Bu görüþe katýlmýyorum,çünkü:
-Bankacýlýk sektöründe enflasyon muhasebesi uygulanmasýna izin verilmediði için ,zarar ettikleri halde etmedikleri karlar üzerinden hem akbank hem yapý kredi bankalarý 7 milyar TL'nin üzerinden vergi ödediler,yýlýn ikinci yarýsýnda da benzer tutarda vergiler ödeyip,reel olarak zararlarý artacak.
-Eski dönemden ,makro ihtiyatý tedbirler kapsamýnda bankalarýn almak zorunda býrakýldýðý yüklü miktarda düþük faizli tahvil var,bankalar bunlardan ciddi zarar yazýyor,TÜFE'ye endeksli tahvillerden kar yazsalar da bu zararýn ancak bir bölümünü karþýlýyor
-Merkez bankasýnýn bankalara getirdiði aylýk %2 kredi büyümesi kýsýtlamasý var,bu bu kýsýtlama bankalarýn karlýlýðýna fren oluþturuyor.
-Artýk negatif reel faizli mevduatlar yok,bankalaýn kredi-mevduat faiz marjý daralmýþ durumda.
-Sýkýlaþan para politikasý ve yükselen faizler batýk kredi oranýnda artýþ getiriyor.
Sanayi þirketlerinin ise rekabet gücü azalmýþ durumda;
-Ýçeride sanayi üretimi azalýrken tüketim mallarý ithalatý artýyor.Baþta ana ihracat pazarýmýz avrupa olmak üzere ABD hariç büyük ekonomiler durgunluða girmemek için mücadele ediyor ve daralan bu pazarlara satýþ yapmak zorlaþýyor,içeride de þirketlerimizin satýþlarý düþüyor.Þirketlerimiz genellikle yabancý kaynak ile iþ yapmaya alýþmýþlar,finansmana ulaþmaktaki zorluk þirketlerimizi zorluyor.Þirketlerin nakit akýþ tablolarýna dikkat etmek lazým.Kitaba uygun hareket etmeyen þirketler zor durumda kalabilirler,böyle dönemlerde þirketlerin iyi yönetim gösterip,gemiyi limana yanaþtýrabilmeleri ve gerekenleri yapmalarý gerekir.Örneðin satýþlar düþmüþse cesaretle fýrtýna geçinceye kadar küçülme kararlarý almalarý,likit olmalarý,ellerindeki aktifleri nakte çevirip likit kalmak gibi...

4 ve 5 rakamý var yau

Yer Ýmleri