Yurtiçi Yerleþiklerin YP Mevduatlarý & TCMB Rezervleri (Ziraat Yatýrým)
8 Kasým ile biten haftada yurtiçi yerleþiklerin yabancý para mevduatlarý bir önceki haftaya göre 1.063mn USD azalmýþtýr. (Kur etkisinden arýndýrýlmýþ 352mn USD artýþ)
Gerçek kiþilerin DTH'ý 1.440mn USD'lik azalýþla (-501mn USD'si döviz, -940mn USD'si altýn) 105.026mn USD seviyesinde gerçekleþmiþtir. (Arýndýrýlmýþ veride net 329mn USD azalýþ)
Tüzel kiþilerin DTH'ý 376mn USD'lik artýþla (+359mn USD'si döviz, +17mn USD'si altýn) 61.613mn USD seviyesinde gerçekleþmiþtir. (Arýndýrýlmýþ veride net 681mn USD artýþ)
8 Kasým itibarýyla yurtiçi yerleþiklerin yabancý para mevduatlarý 166.640mn USD seviyesini göstermiþtir.
TCMB verilerine göre, 8 Kasým ile biten haftada, toplam rezervler 2,3 milyar USD'lik azalýþla 157,3 milyar USD seviyesinde gerçekleþmiþtir. Net uluslararasý rezervler ise ayný haftada 0,4 milyar USD'lik azalýþla 60,6 milyar USD seviyesinde kaydedilmiþtir.
BDDK verilerine göre, 8 Kasým ile biten haftada, Kur Korumalý Mevduat'a (KKM) dolar bazlý bakýldýðýnda %3,72 azalýþla 1.465mn USD çýkýþ yaþanmýþtýr (TL bazlý bakýldýðýnda %3,66 azalýþla 49 milyar TL). Toplam KKM miktarý 37.875mn USD (1.290 milyar TL) olarak gerçekleþmiþtir
Ziraat Yatýrým Menkul Deðerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarý
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeler yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir.Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti ; aracý kurumlar, portföy yönetim þirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiþisel görüþlerine dayanmaktadýr.Bu görüþler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabýlýr.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.






Yer Ýmleri