Originally Posted by
TRENDHOUND
Peki, teknik analizde hangi indikatörler kullanılmalı ve süreç ne olmalı yani kısa orta uzun vadeden hangisi? Bu mevzu subjejtiftir, kişiden kişiye değişir. Ama TA nın olmazsa olmazı AĞIRLIKLI ORTALAMALAR, MACD, RSI ve HACİM dir. Bunlara ek size özel bir kaç indikatör ekleyebilirsiniz örneğin 2 veya 3 standart sapnalı Bollinger ÇİZGİLERİ, DI, VWAP vs vs, bunlara siz karar vereceksiniz. Toplamda 4 den az 8 den çok indikatör kullanmayın.
5-9-14-22-50-100-200 ortalamalar kullanılmalı. iyi seviye foncuların kullandıkları sistemler birbirine yakın çok az farklar oluyor.
Bir de ufakta olsa işlem yapılmalı çünkü artık robotlar işi var aşağı yukarı tetiklenme işi var bunu işlem yapmadan tecrübe edemezsiniz. BEn korele macd rsı volume üzerine atılmış DI +- kullanıyorum bollingersız zaten olmaz. Bir de RSI yı ben değişik kullanıyorum. Bunu foncular portföy yöneticileri falan böyle kullanıyor piyasanın çoğunluğu haberdar bile değil. Sistem Bull Market piyasalarda daha iyi çalışıyor.
Ben teknikçi olmama rağmen temel analizinde önemli olduğunu düşünüyorum.Teknik temel analiz destekli olursa yatırım olmazsa spekülasyondan para kazanmayı amaçlıyorsunuz demektir bende bu spekülasyon işinden faydalanmaya kalkışmak portföyün % 10 unu geçmez yine de her şartta.
Piyasanın çoğunluğu tüyo ya da incider ile işlem yapıyor ben bu şekilde olan işlere bulaşmamaya çalışıyorum.
Bence konu banka ise TH sana katılmıyorum ISCTR tek geçerim gelen mali veri ve takas yüzünden. ISCTR emeklilik fonlarından da alış var ykbnk ta hem emeklilik hem yatırım fonlarından satış var 26 ocaktan bu yana.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri