KAP: PETKM [ ] PETKÝM PETROKÝMYA HOLDÝNG A.Þ. Özel Durum Açýklamasý (Genel)
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1330361
Þirketimizin %12 oranýnda dolaylý ortaðý olduðu STAR
Rafineri A.Þ.ye ait rafineride (STAR Rafineri) periyodik planlý bakým
çalýþmasýnýn bugün itibarýyla baþladýðý Þirketimize bildirilmiþtir. Bu bakým
kapsamýnda, STAR Rafineride tüm üniteler duruþa geçmiþ olup, STAR Rafineri
genelindeki bakým çalýþmasýnýn yaklaþýk olarak 2 ay sürmesinin planlandýðý
belirtilmiþtir. Çalýþmalarýn tamamlanmasýyla birlikte rafinerinin üretim
kapasitesinde %2,5 lik bir artýþýn saðlanmasý da beklenmektedir.
STAR Rafinerinin bakým çalýþmasý döneminde Þirketimizin ham
madde temini STAR Rafineri stoklarýndan ve diðer tedarikçilerden karþýlanacak
ve Petkim kompleksinde üretim faaliyeti etkilenmeden devam edecektir.
''yalnýz olmak, yanlýþ yerde olmaktan iyidir.''
Brüksel'deki Audi fabrikasý çalýþanlarý biten arabalarýn anahtarlarýna el koydu
BRÜKSEL (AA) - Audi'nin Brüksel'deki fabrikasýnýn çalýþanlarý, tesise gelecekte üretilmek üzere herhangi bir model tahsis etmemesinin ardýndan yaþanan belirsizlik nedeniyle iþbaþý yapmadý ve tamamlanmýþ otomobillerin anahtarlarýna el koydu.
Belçika basýnýnda yer alan habere göre, Audi'nin Brüksel fabrikasýnýn yönetimi ile tesiste çalýþanlarý temsil eden sendika üyeleri sabah saatlerinde bir araya geldi.
Görüþmede, Audi'nin de sahibi Volkswagen Grubu tarafýndan Brüksel'deki fabrikaya üretim için hiçbir model tahsis edilmesi sonrasý ortaya çýkan sorunlar ve neler yapýlabileceði görüþüldü.
Yönetim ve sendika temsilcileri arasýndaki görüþmeler sonucunda bir uzlaþý saðlanamamasý nedeniyle fabrika çalýþanlarý iþyerleri önüne kadar gelmelerine raðmeniþbaþý yapmadý.
Audi Brüksel'deki iþçiler, üretimi tamamlanmýþ 300 otomobilin anahtarlarýna da el koydu.
Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu'na ait Audi markasý, temmuz ayýnda lüks segment elektrikli otomobil modeli Q8'in üretildiði ve yaklaþýk 3 bin kiþinin çalýþtýðý Brüksel fabrikasýnda talebin düþmesi nedeniyle yeniden yapýlanmaya gidileceðini, söz konusu modellerin üretimine Meksika'da devam edileceðini açýklamýþtý.
Audi yönetimi, bu hafta Volkswagen Grubu tarafýndan Brüksel'deki fabrikaya üretim için hiçbir model tahsis edilmediðini açýklamýþtý.
Bu durum fabrika çalýþanlarýný ve sendikalarý rahatsýz etmiþti.
Öte yandan, Audi Brüksel çalýþanlarý, yaþadýklarý sorunlara dikkati çekmek üzere 16 Eylül'de Brüksel'de protesto düzenleyecek.
Kaynak : Anadolu Ajansý