CW Enerji, Çemtaþ Çelik ile 30,9 milyon dolarlýk güneþ enerjisi santrali (GES) kurulumu anlaþmasý imzaladý.
Þirketten yapýlan açýklamaya göre, CW Enerji, Çemtaþ Çelik için Kars'ta yer alan bir arazi üzerine 32 bin kWe kapasiteli güneþ enerjisi santrali kuracak.
Açýklamada görüþlerine yer verilen CW Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Volkan Yýlmaz, yeni bir anlaþmaya daha imza atmaktan mutlu olduklarýný kaydetti.
Güneþ enerjisi sektöründe güçlü anlaþmalara imza atmaya devam edeceklerini belirten Yýlmaz, þunlarý kaydetti:
"Çemtaþ Çelik Makina Sanayi ve Ticaret AÞ arasýnda GES projesi yapýmý amacýyla geliþtirdiðimiz Kars ilinde yer alan bir arazi üzerine güneþ enerjisi santrali kurulumu konusunda arazi bedeli dahil olmak üzere KDV hariç 30.939.077,75 dolar tutarýnda anlaþma saðlandý. Anlaþmamýz çerçevesinde Kars'a Çemtaþ Çelik için 32 bin kWe kapasiteli güneþ enerjisi santrali kurulumu gerçekleþtireceðiz. Anlaþmamýz iki firma için de hayýrlý olsun."
Yýlmaz, sektörde güçlü iþ birliklerine imza atarak daha sürdürülebilir bir dünyaya katký saðlamayý sürdüreceklerini iþaret ederek, "Kurulduðumuz günden bu yana sürdürülebilir bir büyüme ve yenilikçilik anlayýþýyla yol alýyoruz. Ýmza attýðýmýz iþ birlikleri ile de ülke ekonomisine katkýda bulunduðumuz için mutluyuz. Müþteri beklentilerine en etkin ve hýzlý þekilde yanýt verebilmek adýna çalýþmalarýmýza devam ediyoruz. Yeni iþ birliklerine imza atmaya ve katma deðerli ürünleri ile sektör adýna kazanýmlar saðlamaya devam edeceðiz." deðerlendirmesinde bulundu.
Kaynak : Anadolu Ajansý
YTD
''yalnýz olmak, yanlýþ yerde olmaktan iyidir.''
KAP: CEMTS [ ] ÇEMTAÞ ÇELÝK MAKÝNA SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. Özel Durum Açýklamasý (Genel)
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1136759
Bursa Organize Sanayi Bölgesi Þirket adresimizde bulunan 12.000 m2 kapalý alan çatý üzerine Güneþ
Enerjisi Santrali (GES) yatýrýmý için Yatýrým Teþvik belgesi baþvurumuz
sonuçlanmýþ olup,
T.C. Ticaret Bakanlýðý'nca Þirketimize 12.04.2023 tarihli 551726 nolu
Yatýrým Teþvik Belgesi ile yararlanacaðýmýz destek
unsurlarý aþaðýdaki gibidir.
1- KDV Ýstisnasý
2- Sigorta Primi Ýþveren Hissesi Desteði ( 6 yýl boyunca)
3- Vergi Ýndirimi
4-Gümrük Muafiyeti
Yatýrýmýn teþvik belgesi baþlangýç tarihi 28.03.2023, bitiþ tarihi ise 28.03.2026'dir.
Yatýrýmýn tutarý 20.371.723 TL' dir.
Yatýrýmýn Finansman þekli Özkaynaklar (% 100 ) 'dýr.
Kamuoyuna saygýyla duyurulur.
KAP: CEMTS [ ] ÇEMTAÞ ÇELÝK MAKÝNA SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. Özel Durum Açýklamasý (Gene
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1197236
25.10.2018 tarihli açýklamamýz ile alýnan 25.10.2018 tarihli 500935 nolu Yatýrým Teþvik Belgesi kapsamýnda, mevcut denge çubuðu tesisimize ilaveten MERCEDES BENZ TÜRK (MBT) ve MAN Denge Çubuðu üretim hattý yatýrýmýna
baþlandýðý, yurtdýþýndan satýn alýnan ve 01.09.2020 ile 21.09.2021 tarihlerinde KAP'ta
yaptýðýmýz açýklamalar ile üretim hatlarýnýn devreye alýndýðý bildirilmiþ idi. 25.10.2018
tarihli 500935 nolu Yatýrým Teþvik Belgemiz kapsamýnda tevsi yatýrýmlarýmýz tamamlanmýþ
olup Yatýrým Teþvik Belgesi kapatma iþlemlerine baþlanmýþtýr.26.09.2023
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Matriks Haber
@MatriksHaber
Cumhurbaþkaný Erdoðan, NATO Genel Sekreteri Rutte'yi kabul etti
-Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'yi kabul etti
-Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'ndeki basýna kapalý kabul, yaklaþýk 1 saat sürdü.
-Kabulde, Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakaný Yaþar Güler de hazýr bulundu - AA
ÖS 4:32 · 25 Kas 2024
·
2.111
Görüntüleme
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Matriks Haber
@MatriksHaber
Fitch Ratings:
-Dünya ekonomik büyümesinde hafif yavaþlama ve politika faiz oranlarýnda daha fazla indirim, kamu maliyesi üzerindeki kalýcý baskýlar ve artan jeopolitik risklerle dengelendiði için global ülke kredi notu koþullarý 2025'e nötr giriyor
-Seçim sonrasý ABD politikalarýna ve bunlarýn etkilerine iliþkin belirsizlik, görünüm için bir risk oluþturuyor
-Yeni ABD yönetiminin politika gündeminin küresel ekonomi ve kredi görünümü üzerinde anlamlý etkileri olacak
-Ukrayna ve Orta Doðu'daki savaþlar, ABD-Çin stratejik rekabeti, artan korumacýlýk, toplumsal hoþnutsuzluk ve ABD dýþ politikasýndaki potansiyel deðiþimler nedeniyle jeopolitik riskler 2025 yýlýnda da yüksek kalmaya devam edecek
ÖS 4:54 · 25 Kas 2024
·
367
Görüntüleme
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Matriks Haber
@MatriksHaber
Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi toplandý
-Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan baþkanlýðýnda toplandý
-Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'ndeki toplantý, saat 16.30'da baþladý - AA
ÖS 4:35 · 25 Kas 2024
·
2.138
Görüntüleme
selam arkadaþlar,
piyasa çok iþtahlý, thy bayraðý bankalardan devralmýþ, zaten thy-bim-koç sýký durursa endeks yýkýlmaz.
karýþmak gibi olmasýn ama bir poz alýnýnca, bir kere yazarsýn, okuruz-deðerlendiririz iþimize gelirse.
çok sýk ayný pozu yazmak ve defaatle yön konusunda beyanda bulunmak, algý oluþturmak gibi algýlanabilir.
misal þimdi ýsrarla düþüþ yönünde yazan birini okuyunca short açmaktan çekinir hale geliyor insan. veya aksi elimde long varsa, düþecek düþecek diyen biri beni irkitir. paylaþým yaparken bu hususta biraz daha dikkatli olsak iyi olacak.
Benim elimde 580 maliyetli kýsalar var. 800'de kol keserim diyordum, kesemedim. longdan gelen karý railize etti. elde var sýfýr gibi bir þey oldu. 11.000 hareketinden adým gibi emindim, bir de kýsadan para alalým derken sýkýntý oldu. her neyse, short pozlarým duruyor. iþ yoðunluðundan ekrana bakýp, maliyet iyileþtirici hamleler yapamadým. Maç devam ediyor.
Açtýðým pozlar beni baðlar, benim aklým bana ancak yetiyor.
pýst 100 kanal üst tepesine vurup kar satýþý geldi , bugunkü kapanýþ önem arz eder bu bölge kýsa vade tepkinin tepesi olarak kalabilir son atak kuþ sporla oldu pýst 100 piyasa bardaðýn dolu tarafýna bakýyor malda olduklarýndan .
Yer Ýmleri