Buradaki temel analiziniz daha doğru bir yaklaşim oldu bence ama holdingler finansal şirket olduklari için buradaki kiyaslamalarda Pd/dd ve f/k da bakilabilir ayrıca özsermaye neden önemsiz söyle açikliyayim. Bir şir ket düşünün özsermayesi çok düşük borçlu bir şirket Pd/dd 20 diyelim sizin analizinize göre bu şirket pahali çikar ancak şirket yüzde 50 kar marjiyla çalişiyorsa yani kar marjı çok iyi favok yaratiyorsa işte bu şirket ozsermaye düşük olsana ucuz demektir . Dolayisiyla bunu fd/ favok anlayabilirsiniz. Örnek veririsek özsermayesi 1 olan bir şirket düşünelim Pd ise 20 olsun sizin hesaba göre çok pahali. Piyasa değeri 20 borçlari ise 19 ama şirket yüzde 50 kar marjiyla calişip 20 milyar satiş yapıyor buna göre yaklaşık favok 10 milyar. Buna göre bu şirketi Pd/dd göre değerlendirirseniz şirket çok pahali çikar yaniltir Pd/s dende ucuz olduğunu anlayamazsiniz çünkü o da 1 ama fd /favok bakarsak (20+19)/10=19= 4 gördüğünüz gibi şirket kendini 4 yilda amorti ediyor yani bu karliliği devam ettirirse aslinda çok ucuz ama siz bu orani Pd/s yada Pd/ dd anliyamazdiniz o nedenle Pd/ dd yaniltir diyorum aslolan fd/ favok ve bunu sürdürebilirliğidir bence.Ayrica f/k göre bence öncü göstergedir.Birde şirketleri analiz ederken sektör sektör kiyaslam daha doğrumolacaktir yani frotoyu toaso ve ttrak kiyaslamak doğru bir yaklaşim olur bence.
Nereden biliyorum derseniz bu işin okulunu okudum tezim var o nedenle yazmak istedim yanliş temel analiz yüzünden batmayin aman dikkat.
Not: al sat tut yatirim tavsiyesi değil kendi düşüncelerimdir.

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri