalýsýnýz. Likidite olayýný iyi bilmelisiniz. Denge hareketlerinin nasýl saðlandýðýný tespit edebilir olmalýsýnýz. Sonra;
Matematiksel deðerler ile nasýl trade etmeniz gerektiðini öðrenmelisiniz. Bu hususta birçok yöntem var. En azýndan can alýcý olanlarýný öðrenmeniz gerekir. Örneðin; Camarilla trade yöntemi gibi... Fiyat hareketleri oluþurken, belirli dalgalanmalar oluþur. Bu dalgalanmalar zigzaglar þeklinde olur ve her bir zigzag ile oluþan dalga yapýlarýnýn anlamý vardýr. Bu anlamlarý bilmeniz gerekir. Ýtki dalgalarý ve düzeltme dalgalarýna ait iç dalga yöntemlerini bilmelisiniz mesela... Bu dalgalar ile oluþan harmonik yapýlarý öðrenmelisiniz. Yoksa;
Ýki indikatör, bir trend çizgisi veya bir kanal, iki destek direnç çizmekle bu piyasalarda baþarýlý olmak mümkün deðildir. Macd yukarý kesti al, stochastic aþaðý kesti sat ile bu iþler olsaydý, herkes zengin olurdu. RSI aþýrý alým bölgesinde, satalým dedikten sonra fiyatýn tarihi zirveler yaptýðýna defalarca tanýk olmuþ biri olarak yazýyorum; RSI bir güç endeksidir ve daha çok fiyat hareketi ile güç endeksi arasýndaki uyumsuzluklarda iþe yarar.
Sözün özü; teknik analiz dipsiz bir kuyudur. Her bilgi birbiriyle ilintilidir. Dolayýsýyla çok þey bilmelisiniz ve bu bilgileri birbirleriyle uyum içinde deðerlendirebilme yeteneðine sahip olmalýsýnýz. Bu vesileyle hepinizin bayramýný kutluyor, yeni haftada bol kazançlar diliyorum.
Bu bayan her kim ise muhteþem yorumlar yapmis..![]()
kimse bu arkadaþ, bana bi yolla
ben ona biraz TEKNÝK ANALÝZ öðreteyim
piyasa yapýcý TEKNÝK ANALÝZdir.
bir tahtada iþlem yapan 50.000 dene aracý kurum var.. nasýl tek baþýna piyasa yapacan
yerler adamý yerler
þuna baksýn bakalým
YEÞÝL yaktýktan sonra, kimse piyasayý düþürebilmiþ mi ?
o yeþil sinyal ile % 7 yukarý gitmiþ mi ? gitmemiþ mi ?
veya bu
RSÝ
kýrmýzý ve yeþil üstüne atýnca, % kaç yükselmiþ ?
birinde % 60... birinde % 50
Yer Ýmleri