Oltaya Takýlanlar - Tek Bir Gösterge Ýle Analiz { MACD } Denemeleri
Grafikleri ve göstergeleri izlerken MACD’nin 0 eksenini kestikten sonra belirli bir yükseliþi devam ettirdiðini ve FÝYAT’ýn ise MACD’nin 0 eksenini kestiði andan itibaren belirli bir zaman bu yükseliþe tepki göstermediðini (daha çok yatay seyrettiðini) ama MACD’nin ýsrarla AL ya da TUT konumunu devam ettirdiðinde artýk FÝYAT’ýn bu gidiþe tepkisiz kalamayacaðýný gördüm. Bunlarý görsel analizlerle defalarca tespit ettim. Fakat bu görünümün nasýl sayýsallaþtýrýlabileceðini bilmediðim için çok üzerine düþmedim. Bu aþamada ise senetleri tek tek gezmenin çok zaman kaybettireceðini düþünerek illa ki bir tablonun ihtiyaç olduðunu düþündüm.
Tabloda yer almasýný istediðim kriterler þu þekilde oluþtu;
1 – Anlýk FÝYAT (Kapanýþ)?
2 – MACD 0 eksenini keseli kaç bar olmuþ?
3 – MACD’nin 0 eksenini kestiði andaki deðeri?
4 – MACD’nin anlýk deðeri?
5 – MACD’nin anlýk sinyal durumu? ([Trigger 2 olmak üzere]) AL, SAT, TUT, ALMA)
6 – MACD’nin 0 eksenini kestiði andaki FÝYAT?
7 – MACD kaç bardýr yükseliyor?
8 – MACD’nin 0 eksenini kestiði andaki FÝYAT ile anlýk FÝYATIN fark %’si?
Bu kriterler tabloya döküldüðünde aradýðým görsellere tam anlamýyla ulaþabilecek miyim? Hayýr ! Ama büyük bir senet kitlesini elemiþ olacaðým…
Devam edeceðim ama bahsettiðim konu hakkýnda tabloda þu da olsa daha iyi olur dediðiniz, ya da olumlu olumsuz eleþtirileriniz olursa ve yazarsanýz çok sevinirim…
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Yer Ýmleri