Ons tehlikeli sularda..
2550 destek görünüyor. Bakalým salacaklar mý oraya
Fitch: Almanya'da koalisyonun daðýlmasý ekonomik ve mali zorluklarý ortaya koyuyor
WASHINGTON (AA) - Uluslararasý kredi derecelendirme kuruluþu Fitch Ratings, Almanya'da koalisyon hükümetinin daðýlmasýnýn ekonomik ve mali zorluklarý ortaya koyduðunu bildirdi.
Fitch'ten yapýlan açýklamada, ülkede koalisyonun daðýlmasýnýn, içerde mali kurallara baðlý kalarak büyümeyi yeniden canlandýrmanýn önündeki siyasi engelleri gösterdiði anlatýldý.
Açýklamada, koalisyonun daðýlmasýnýn ardýndan daha istikrarlý bir hükümet ortaya çýkabileceði ancak artan siyasi parçalanma ve popülist partilerin meydan okumalarýnýn önemli reformlar için alaný sýnýrlayabileceði kaydedildi.
Almanya Baþbakaný Olaf Scholz'un, Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Baþkaný da olan Maliye Bakaný Christian Lindner'i görevden almasýnýn koalisyonu sona erdirdiði anýmsatýlan açýklamada, bunun baþta bütçe, vergi indirimleri ve mali harcamalar olmak üzere ekonomi politikalarý konusunda uzun süredir devam eden iç çatýþmalarýn ardýndan geldiði belirtildi.
Ülkede erken seçimlerin Þubat 2025'te yapýlmasýnýn beklendiði belirtilen açýklamada, 2025 bütçesinin kesinleþmesi için muhalefetteki Hýristiyan Demokrat Birliði'nin (CDU) desteðinin gerektiði, bütçenin kabul edilmemesi halinde, 2024'teki aylýk harcama tahsislerinin gelecek yýl da tekrarlanacaðý ancak en azýndan 2025 ortasýna kadar sürmesi beklenen geçici dönemde yeni harcamalara veya yatýrým projelerine izin verilmeyeceði ifade edildi.
- S&P: Borç freni, politika yapýmýný karmaþýklaþtýrmaya devam edebilir
Kredi derecelendirme kuruluþu Standard & Poor's'dan yapýlan baþka bir açýklamada da Almanya'daki "borç freni" mekanizmasýnýn erken seçimlerin ardýndan politika yapýmýný karmaþýklaþtýrmaya devam edebileceði uyarýsýnda bulunuldu.
Açýklamada, Almanya'nýn muhafazakar maliye politikasýnýn kamu yatýrýmlarý ve uzun vadeli ekonomik büyüme üzerinde baský yaratabileceði kaydedildi.
Kaynak : Anadolu Ajansý
Çimento ben kesin alacaðým. Ben de izliyorum þu an. Kademeli alacaðým.
Benim göz aðrým Bobet tir.. Bana son 2 yýldýr iyi kazandýrdý. Anormal satýþ yedi..
Yeni çimentolardan LMKDC de bence potansiyelli..
Cimsa ve Oyak a zaten yorum yapmaya gerek yok..
Ben daha ufak ve hýzlý gidebilecek bir çimento bakýyorum..
Site ile ilgili þikayet edecek çok þey var... Bir bakýma da haklýsýnýz.
Son göçtüðünden bu yana, "çalýþýyorsa elleme!" mottosu ile site hâlâ vBulletin® version 4.2.3 ile çalýþýyor.
Güncel versiyon 6.
Sosyal medya aldý baþýný gitti. Site, ortalama 10 yýl öncesinin teknolojisi ile çalýþýyor.
Vb. söylenebilecek çok þey var ama...
Bence Medwig'in tuttuðu takým vb. bunlarýn arasýnda yok. O da bir birey. Tercihleri, tutkularý vb. olabilir.
O da bu sitenin bir üyesi. Kiþisel tercihleri de kendi bileceði iþtir zannýmca. Adil olduðu, iþini yaptýðý sürece bu kýsmý þahsen beni ilgilendirmez.
Ben siteye dair sorunlarýn arasýnda bunu saymazdým.
Haa bu benin fikrim elbet. Siz de baþka düþünüyorsunuz belli ki.
Belki kendi de cevap verir, bir de onun aðzýndan dinleriz.
EK: Reklam yerleþimi vb... Bunlar da baþka dertler elbet.
EK1: Fenerbahçe taraftarý deðilim.
Yer Ýmleri