Originally Posted by
indregandi
benim orada zaman analizlerimde yazdým,...
41 hafta sürecek çok problemli, problemliden kastým, çözümü zor olan, fakat geneli düþüþ þeklinde cereyan edecek, bu döngünün tarzý bu..
bu düþüþte beklentim hýzlý güm güm tarzýnda olmayan,...ancak her defasýnda alçalan tepeler ve alçalan dipler üreterek bu 41 haftaya yayýlacak olan,...
02/05 aðustosta bu inisiyatif alýnmýþ ve ilk defa geçen haftaki düþüþlerle bu artýk yürürlükte,...
bunun sonrasýnda 14-15 hafta sürecek geneli bu defa yükselmek olan,....
iþte bundan sonra 3 ekim 2025 ve sonrasýna bir ayý piyasasý bekliyorum,....
projeksiyonum bu þekilde,...
onun için bu 41 haftalýk piyasa bende ayýdan ziyade short görünümlü sürecek bir piyasa,
ümit, korku ve piþmanlýk ögelerini barýndýran, bünyesinde shortu ve longu bir arada ertecek bir range trend diyebiliriz,..41 hafta bütününe yavaþ yavaþ dalgalanarak düþecekü, her defasýnda zirveler ve dipler birbirine yakýn olacak,
ama her defasýnda alçalan tepe ve alçalan dip üretecek,..bu þekil bir mimari düþünüyorum,...
sonuçta bir düþüþ olacak bu 41 hafta boyunca ve bunun sonunda baþlayacak 14-15 hafta ile
neredeyse bu düþüþ geri alýnacak,...ne oluyor tarzýnda bir yükseliþ bekliyorum bu 14/15 haftada,
bu 14/15 hafta eðer böyleyse kimbilir belkide bir erken seçimin konusudur,...
erken seçime pozitif bakýyorum, erken seçim olmamasýný da sancý ve bunalýmýn devamý olarak görüyorum,...
erken seçimin olmamasý halinde mevcudun bir þey vermesi gerekiyor, çok ciddi bir þeyler, yani sýcak para manasýnda,..
ratinglerden gördüðümüz bunun önü kapalý,...
Nebatide olduðu gibi faizleri düþürerek tekrar TL verirlerse piyasalara buda USD yi tekrar zýplatýr, çünkü döviz dar boðazý aþýlmamýþ geçilememiþ halledilememiþ oluyor,..
bunu nasýl anlarýz,..yani tarzý,...short bir piyasanýn devamý mý, yoksa bir ayý piyasasýmý? mesele burada bunun ayrýmýnda
Yer Ýmleri