Borsacý Beyefendi nin gerçekten de çok iyi bir finansçý olduðuna ben kefilim. Bu forumda ilk 10 a girer, þaka yapmýyorum. Bir tahvil fiyatlamasý yaparken kupon faizini vadeyi ve ödeme sýklýðýný verdim fiyatýný bana þak diye hesaplayýverdi. Daha doðrusu farkýnda olmadan yaptýðým hatayý görüp söyledi. Bunu ancak 10000 kiþide 1 kiþi yapabilir, çok iyi bir finansçý olmalýsýnýz bunu yapmak için. O yüzden Borsacý Beyefendi yi kesinlikle hafife almayýn iþinin ehlidir o ve ne yaptýðýný bilir.😊
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Þimdi herkes bozacý þýracý örneðini verecek ama alýþýðýz böyle þeylere. Her zaman söylerim, BÝST'teki 8 milyon katýlýmcýnýn 7 milyon 900 bini cahil veya tecrübesiz kategorisindedir. 8 milyonun sadece 100 bini bilinçli ve iþini bilen borsacýdýr. Ýþte bu 7 milyon 900 bin kiþi yani oyuncularýn %99 u"cebi boþaltýlacaklar" grubuna girer. Sistem böyle çalýþýyor.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Sanýrsýn, ham maddeyi Euro ile alýyor, üretiðini iç pazara TL ile satýyor. Ne istiyor bu anlamýþ deðilim!
TH hocam borsaya duhul 1999. 7 adet fon yönetimi, 500+ milyon dolar varlýk yönetimi (family office), ekonomi alanýnda PhD vesaire. Bazý arkadaþlar bazen kimlerle dans ettiklerini bilemiyorlar...
Yorumlarým ve yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendime not: Ýt olma beyefendi ol ki ardýndan iyi ansýnlar.
Açýk serbest fonlarý ilkinden al sonuna kadar getir getirisini hesapla yýllýk ben o getirileri cepten çýkarmýþým.
Ben çýkardýysam sürü sepet adam da vardýr.
Yatýrýmda kazanmak için senin kartvizitine ihtiyaç yok.
Bunu anlamýyorlar.
Finansçý adam ticarette lazým yatýrýmda deðil.
Hadi iyi geceler…
Ytd
Yer Ýmleri