Originally Posted by
fLameng
Merhaba Yok iþte maalesef ilk yýllar gibi deðil borsa. Bende 2000 li yýllarda ki borsayý özlüyorum.
O uzun vade olayý eskidendi ülkenin bistin her þeyin sureti deðiþti.
Bir günde bir bakmýþsýnýz ortaðý olduðunuz þirketin sýrf Ýktidara muhalefet diye altý oyulmuþ.
Uzun vade olayý Bistte bitmiþtir bu kadar riski yüksek olan bir ülkede tutmuyor artýk o iþler.
2023 de Ford alan bi arkadaþ þu an portföyü aldýðý fiyatta duruyor.
2 senede yediði enflasyonu da hesaplarsan aðlamasý lazým.
Geçmiþte çok kazandýrdý evet Bistin amiral gemilerindendi lakin artýk Mustafa koç yok.
Ýktidarla sürtüþen Ali koç var baþarýsýzlýðýný kabul etmeyip Fenerbahçenin yakasýndan dahi düþmüyor kaç senedir.
Ýþ adamý isen siyasete futbola bulaþmayacaksýn abi ortada olacaksýn Mustafa koç Rahmi koç bunlar çok iyi beceriyorlardý bu iþi.
Þimdi ben 2023 de 900 liralardan aldýðýmý var say 2 yýl geçmiþ hala 900 lira yediðin enflasyon %100 ü geçmiþ .
1.800 lira olacak ki enflasyona yenilmeyelim karý boþ ver ne zaman çýkacak bu zarar !
15 yýl -10 yýl sonramý alsýnlar münasip bir yerlerine soksunlar.
Ýþin özü zamanlama her þeydir borsada uzun vade deðil.
Bizim gibi saðlýksýz ülkelerde zamanlama 1 sýçrarsýn 2. de yakalarlar...
görüþünüze saygý duyuyorum ama ben ana hikayenin ayný fakat dekorun farklý olduðunu düþünüyorum.
ali koç konusunda yerden göðe kadar haklýsýnýz, küresel krizlerden bile çekinmiyorum, imkanlarým ölçüsünde sürekli alýyorum, önünde sonunda enflasyonu da zihnimdeki senaryolara dayanarak yeneceðini düþünüyorum ama þu ali iþi bulandýrýyor, bir gün bu hisseyi satarsam ya da koç grubundaki hisselerimi ali asli sebebi olur.
onun dýþýnda 3 sene enflasyona yenilse, para çöp oldu denilirken vay be keþke sürekli alsaydýk da satmasaydýk aðýtlarýný duyabiliriz.
yanýlabilir miyim? hem de nasýl...
ama ben bunun doðru bir yatýrým olduðunu düþünüyorum.
Elbette ki dediklerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri