Almanya, Brezilya hep düþüþe geçti.....tramp aptalýný sevmediler
Almanya, Brezilya hep düþüþe geçti.....tramp aptalýný sevmediler
Þamil Tayyar
@samiltayyar27
Devlet Bahçeli’nin Öcalan çýkýþýndan Cumhurbaþkanýmýzýn önceden haberi yoktu.
Bugün anlýyoruz ki kayyým atamasýndan da Devlet Beyin önceden haberi yok.
Cumhurbaþkanýmýz bir haftalýk sessizlikten sonra Devlet Beye övgüler dizerek önerisini zarifçe rafa kaldýrmýþ, arkasýndan kayyým atamalarý gerçekleþmiþti.
Bugünse Devlet Bey ayný zarafetle Cumhurbaþkanýmýzýn adaylýðýna destek verip Öcalan önerisini tekrarlayarak kayyým politikasýna set çekti.
Baþka bir ifadeyle, fikri ayrýlýk güllelerini güllere sarýp sarmalayýp karþýlýklý olarak birbirlerine atýyorlar.
Çok hayra alamet deðil, bu tatlý atýþma, sorun çözülemezse erken seçimi tetikleyebilir.
Bakýn, son dönem Bahçeli’yle yakýn çalýþan ve Öcalan projesinin fikir babasý olduðu konuþulan Mümtazer Türköne, Bahçeli’nin bugünkü konuþmasýnýn hemen ardýndan kaleme aldýðý yazýsýnda ‘Devlet, hükümete karþý’ diye yazdý:
‘Erdoðan ile Bahçeli arasýndaki pinpon maçýný hükümetle devlet arasýnda nefes kesen bir karþýlaþma olarak takip etmelisiniz.
Esenyurt ve kayyým gündemi ile Erdoðan’ýn vurduðu topa, bugün Bahçeli, en ince ayrýntýsýna kadar düþünülmüþ ve tasarlanmýþ, yumuþak bir plase vuruþla þýk bir karþýlýk verdi.’
Cumhurbaþkanýmýzýn hata yaptýðýný anlatan Türköne, Bahçeli’yle uzlaþmaysa erken seçimin gündeme gelebileceðini iddia etti.
Bu yazýyý hafife almayýn, Devlet Beyin ruh halini yansýttýðýný düþünüyorum.
Son olarak ekleyim;
Öcalan ve kayyým arasýnda savrulan politikalarýn cumhur ittifaký içinde fikri ayrýlýða yol açtýðý ortada.
Ýki liderin bir araya gelip ortak politikada mutabakat aramalarýný elzem görüyorum.
Hem ülkenin hem ittifakýn hayrýna olur.
Naçizane…
ÖS 6:57 · 5 Kas 2024
·
707 B
Görüntülenme
þimdilik buda gözünüzün önünde olsun ters salvomu bakýcaz.
trump hikayesine es geçilmiþ gözüküyor .
Tramp zaferi Çin ve türev Asya borsalarý sert satýþlar ile karþýlar diye düþünüyorum
bist100 8500 lerden tepti ama 8000 den geçiyor destek çizgimiz..nasýl olacak þimdi..
ayný hýzda geri gelmesi lazým..bence borsa olumlu algýlamadý ..bizim üst akýl koyun topluyor..3-4 tane kaðýdý götürdüler..hah diyecek ky kaðýtlar gidiyah
simitteki enflasyon oranýna kadar ( 5500) zikzaklý salýnmamýz lazým diyor göstergeler..
Yer Ýmleri