Tutar mý bilmem ama M&S den þöyle bir haber var BELKÝDE BU TARZ BÝR OLAYIN OLMASI ÝÇÝN LOBÝ YAPIYORLARDIR BU TARZ HABERLERLE
Amerikan bankasý Morgan Stanley, ECB'nin faiz indirimlerini hýzlandýrmasýyla euroda yüzde 7'lik bir düþüþ öngördü. Morgan Stanley, Avrupa Merkez Bankasý'nýn Avrupa ekonomisindeki sýkýntýlarý gidermek için para politikalarýný gevþetme çabalarýný yoðunlaþtýrmasýyla birlikte, euronun önümüzdeki aylarda dolarla ayný seviyeye düþebileceðini tahmin etti.
Morgan Stanley'de G-10 Döviz Stratejisi Baþkaný David Adams, euronun yýl sonuna kadar 1,02 dolara gerileyeceðini ve mevcut deðerinden yüzde 7'lik bir düþüþ yaþayacaðýný tahmin etti. Adams, "Piyasanýn, ECB'nin þu anda fiyatlanan orandan daha derin ve daha hýzlý bir þekilde faiz indirimine gidebileceði gerçeðine yeniden odaklanmasý için bolca alan var" dedi.
EURO 1,02 DOLARA DÜÞECEK
Morgan Stanley, Avrupa Merkez Bankasý'nýn (ECB) zayýflayan ekonomiye yönelik politikalarýný daha da gevþetmeye yönelmesiyle birlikte avronun birkaç ay içinde dolarla ayný seviyeye gelebileceðini öngördü.
David Adams'a göre, euronun yýl sonuna kadar 1,02 dolara düþmesi bekleniyor.
David Adams, Bloomberg tarafýndan ankete katýlan ve genel olarak euronun yýl sonuna kadar yaklaþýk 1,11 dolara yükselmesini bekleyen diðer analistlere kýyasla belirgin þekilde daha kötümser.
Tahminlerdeki bu ayrýþma, ECB'nin bu Perþembe günkü toplantýsýnda beklenen çeyrek puanlýk faiz indiriminin öncesinde geldi.
Adams, "Bu haftaki toplantý, piyasanýn bunu düþünmeye baþlamasý için önemli bir katalizör olabilir." diyerek para piyasalarýnýn bu yýl Avrupa'da yaklaþýk 60 baz puanlýk bir gevþeme beklediðini ifade etti.
Avrupa Merkez Bankasý toplantýsý yaklaþýrken, opsiyon yatýrýmcýlar euronun geleceði konusunda giderek daha temkinli davranýyor.
EURO-DOLAR ÝÇÝN KISA POZÝSYON ÖNERÝSÝ
Adams, Kasým ayýnda yapýlacak olan ABD seçimlerinin dolarý destekleyebileceðini öngörerek euro-dolar için kýsa pozisyon önerdi. Avrupa'daki artan siyasi belirsizliðin euro için aþaðý yönlü bir eðilimi daha da desteklediðini ifade etti.
Adams, "Ekonomik büyümenin yavaþladýðý bir zamanda siyasi risk primleri ve belirsizlik artýyor," dedi.
eur faiz indirimiyle eur un deðer kaybedeceði paritenin 1.02 lere kadar gelebilme olasýlýklarý konuþuluyor ki mamul ve yarý maul girdisi dolarla ihracatý eur la olan þirketler için kabus gibi senaryo umarým olmaz, arite 1,20-1,30 olsa bizim ihracatcý bayram eder...baþabaþ noktasý 1.09..1.09 altý paritede de ihracatcýnýn iþi zor...þimdi .herkes karamsar olsa da ileriye dönük olmulu beklentiler de pratikte bu kötüleþmeye sebep olmuþ olabilir, Büyük fonlar ky gibi deðil kýsa bakmaz 2-3 yýlýn iþlerinin temelini þimdiden atarlar
byd fabrikayý 2 seneye anca yapar kök salmasý bayilikler ihracat özellikle saðlam servis aðý bence 10 yýlýný alýr þimdiden byd nin bu kadar etkilemesi söz konusu olamaz, adamalr tam bizim kafadan göç yolda düzülür mantýðýyla hareket diyor, satýþ sonrasý hizmetlerde çinliler sabýkalý diyebilriz, malý satalým iþimize bakalaým kafasýndalar... mevcut oyuncularla satýþ sonrasý hizmetlerde rekabet etmesi zor ama maliyet etkin olacaklarý kesin wolsvagen audi gibi markalarda olayalr oluyor, vw 2 fabrikasýný kapatma kararý aldý, geçen audi fabrikasýnda iþçiler grev yaptý yeni üretilen audilerin anahtarlarýna el koymuþ gösteri yapýyorlardý..üstüne audi bazý araçalrdaki fren sorunu nedeniyle geri çaðýrma yaptý....Bence avrupa ülkeri çinlilere karþý korumacý politikalr geliþtirebilir ve vergi kartýný ileri sürebilir o zman maliyet etkin byd nin bu avantajý da törpülenmiþ olur... avrupalalrýn bu durumlardan nasýl kurtulacaðýna dair planlarý elbette vardýr lakin uygulayabilirler mi bilmem ama amerikan markalarýnýn daha avntajlý olacaðýný düþünüyorum zira abd bir kaç sefer bu noktada saðlam duruþlar sergiledi... trump ford için Almanlara rest çekmiþti zamanýnda
Tüm mesajlarým kendi subjektif ve kiþisel görüþlerimi içerir ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri