Originally Posted by
Yenice
ya ben tam anlatamadım ya da okuduğunuzu anlamıyorsunuz. 2007 de 55-60 bin arasında olan borsa 2008 sonunda 20 bin seviyesine düşmüştü.... o düşüş de bütün dünyada mortgage denilen ve büyük amerikan bankalarının battığı bir finansal kriz vardı.. Bizim borsanın dörtte biri yabancı idi. satmaya başladılar .çökerttiler. banka hisseleri de 6 gibi rakamdan 2,5 gibi seviyelere indi. burada endeks % 5 düşerken bankalar % 30 düşüyor. holdingler, sanayi, iletişim, perekande v.b..... ama endeks düşmüyor.
Rusya savaşında iki üç gün sallandı devam etti.
bakın savaşın başladığından beri dax % -12 dow %-8, bist100 -7, xbank -25, dstkf +25
"Bankacılık hisselerinin böyle durumlarda endeksten çok düştüğü bilinen bir durum... Lakin bunlar bu sefer dağıttılar... sanki bizim ülkeye uçaklar, füzeler ile saldırılmış gibi..."
Bu parçanın son cümlesinde ne yazdığınız da, benim ne yazdığım da gayet açık. Bölgesel riskten kaçanların en çok bankalarda pozisyon alanların olması da pek şaşırtıcı değil. Bunun neresine şaşırıyorsunuz pek anlayamadım.
2008 krizinde de ilk çakılanların hangileri olduğunu araştırın ne bulacaksınız bakalım.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri