Tüm geliþme ve rakamlarý masanýn üstüne koyduktan sonra durum ile alakalý bir sonuca ulaþýp karar anlarýnda temel bakýþ açýsýyla çok basit þu iki soruyu kendime sorarým.
Bu þartlarda;
Almak için bir motivasyon kaynaðý var mý ?
Satmak için motivasyon kaynaðý var mý ?
Bu iki sorudan hangisi masaya yatýrdýðým temel geliþmeler ile paralel ise o þýkkýn gereðini duygusuzca yaparým.
Þayet geliþme ve þartlarý doðru tahlil ettiysem zaten fiyat arkadan gelir.
Temelciler bilanço teknikçiler ise fiyat esastýr der,ben bunun ikisinide külliyen yanlýþ bulurum ve katýlmam.Bilançoda hisse fiyatýda bir sonuçtur,aslolan þirketlerin operasyonlarýnda konjonktürel kýrýlým noktalarýdýr.Yani çok genel anlamýyla yaþanan geliþmeler ve bu geliþmelerin þirketlerin iþlerini ne yönde etkileyeceðidir.Bunun tespitide çok sýký yerel ve uluslararasý haber takibi gerektirir.Her þeyin baþlangýç noktalarý buralardadýr.
Sonrasýnda yaþanacak olanlar bilançoya ve fiyata yansýyacak olanlarda baþka bir þey deðildir.
Birde eklemek istediðim son þey þirketler ile duygusal veya tek yön baðý kurulmaz.Hayatýn kendisi gibi insanlarýn hayatlarý gibi þirketlerinde iniþleri çýkýþlarý ve bir ömrü vardýr.Ben bilhassa son 5 yýlda yaþanan geliþmeler ile önümüzde ki 10 yýlda bugün varolan pek çok sektör ve sektörlerden dahi baðýmsýz olarak pek çok þirketin varlýðýný sürdüremeyeceðini öngörüyorum.Bu konu çok çok kritik!
Bugün için borsacý yada yatýrýmcý kim kendisini nasýl tanýmlýyorsa esas gündem maddesininde sürdürülebilirlik konusu olduðunun altýný çiziyor,bu kritik konuya çok önem verilmesi ve portföylerdeki þirketlerin bu konu baþlýðý altýnda enine boyuna analiz edilmesi gerektiðininin ýsrarla altýný çiziyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri