yön döndü diyenler de vardý ama..buna göre pozisyon alanlar da var..bu doðru mu..bunu yazdýk..9300 üstünde kalmayla yön deðiþmez..
nerden bilecez tuzak olmadýðýný..ben de bunu yazýyorum..
yön döndü diyenler de vardý ama..buna göre pozisyon alanlar da var..bu doðru mu..bunu yazdýk..9300 üstünde kalmayla yön deðiþmez..
nerden bilecez tuzak olmadýðýný..ben de bunu yazýyorum..
aynýsý olur demiyorum ama 1998 ve 2008 teknik yapý ile benzer durum var, dedim..aynýsý gibi kriz olacak demedim..teknik yapý ayný dedim..bu yapý 1980 ler den bu yana korunmuþ dedim..bazýlarý tamam anladýk diyor ama sana inat hisse alacam diyor..bu da yanlýþ..al ya da alma o senin sorunun
viopda olsa yön tayini yapamazsanýz nasýl pozisyon alacaksýnýz..yön bu yüzden önemli..heleki þimdi..hani burasý viop topiði diyenler için
Morgan Stanley'in 2025 yýlýnda geliþmekte olan piyasalarýna yönelik beklentilerini deðerlendirdiði raporunda Türkiye ekonomisi için, "Türkiye: Bir dönemecin baþýnda" ifadesi kullanýlarak önümüzdeki yýl enflasyonun yüzde 20'li seviyelere gerileyeceði ve faiz indirim döngüsünün baþlayacaðý ifade edildi.
Morgan Stanley Türkiye'de önemli ölçüde daha sýký bir makro politika duruþu uygulanarak, makro dengesizliklerin azaltýldýðý ve dýþ tamponlarýn güçlendirildiðini belirtirken, temel senaryosunun, ýlýmlý büyüme ve yüzde 20'nin ortalarýna doðru devam eden enflasyon düþüþü öngördüðünü ve bunun da gelecek yýl kademeli bir faiz indirimi döngüsünün yolunu açmasýný beklediðini dile getirdi.
Morgan Stanley "Daha güçlü dýþ tamponlar" alt baþlýðý ile "Mayýs 2023'ten bu yana yapýlan politika deðiþikliði, parasal ve finansal koþullarda önemli bir sýkýlaþma ve mali duruþta normalleþme getirdi, bu da makro dengesizlikleri azalttý ve hem yurtiçinde hem de yurtdýþýnda güveni artýrdý. Mevduat dolarizasyonu önemli ölçüde azaldý ve yabancý giriþler (portföy ve dýþ borç) arttý. Merkez Bankasý'nýn bilançosunda koþullu bir yükümlülük olan döviz korumalý mevduatlar (KKM), geçen Aðustos ayýndaki yaklaþýk 140 milyar ABD dolarý zirvesinden þu anda 38 milyar ABD dolarýna düþtü. Bu arada, Türk lirasý mevduatlarýnýn toplamdaki payý yýl baþýndan bu yana 13,6 puan artarak yüzde 56'ya ulaþtý. Net portföy giriþleri, geçen yýlki 2 milyar ABD dolarýna kýyasla yýl baþýndan bu yana 17 milyar ABD dolarýna ulaþtý (Eylül itibarýyla) ve dýþ borç devralma oranlarý önemli ölçüde arttý. 12 aylýk cari hesap açýðýnýn 3Ç24'te geçen yýlki -yüzde 3,6'dan GSYÝH'nin yüzde 0,8'ine belirgin bir þekilde düþmesiyle birlikte, bunlar brüt ve net döviz rezervlerinde dikkate deðer bir artýþa yol açtý" ifadelerini kullandý
Borsa-yatýrým-ticaret ve imalat cesur insanlarýn Ýþ idir.![]()
YTD
''yalnýz olmak, yanlýþ yerde olmaktan iyidir.''
Yer Ýmleri