Originally Posted by
Yenice
Abi 4 -5 tane hisse ile endeksi yeşil tutuyorlar. destek finans, aselsan, tüprs, petkim... bir ara kiler, bim, astor v.b falan vardı.
bu hisseleri +5+6 yapıp bankalar başta bütün hisselerde şelale yaptırıyorlar.
endeks +2 bankalar -9,
aselsan +5, demirçelikler holdingler iletişim -5... bu yaklaşık hergün böyle...
yazmamım nedeni küçük yatırımcı gelir bu kumarhaneye birikimini yatırır % 100 çarpılır diye...
Öbür başlıkta kumarbaz Kuzu hocam da yazıyor ama bana göre o da portföyünde Türk borsası %,01 biri bile değildir. Yurtdışı imkanları olanların buraya gelmesi bana göre ileri akıl tutulması sayılır... Delilik...
Ki sizler profesyonel olmuşsunuz bu işte....
Kuzu çoktandır arazi, çok uzun zamandır uğramadı buraya. Gelse de bilgilensek Kuzu hocamızdan!!! Her şeyi de bilir mübarek adam, bilmediği bir şey yok.
BİST'e yabancı yatırımcı gelmez çünkü burası bir yatırım ortamı değil. Şirketler temettü vermiyor, verse bile dişin kovuğuna bile sığmıyor, yüksek enflasyon ortamında yıllık %3 gibi temettü verimini ne yapsın yabancı yatırımcı. Devlet tahvili, PPF, mevduat çok daha yüksek getiri fırsatı sunuyor hem de risksiz şekilde. %35 mevduattan yılda kazanmak varken yılda %3 temettü alma cihetine gitmek hiç de akıllıca değil. Sığ bir borsa burası, manipülasyona da açık. Yabancılar açısından burası rasyonel bir yatırım ortamı değil. Buraya gelse gelse vurkaççılar gelir. Onların da çoğu zaten bıyıklı yabancı, kendilerine yabancı süsü verenler. O yüzden BİST'te borsa oynamak isteyenler bu işin raconunu bilmeli, gerçek maiyetinin bilincinde olmalı.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Yer İmleri