al capone gelse çýrak çýkar...
al capone gelse çýrak çýkar...
Aylýk % 5.5 enflasyon enag
2 3 ay once bu adam baþarýsýz býrakmalý dediðimde
Býrkac kisi haric birakýrsa borsa coker denilen bir topic
Ekonomi topici !
Sonra gel kýrsaldaki adama durumu anlatýp oy al
Zor
7-Seçim sonrasý ortaya bedava para saçýlmasýndan vazgeçilip, bir de faizler artýnca zaten enflasyondan dolayý öne çekilmiþ olan ve ihtiyaç olmadan da yarýn fiyatý daha yüksek olacak diye alýnanlarýn da etkisiyle talep kesilecektir. Bu enflasyonla mücadele için gerekli ama þirketler için kötü. Çünkü bu yýl hem enflasyonun yarattýðý hayali karlar yok hem de hem yurtiçi hem de yurtdýþýnda resesyon riski artmýþ durumda..
8-Borsadaki olaðan dýþý alým miktarýnýn (varlýk fonu alýmlarý, kamu þirketlerinin alýmlarý, borsaya destek amaçlý iktidara yakýn þirketlerin patron alýmlarý ) ne kadar olduðunu en azýndan ben bilmiyorum. Ama kurallar gereði bu alýmlarýn bir süre sonra piyasaya satýlacaðýný satýlmak zorunda olduðunu biliyorum. Sayýlý gün çabuk geçer bu piyasaya ekstra arz demek.
9- Seçimden sonra muhalefet kazansa da borsaya koþa koþa yabancý uzun vadeli yatýrýmcý gelmeyecek ,gelemeyecek. O fonlarýn olduðu ülkeler, ben yaptým oldu ülkeleri deðil., muz cumhuriyeti deðil
.Belli kurallarý var. O uzun vadeli fonlar ülke rating notu ile baðlý ve bizim ülkemiz yatýrým yapýlabilir kategorinin BEÞ basamak altýnda.
BENCE
geçen yýl oluþan ralli emanet para kamu desteði arkasý saðlam manüplatörlerle erkene çekilmiþ bir ralli idi. Aslýnda þimdi seçim öncesi olmasý gereken ralli enflasyon ve devalüasyon kullanýlarak öne çekildi geçen yýl yaþandý bitti.
Unutmamak gerekir ki
Borsada sen haklý olabilirsin ama borsa insanlarý batýrana kadar irrasyonel hareket edebilir.
Yazýnýn tamamý.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=36133&page=42
hele bir de evin yoksa emeklilik= sefillik.
onun için iyi kötü bir bes yaptýrmak lazým. kumbara hesabý yani.
çocuklara da erkenden yaptýrmalý.
audentes Fortuna iuvat
Yer Ýmleri