Originally Posted by
sindoma53
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Ýris Cibre ��
@iriscibre
Bu metin, çok ustaca yazýlmýþ, çok iyi bir iletiþimi içeriyor bence
Diyor ki;
Faiz indirsem de sýký kalmaya devam edeceðim, TL'de reel deðerlenme, belki de kredi kýsýtlarý devam edecek, parasal geniþlemeye izin vermeyeceðim
Ekim enflasyonu geldiðinde, ben de çekirdek kalemler iyileþmeye iþaret ediyor diye yazmýþtým. Dolayýsýyla, metinde ana eðilimde düþüþ gözlenmiþtir cümlesi beni þaþýrtmadý
Aralýk bence indirecekler gibi görünüyor.
Fakat, Kasýmda beklenmedik bir data olduðu taktirde, Ocaka kaysa kimse yadýrgamaz. Bu nedenlerle ben bu metni olumlu ve güven verici buldum
merkez 2 aylýk % 1, 50 kapanýþlardan vaz geçmiþ , bunu bakalým piyasa ne zaman tutarsýzlýk olarak görücek diyecem de piyasa yazýlan hikayeden kýl çýkarma derdinde bunu paraya çevirme derdinde bir sürü aracý kurum var çalýþan var bir sürü kulaðý delik badem spor var kolay mý
, talimata göre yemeði sýcak tutup ne þiþ ne kebap yansýn deyip kenara çekilmiþ kendinede açýk kapý býrakmýþ.
Bu yýl 3 kez enflasyon öngörüsünü deðiþtirdi, bunu baþta oksimoron olarak ifade etmiþlerdi. Þimdi enflasyon hedeflendiði þekilde düþmedikçe önce hizmet enflasyonu katý dediler, sonra kiradan kaynaklandý dediler, þimdi de çekirdekte iyileþme görünüyor diyorlar. Aralýkta indirebilirler ancak indikten sonra Ocak enflasyonu kötü gelirse ne diyecekler? Faiz indirimine ara vermeleri gerekirse ne olacak vs sorular var.
Ben asgari ücret zammýnýn %30 olacaðýný düþünüyorum, %30 belli olduðu anda birçok iþletme bu zamlarý Ocak'a kalmadan Aralýk ayýnda daha fiyatlara yansýtacaktýr. Belki de Aralýk enflasyonu bile yüksek gelir ama Tüik fiyat verisini açýklamadýðý için herkes kendi yaþadýðý enflasyonu bilebilecektir, tabela da yazaný doðru kabul eden az olacaktýr.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri