Bana göre oralarý dip yapan pek çok sebebim vardý...
Rekor APS sayýsý-Göstergelerde max. satýþ(kendi özel göstergem),metastosk sistemin uyarýsý-2LÝ TEPENÝN HEDEFÝ OLAN 8600,MEVSÝMSELLÝK ,viob sistemin al vermesi vs...saatlerce anlatýlabilir.
neyse þimdi durum nasýl...Açýkcasý beni kýsa vade hiç ilgilendirmiyor.zaten 5-6 aylýk orta vadeli poz. aldým.
Ama aþaðýdaki grafiðe bakýnca:
Kýrmýzý sat(12 temmuz) orta vadeli short açtýðýmýz yerdi..
yeþil ok(14 ekim) ve pembe elips maliyet bölgesiydi(bana göre)..
2 li tepe hedefinde taban oluþtu.2 gündür düþen trentin üzerindeyiz.ve 200 gün ortalamanýn üstüne çýktýk...Bunlar teknik olarak olumlu...Beni pek ilgilendirmiyor(isterse altýna gelsin veya düþsün) ama durum bu..
SP500-Global sert düþüþ olmadýkça(bunu önceden ifade etmiþtim...global düþüþe kimse dayanamaz) ...Global kriz olsa bile ben yine satmam,o ayrý(zaten kriz olduðunu diplerde fark ediyoruz)..Ama en kötü olasýlýðý düþünüp ona göre hesap yapmak lazým..bu koþul deðildir...OYUN PLANINDAKÝ RÝSKÝ HESAPLAMAKTIR.
Global krizde(2008) de garanti aldým...2.80 den...3.50 oldu..sonra krizle 1.70 oldu...
ama sonra 9.50 oldu..Yani endeks belli diplere yakýnsa ve hissemizde iyiyse, en kötü olasýlýðý bile düþünerek ORTA VADELÝ poz. alýrým(bence)
![]()

) ama durum bu..

Yer Ýmleri