perþembe gününne kadar gümüþ ons satýþ yönlü olacak diye tahmin ediyorum... ytd. bu þahsi görüþümdür...
perþembe gününne kadar gümüþ ons satýþ yönlü olacak diye tahmin ediyorum... ytd. bu þahsi görüþümdür...
yarým günlerde tahta sürmek daha kolaydýr. ona raðmen tavanlatýlan tahta çok az.
Vallahi helal olsun o ralliye en baþtan dahil olabilenlere. Ben faiz TCMB faiz indirimlerinin enflasyonu uçuracaðýný ve menkul gayri menkul varlýklarda ralliye neden olacaðýný anlayamamýþtým. Þimdi de benzer zorluklarým var önümüzdeki 6 ay - 1 yýl nasýl gider benim açýmdan kestirmek zor. O yüzden en iyisi fiyat hareketlerini izlemek ve trende katýlmak galiba. Bazen de kenarda oturmayý bilmek.
Kýsa vadeli Trade yapýp para kazananlarý tebrik ederim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Dünyada her þey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürþit ilimdir, fendir. Ýlim ve fennin haricinde mürþit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun
valla bu bilançolarla çok iyi dayanýyor endeks. neyi hesap ederek kime satacaðýný hesap ederek bu fiyata getirilmiþ bazý hisseler enteresan. bknz. arçelik bilanço 6 milyar tl zarar.
Alphan Manas
@alphanmanas
USAÞ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akþit uçaklarýn radar izlerini anlatýyor. "F-16'lar F-35'den daha iyi" diyenler iyi dinlensin. "Kaan'ýn radar izi düþük olacak" diyor ama oraya koyacaðýn motora baðlý. Þu anda ABD'nin (sadece prototip üretimi için) verdiði F110 motorlarý radarlar tarafýndan rahatlýkla tespit ediliyor. Ama F-35 uçaklarýnýn kullandýðý F135 motorlarýnýn giriþ kanallarý, radar dalgalarýnýn doðrudan motor fanýna ulaþmasýný önleyen 'S' þeklinde kanal tasarýmýna sahipler ve egzozlarý da radar izini azaltmak için tasarlandýlar.
Buraya kadar her þey iyi. Ama Prof. Akþit konuþmasýnýn sonunda alenen YALAN SÖYLÜYOR. Diyor ki "Amerikalýlarýn bize niye F-35 satmadýklarýný anladýnýz mý þimdi?" Beyefendinin bize niye F-35 satýlmadýðýný abilerine sormasý lazým. F-35 programýnda o uçaklara Türkiye'de birçok firma uçak parçasý üretirken, satýn aldýðýn 2 tane F-35 için pilotlarýn eðitim almýþken ve uçaklar Türkiye'ye teslim edilmek üzere ABD'de hangarda beklerken, sen Ruslardan gidip S-400 hava savunma sistemi alýrsan sonucu bu oluyor.
Kaan'ý bitirsek bile Aselsan'ýn geliþtirdiði MURAD AESA radarý takýlacak. Bunlarýn da etkili menzili 80 km civarýnda. F-35 uçaklarýnda kullanýlan AN/APG-81 AESA radarýnýn etkili menzili ise 250 kilometreye ulaþabiliyor. Yani Yunan F-35'ini havada bizim F-16'mýzýn görme þansý yok. Çünkü Yunan F-35'i bizim F-16'mýza füzeyi kitleyip çoktan düþürmüþ olacak.
Þimdi anladýnýz mý Uçak Gemisi yapma fikrimizin ne kadar saçma ve anlamsýz olduðunu. Ayrýca hava savunmasý konusunda bu ülkenin ne kadar zavallý duruma düþürüldüðünü de umarým anlamýþsýnýzdýr.
https://x.com/alphanmanas/status/1850755586842919084
kýsavade ,
geldiðinde buna bakarsýn hafta sonu bunu anlatmaya çalýþtým.Uçaktaki durumumuz bu putin elimizden neler aldý kimsenin farkýnda deðil elindeki uçaklarýn ömrü en fazla 5-6 sene kaldý .
Ýsrail Ýrana saldýrýyor 2000 km geliyor uçaklarla iþlerinde f35 de var söylenen yerlere bombayý býrakýp gidiyor.
ABD ben yokum diyor bu operasyonun içindehikaye 2000 km geliyorsa havadaki her hamlede oda oyunda o sistemi yönetecek alt yapý sadece onda var
Þimþek spor ve V.F günü al gülüm ver gülümle döndürdü.
hadi iyi tatiller bize gerçek oyuncular gerekli .
Baktým üstadým. Yerden göðe katýlýyorum.
Savunma sanayiinde yerli üretimi arttýralým. Kaç vakte bedel olursa olsun, kendi göbek baðýmýzý kesecek seviyeye de gelelim.
Buna kimse itiraz etmez.
Lakin bunlarýn tasarýmý, geliþtirilmesi, üretimi, testi, sahada tecrübe edilmesi...
Mevcut durumda; bölgede aktif hava savunma sistemi olmayan, en modern uçaðý 1974 yýlýnda üretilmiþ, hadi diyelim Block 50+ vb. revizyon geçirmiþ olsun...
Hava savunma ve muharebe gücü en zayýf ülkelerden biri haline geldik.
Ýþin daha da kötüsü konvansiyonel bir çatýþmayý gerektirecek bir durum da kalmadý.
Sýnýrlar delik-deþik, milyonlarca mülteci içinde kim bilir kaç gizli servisin, örgütün uyuyan hücreleri var.
2-3 kiþi paramotor ile uçup, gelip baþkentimizde savunma sanayimizin en gözde firmasýna baskýn yapabiliyor.
Netekim saçsýz eski bir bakanýmýz ayakkabý numaralarýna kadar biliyoruz diyordu.
Sonradan açýklandý ki, ülkedeki mültecilerin bile nerede olduðunu bilmiyoruz.
Kara sýnýrlarýmýzýn durumu herkesin malumu, hava savunma anlatýldýðý gibi, iç güvenlik...
Her zaman olduðu gibi iþimiz Allah'a emanet.
EK: "Eskiler lafla peynir gemisi yürümez!" derlerdi.
Bizde her þey hamasetle yürüyor.
EK2: FETÖ eliyle orduya çekilen operasyonlarýn sonuçlarýný da henüz görmemiþ olabiliriz.
En basitinden, Aselsan'ýn yazýlým baþ mühendislerinden biri FETÖ'cü çýkmýþtý yanlýþ hatýrlamýyorsam.
Kim bilir nerelerde hâlâ uyuyan hücreler, yerleþtirilmiþ trojan yazýlýmlar vb. var.
Yer Ýmleri