Originally Posted by
indregandi
sindoma
fitch i en son 2018 den hatýrlarým,...süpriz özelliði vardýr,...
ama dýþarýsýnýn Tr ye bakýþ açýsýný Moodys çok iyi belli etti,..
onun öncesine Moodys öncesine iktidar Suriye takozunu koydu, bak not artýrýp görünümü deðiþtirmezsen Esadla anlaþýrým blöfü idi bu,..
Moodys not artýrdý ama görümümü deðiþtirmeyerek spekülatif ülke kategorisinde býraktý Tr yi,...yani senin elini görüyorum ama benim Suriyedeki menfaatim daha baþka dedi,..
Moodys sonrasýnda Suriye iþi de adeta sessizliðe gömüldü, þimdilerde Rusyanýn baskýsýyla yeniden gündeme güç bela gelebildi,..ve Tr bu seferde birden Esadýn önüne anayasasýný deðiþtirmekten tut ta v.s bir sürü neden ve problem yýðdý,..sanki sýðýnmacýlar bizde deðilde Suriyede, bundan Suriye muzdaripmiþ gibi,..
o meyanda Fitche bakarsam orada da aynen not ve görünüm konusunda ekonominin baz alýnacaðý bir netlik görmüyorum,...daha çok siyasi tarafta kalacaktýr,
ama Powel ve Fed in kaçacak yeri kalmadý,...bu iþ daha kesinlik veriyor bence,
1.Uzun dönem görece yüksek faiz aský iþinden Dýþ ticaret açýðý verdi ABD,
2.Resasyon ihtimali beliriyor,..yada artýk bu bu yönde speküle ediliyor, deðiþssin isteniyor..datalar ise belirgin ve açýklayýcý deðil,
yani orada faizleri bir gevþetip ne durumdayýz diye bir kaç kez ölçmek isteyecekler gibime geliyor, bu FED faizlerinde indirim olmasý demek,..
mesela þu risk olur, görece yüksek faizde aský iþine devam edip bu meyanda resasyon patlarsa önünü alamazlar bir daha, çünkü ABD ekonomisi yavaþ dönüyor,..eðer gemi yavaþ yavaþ su almýþþsa ve bu farkedilmemiþse birden batar,
su alýþ yavaþ,yavaþ,... batýþ bir yerden sonra ani,...gemi iþlerinde bu hep böyle,.. su su yüzüne çýkmaz yani,..
e faizi artýrýlarsa zaten resasyondan korkuluyor, bu defa resasyonda ihtimal çok artýyor, feryat figan,..
bu durumda faizleri bir kaç kademe ve bir kaç dönem, fasýlalý düþürerek zamana yayýp ölçmek ve açýklayabilmek en rasyonel seçenek duruyor,..
iþte bu Tr nin þu anki faiz/enflasyon sarmalý ve bu yönde sýkýþmýþlýðý için arayýpta bulamadýðý bir fýrsat ve MÞ içinde ben düþürdüm diyebilmek, CB için baþarýsýný biliyorduk o nedenle sonuna kadar arkasýnda durduk, o da sað olsun yüzümüzü kara çýkarmadý gibisinden,
baþta inþaat ve enerjinin bir bölümü ne zamandýr aþaðý basýlan küçük yatýrýmcýnýn sýkýþtýrýldýðý yan kaadlar için bir nefes hali,...
Yer Ýmleri