ÖNCE 3-5 BU TARZ kitap oku sonra...Bir de kibar konuþmayý öðren...
sana deðil ama diðer merak edenlere:
Ayetler,anayasadýr.Ayetlerde bunlar yazmaz.Ýslamýn kanun-fetvalarýnýn baþka kaynaklarý da vardýr.
-Þapka: hristiyanlýðýn sembolu olarak tüm ümmet kabul etmiþtir.(bu kanun demektir).Mesela siz 1924 ten önce islam aleminde þapka ile dolaþsaydýn..Sana mutlaka hristiyan diyeceklerdi..
-Osmanlýnýn ne büyük alimlerinden zenbilli ALÝ EFENDÝNÝN fetvasý vardýr..hem de ne fetva..
Herkesin elinde GOOGLE var..Merak eden bunla ilgili sürece bakabilir..
Konu çok uzayacaðýndan bu kadar...
Þimdi bilgisaayrý açtým.
Bim'e kaymýþlar gene.
Geçen sefer de öyle olmuþtu. Önce BÝM düþtü. Sonra bütün Bist 30 düþmüþtü.
Sanki ayný senaryoyu yaþýyor gibiyiz.
Aslýnda zaman zaman burada çok þey yazmak istiyorum ama sonra vazgeçiyorum.Nedeni ise ,'senin ne anlatmak istediðin önemli deðil,karþýnýn ne anladýðý önemli,senin anlattýðýn anlaþýlmýyorsa,sözcüklerin laf kalabalýðýndan veya zaman kaybýndan baþka bir þey deðil.''in hep doðrulanýyor olmasý.Benim yazýmdan anladýðýn senin kodlandýðýn evrim ise benim dinde reformdan kastýmdan,türkçe ezan yada þapka anlýyorsan,benim konuþmama hiç gerek yok.Senin söylediðinden bir anlam çýkarýrsak iskilipli atýf hoca' da sýrf tek baþýna þapka ile ilgili bir kitap yazdýðý için mi idam edildi? Acaba öyle mi ? (hükmü bulup okumak lazým).Az önceki söylemimden dolayý uzatmayacaðým.Her þeyi söyleyip yazabilirim ama kimseyi deðiþtiremem,önyargýlarýný da kýramam bu nedenle israfa hiç gerek yok.
sildim..FORUM KURALLARI...var ya?
hani 300 mesaj yazýlýr..ama ben yazýnca hatýrlanýr..
https://www.youtube.com/shorts/Hwvqa-MCWjc
Hayýýýýrrrr
Yer Ýmleri