Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 145/149 ÝlkÝlk ... 4595135143144145146147 ... SonSon
Arama sonucu : 1185 madde; 1,153 - 1,160 arasý.

Konu: Nohut Restaurant

1. TD Cowen'e göre Bu 3 kripto hissesi aslýnda bitcoin ETF'lerini geçebilir

Analist Lance Vitanza, Nakamoto, SharpLink ve Strive gibi dijital varlýk hazine þirketlerinin, agresif þekilde coin biriktirerek ve staking getirilerini yakalayarak standart kripto ETF'lerini geride býrakabileceðine inanýyor.

Kaynak: coindesk

https://www.coindesk.com/tr/markets/...t-bitcoin-etfs
    ''yalnýz olmak, yanlýþ yerde olmaktan iyidir.''

2. InLucysHead
    @InsideLucysHead

13 yaþýndayken, bir gün büyük göðüslü bir kýz arkadaþým olmasýný umuyordum...

16 yaþýndayken, büyük göðüslü bir kýz arkadaþ buldum ama tutku yoktu, bu yüzden hayat dolu, tutkulu bir kýz gerektiðine karar verdim.

Üniversitede tutkulu bir kýzla çýktým ama o çok duygusaldý. Her þey acil durumdu; tam bir drama kraliçesiydi, sürekli aðlýyor ve intiharla tehdit ediyordu. Bu yüzden istikrarlý bir kýz gerektiðine karar verdim.

25 yaþýndayken, çok istikrarlý bir kýz buldum ama o sýkýcýydý. Tamamen öngörülebilirdi ve hiçbir þeyden heyecanlanmazdý. Hayat o kadar sýkýcý hale geldi ki, biraz heyecanlý bir kýz gerektiðine karar verdim.

28 yaþýndayken, heyecanlý bir kýz buldum ama ona yetiþemiyordum. Bir þeyden diðerine koþturuyor, hiçbir þeye yerleþmiyordu. Çýlgýn, düþüncesiz þeyler yapýyor, beni olduðu kadar mutlu ettiði kadar da mutsuz ediyordu. Baþlangýçta çok eðlenceli ve enerjikti, ama yönü yoktu. Bu yüzden biraz gerçek hýrsý olan bir kýz bulmaya karar verdim.

30 yaþýma bastýðýmda, ayaklarý yere saðlam basan akýllý ve hýrslý bir kýz buldum, bu yüzden onunla evlendim. O kadar hýrslýydý ki beni boþadý ve
    sahip olduðum her þeyi aldý.

Þimdi daha yaþlý ve akýllýyým, ve büyük göðüslü bir kýz arýyorum.

https://x.com/InsideLucysHead/status...50231127535658
    __________________________________________________ __________________________________
    Benzer hikayelerimiz mutlaka vardýr...
    en tehlikelisi ayaklarý yere saðlam basan akýllý ve hýrslý bir kýz sandýðýmýz kiþi/ler..dikkatli olun.!

3. Shanaka Anslem Perera âÅ¡¡
    @shanaka86

Çin, Ýrana füze kimyasallarý gönderip Hürmüzde yuan geçiþ ücretleri toplamakla meþgulken, biri ülkenin en hassas süper bilgisayarýnýn içinde her þeyi çalýyordu.

CNN in haberine göre, kendini FlamingChina adlandýran bir hacker grubu, Tianjindeki Çin Ulusal Süper Bilgisayar Merkezini ihlal etti ve 10 petabayta kadar gizli savunma verisini dýþarý çýkardý. Dark web forumlarýnda paylaþýlan örnekler arasýnda bomba ve füze tasarýmlarý, animasyonlu patlama simülasyonlarý, yapýsal bütünlük testleri, J-20 gizli savaþ uçaðýnýn renderlarý, altýncý nesil uçak konseptleri, nükleer denizaltý þemalarý, hipersonik silah sistemleri ve HIMARS fýrlatýcýlarý ile uçak gemisi saldýrý gruplarýný içeren Amerikan varlýklarý için hedef analizleri yer alýyor.

On petabayt. Baðlam için, ABD Kongre Kütüphanesinin tamamý basýlý koleksiyonu yaklaþýk 10 terabayt. Bu ihlal, o hacmin bin katý. Breach Forumsta kripto para karþýlýðýnda satýlýyor. Önizlemeleri inceleyen siber güvenlik uzmanlarý, CNN e verilerin NSCC Tianjin tesisinden bilinen çýktý kalýplarýyla eþleþtiðini ve gerçek göründüðünü söyledi; bu tesis, Çin genelinde savunma kurumlarý ve havacýlýk firmalarý dahil 6.000 den fazla müþteriye hizmet veriyor.

Zamanlama olaðanüstü. Trump, CNN bu haberi yayýnlamadan saatler önce, Ýrana askeri silah saðlayan herhangi bir ülkeye yüzde 50 gümrük vergisi tehdidini paylaþtý. Son altý haftada Çine ait beþ gemi, Gaolan Limanýndan Ýrana sodyum perklorat gönderdi; bu, yüzlerce balistik füze için yeterli yakýt öncüsü. Çinin hayalet filosu, Hürmüzdeki IRGC nin yuan geçiþ giþesi üzerinden faaliyetlerine devam ediyor. Ve þimdi, Çinin Ýrana yeniden oluþturmasýna yardýmcý olduðu silahlarý tasarlayan süper bilgisayar, boðaz geçiþi için Ýranýn talep ettiði ayný kripto para karþýlýðýnda içeriðini satan hackerlar tarafýndan talan edildi.

Ýroni mimari nitelikte. Çin, Hürmüzde dolarý bypass etmek için yuan ve kripto kullanarak paralel bir finansal sistem kurdu. Bir hacker grubu þimdi kriptoyu kullanarak Çin devlet güvenliðini bypass ediyor ve Pekinin en gizli askeri tasarýmlarýný cüzdan adresi olan herkese satýyor. Yaptýrýmlarý atlatmayý saðlayan ayný teknoloji, casusluk para kazanýmýný da saðlýyor. Blok zinciri, bir geçiþ ücreti ile bir silah sýzýntýsýný ayýrt etmiyor. Ýkisini de iþliyor.

Xi için bu, en kötü anda gelen bir felaket. Bessentin mayýs ortasýndaki Pekin zirvesi zaten zordu. Trump, Çine yönelen 140 milyon varil Ýran ham petrolü için muafiyeti elinde tutuyor. Yüzde 50 gümrük vergisi tehdidi, Çinin silah boru hattýný hedefliyor. IDF, bugün Pentagonun onayladýðý Ýsrail yazýlýmý yükseltmelerine sahip F-35I uçaklarý kullanarak 100 Hizbullah hedefine az önce saldýrdý. Ve þimdi, Çin in en geliþmiþ askeri sistemlerinin gizli tasarýmlarý nadir toprak tekelini, Güney Çin Denizi duruþunu ve Tayvan zorlama kampanyasýný haklý çýkaran sistemler tek bir Hürmüz geçiþi fiyatýndan daha ucuza bir dark web forumunda satýlmak üzere mevcut.

Veri gerçekse, Çin in her düþmaný ve müttefiki þimdi Pekinin on yýllar ve yüz milyarlarca harcayarak geliþtirdiði yetenekleri tersine mühendislik yapabilir. J-20 nin gizlilik profili. Hipersonik süzülme aracýnýn yörünge hesaplamalarý. Nükleer denizaltýnýn akustik imzasý. Altýncý nesil savaþ uçaðýnýn sensör mimarisi. Hepsi, kripto para fiyatýyla, þimdi mevcut.

Çin, dolar sonrasý bir dünya kurmak istedi. Bir hacker grubu, teknolojinin her iki yönde de çalýþtýðýnda o dünyanýn nasýl göründüðünü az önce gösterdi.

https://x.com/shanaka86/status/2042048365983363367

4. Çaðrý Bey gemisiyle Somali'de petrol ve doðal gaz aramada yeni dönem baþladý

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar, Çaðrý Bey sondaj gemisinin kýtanýn en doðusunda yer alan Afrika Boynuzu'nda göreve hazýr olduðunu belirterek, "Bugün attýðýmýz bu tarihi adýmla Türk petrol, doðal gaz aramacýlýðýnda artýk yeni bir dönem baþlýyor." dedi.

Bayraktar, Somali'nin baþkenti Mogadiþu'da, Çaðrý Bey derin deniz sondaj gemisini karþýlama töreninde konuþtu.

2024 Ekim'de Oruç Reis sismik araþtýrma gemisini karþýlamak için yine Mogadiþu Limaný'nda olduklarýný anýmsatan Bayraktar, "O zaman yine bugünkü gibi heyecanlý ve coþkulu bir tören tertip edilmiþti. Ardýndan Oruç Reis gemimiz Somali açýklarýnda 7 ay süren sismik çalýþma yürüttü. 3 farklý blokta toplam 4 bin 464 kilometrekarelik 3 boyutlu sismik veri topladý." diye konuþtu.

Bakan Bayraktar, yapýlan sismik çalýþmalarýn sonucunda bölgede umut vadeden jeolojik yapýnýn gözlemlendiðini aktararak, "Kuyunun adýný, Somali'de yeni doðan ilk bebek anlamýna gelen 'Curad' koyduk. Mogadiþu'ya 372 kilometre uzaklýktaki ilk kuyumuz olan Curad-1 ile inanýyorum ki enerjide Somali'de yeni bir dönem açýlýyor." ifadesini kullandý.

Türkiye'nin, Fatih, Yavuz, Kanuni, Abdülhamid Han, Yýldýrým ve Çaðrý Bey gemileriyle dünyanýn en büyük 4. derin deniz arama filosuna sahip ülkesi haline geldiðine iþaret eden Bayraktar, þunlarý kaydetti:

"Geçen 10 yýlda geliþtirdiðimiz kabiliyet ve tecrübeli insan kaynaðýmýzla, Karadeniz'de doðal gaz bulduk ve þimdi ülkemizdeki 4 milyon evin ihtiyacýný buradan üretiyoruz. Türkiye Petrolleri'ndeki jeologlarýmýz, petrol mühendislerimiz, doðal gaz mühendislerimiz ve jeofizikçilerimizle bugün Afrika'dayýz. Her biri alanýnda uzman çalýþanlarýmýz ve milli enerji filomuz sayesinde kýtanýn en doðusunda yer alan Afrika Boynuzu'nda göreve hazýrýz. Bugün attýðýmýz bu tarihi adýmla Türk petrol, doðal gaz aramacýlýðýnda artýk yeni bir dönem baþlýyor."

Bayraktar, Çaðrý Bey'in Türkiye'nin yurt dýþýndaki ilk derin deniz sondajýný Somali'de gerçekleþtireceðini dile getirerek, "Gemimizi 15 Þubat'ta Taþucu Limaný'ndan Somalili bakan arkadaþlarýmla birlikte uðurladýk. Çaðrý Bey, 114 metrelik kule yüksekliði sebebiyle önce Akdeniz'i bir ucundan bir ucuna geçti. Sonra Afrika kýtasýný baþtan sona dolaþtý ve 53 günlük seyrüseferin ardýndan Mogadiþu açýklarýna demirledi." sözlerini sarf etti.

- Sondaj 7 bin 500 metre derinlikte yapýlacak

Alparslan Bayraktar, geminin görev yapacaðý kuyunun bulunduðu bölgenin açýk denizde, kýyýdan 370 kilometre uzaklýkta olduðunu söyledi.

Deniz tabanýndan itibaren yaklaþýk 4 bin metrelik sondaj planladýklarýný ifade eden Bayraktar, "Toplamda 7 bin 500 metrelik bir derinliðe ulaþacaðýz. Bu yönüyle Curad-1, dünyanýn en derin ikinci deniz sondajý olacak. Çaðrý Bey'e bu kritik görevde Altan, Korkut ve Sancar isimli gemilerimiz refakat edecek." dedi.

Bayraktar, destek gemilerinin malzeme ve yakýt temininde, personel sevkiyatýnda ve konumlandýrma operasyonlarýnda görev üstleneceðini vurgulayarak, Somali misyonunda gemilerde ve karada toplam 500 personelin 6 haftalýk vardiyalar halinde çalýþacaðýný dile getirdi.

Filoyu zorlu bir görevin beklediðinin altýný çizen Bayraktar, "Özellikle Muson mevsiminde deniz hareketliliði ve yaðýþlarla mücadele etmek zorunda kalacaklar ancak hem milletimizin hem Somali halkýnýn dualarý onlarýn yanýnda olacak. Ýklim ve hava þartlarýnýn uygun seyretmesi durumunda sondaj operasyonumuzu 6 ila 9 ay arasýnda tamamlamayý planlýyoruz. Donanmamýza ait TCG Sancaktar, TCG Gökova ve TCG Bafra'dan oluþan deniz unsurlarýmýz da Somali açýk denizlerinde enerji filomuzu koruyacak." diye konuþtu.

- Türkiye, hidrokarbon aramada yeni bir sayfa açýyor

Bakan Bayraktar, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn 2011'de Mogadiþu'ya gerçekleþtirdiði kapsamlý ziyaret ile Somali'de önemli bir dönüm noktasý yaþandýðýný belirtti.

Kriz döneminde Somali halkýyla yapýlan dayanýþmanýn küresel kamuoyunun dikkatini çektiðini kaydeden Bayraktar, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Karþýlýklý saygý, güven ve kazan-kazan anlayýþýna dayalý iliþkilerimiz 2011'den bu yana yoðun bir ivme kazandý. Yatýrýmdan ticarete, savunmadan enerjiye birçok alanda iþbirlikleri geliþtirdik. Türkiye bugün itibarýyla sýnýrlarý dýþýnda da derin deniz sondajý yapan ülkeler ligine yükseliyor. Ýnanýyorum ki Oruç Reis ile baþlayan, Çaðrý Bey ile devam eden bu süreç, hem Türkiye-Somali iliþkileri hem de Türk petrol ve doðal gaz aramacýlýðýnda yeni bir sayfa açýyor. Türk enerji tarihinde Somali görevi, denizaþýrý arama ve üretim faaliyetlerindeki teknik kapasitesini ve operasyonel kabiliyetini farklý bir seviyeye yükselttiðinin önemli bir göstergesi."

Bayraktar, bu faaliyetin Türkiye'yi uluslararasý alanda daha görünür kýlacaðýný belirterek, "Bu zor ve meþakkatli yolda bizlere istikamet ve hedef gösteren, her zaman destek verip güvenen Sayýn Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan'a ve ülkesinin adeta kaderini deðiþtirecek stratejik adýmlarý kararlýlýkla atan Somali Devlet Baþkaný Sayýn Hasan Þeyh Mahmud'a bir kez daha huzurlarýnýzda þükranlarýmý arz ediyorum. Bu önemli projenin sadece Somali'ye deðil, ayný zamanda bölgesel istikrar ve güvenliðe de katký saðlayacaðýna yürekten inanýyorum." deðerlendirmesinde bulundu.

Somali'de görev alan personele baþarýlar dileyen Bayraktar, "Buradan inþallah birkaç ay sonra hayýrlý bir haber, güzel bir keþif müjdesini hem Somali halkýna hem de milletimize vermek inancýyla sizleri saygýyla hürmetle selamlýyorum. Allah yar ve yardýmcýmýz olsun, bizleri muvaffak eylesin ve Türkiye-Somali dostluðu daim olsun." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansý

5. Leyla Alaton'a ait bazý þirketlerin içini boþaltmakla suçlanan çalýþanlarýn yargýlanmasýna devam edildi

Ýþ insaný Leyla Alaton'un þikayeti üzerine, sahibi olduðu bazý þirketlerin içini boþaltmakla suçlanan 6 sanýðýn "suçtan kaynaklanan mal varlýðý deðerlerini aklamak" ve "güveni kötüye kullanmak" suçlarýndan yargýlanmalarýna devam edildi.

Ýstanbul Aðýr Ceza Mahkemesindeki duruþmaya, müþtekiler Leyla Alaton, oðlu Efe Eros Güneyli ile taraflarýn avukatlarý katýldý.

Duruþmada beyanda bulunan Alaton, þirkette denetimin olduðunu düþündüðünü söyledi.

Firari sanýk Ahmet Özcan'ýn kendisine denetimle ilgili bilgi vermediðini ifade eden Alaton, oðlu Güneyli'nin bu konunun üzerine düþmesinin ardýndan durumu fark ettiklerini anlattý.

Mahkeme baþkaný Alaton'a, "Þirketleri bir liraya devrettiðinizi bilmediðinizi söylemiþsiniz. Bir liraya devretmenizin amacý neydi? Sizi nasýl ikna etti?" sorusunu yöneltti.

Alaton, bu soruya, "Bana, 'Þirketler o kadar daðýldý ki.' dedi. 'Bunu da buraya geçireceðiz, bunu da buraya alacaðýz.' gibi formalite... Evraklarý bana kendisi getirmedi, avukat getiriyordu. Bu da formalite gibi önüme getirildi. 'Leyla haným, adamýnýza þirketinizi veriyorsunuz bir güven anlaþmasý yok mu?' diyen olmadý. Mümkün olduðunca beni Alvimedica'dan uzak tuttu. Þirketin kazandýðý her kuruþu cebine attýðý gözüküyor. Benim intibam bu." yanýtýný verdi.

Mahkeme baþkanýnýn "Toplam zarar bilançosunu çýkardýnýz mý?" sorusunu üzerine ise Alaton, "Maddi manevi çok daha fazla olduðunu düþünüyorum. Þu an 150 kiþiye maaþ verirken kývranýyorum. Bu 2 buçuk senedir devam eden bir süreç. Þu andaki sürecin korkunçluðunu anlatamam. El freni çekilmiþ araba kullanmaya çalýþýyoruz. Bir an evvel gerekenin yapýlmasýný sizden rica ediyoruz. Sanýklardan þikayetçiyim davaya katýlmak istiyorum." ifadelerini kullandý.

Alaton'un oðlu Efe Eros Güneyli, beyanýnda, þirkete Temmuz 2023'te dahil olduðunu, öncesinde ABD'de çalýþtýðýný kaydetti.

Þirkete geldikten sonra bütün sanýklarla yakýndan çalýþtýðýný, yönetim kurulu üyesi olarak daha çok Ahmet Özcan'la zaman geçirdiðini ifade eden Güneyli, olaylarý DNA turizmde yaþananlar sonrasýnda fark ettiðini söyledi.

Güneyli, þirketten bazý bilgiler istediðini ancak kendisinin sürekli "Bilgileri yollayacaðýz." denilerek oyalandýðýný, daha sonra ise þantaj sürecinin baþladýðýný aktararak, "23 milyon dolar olan ciromuz, 7 milyon dolara kadar düþtü. Þirkete 400 milyon dolar para gömülmüþken þu an bizim 50 milyon dolar borcumuz var ve Ahmet Özcan bize bunu þantaj olarak kullanýyor. Sanýklardan þikayetçiyim, davaya katýlmak istiyorum." dedi.

Duruþmada görüþü sorulan cumhuriyet savcýsý, müþtekilerin davaya katýlma taleplerinin kabulüne karar verilmesini istedi.

Ara kararýný açýklayan mahkeme heyeti, müþtekilerin davaya katýlma taleplerinin kabulüne karar verdi.

Dosyanýn Sayýþtay uzmaný bilirkiþiye gönderilmesine, sanýk Ahmet Özcan hakkýndaki yakalama kararýnýn devamýna karar veren heyet, eksik hususlarýn giderilmesi için duruþmayý erteledi.

- Ýddianameden

Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca hazýrlanan iddianamede, Leyla Alaton'un þikayeti üzerine soruþturmaya baþlandýðý kaydediliyor.

Ýddianamede yer alan firari sanýk Ahmet Özcan'ýn hesap hareketlerine iliþkin MASAK raporunda, 2020-2024 arasýnda Özcan'ýn hesaplarýna 1 milyar 350 milyon 725 bin lira para giriþi, 136 milyon 301 bin 577 lira ise para çýkýþý olduðu bilgisi yer alýyor.

Raporda ayrýca, iddianameye konu þirketlere toplamda 1 milyar 881 milyon 326 bin lira para çýkýþý, 13 milyon 946 bin 445 lira ise para giriþi olduðu ve rakamlar arasýndaki farklarýn ciddi oranda olduðunun görüldüðü belirtiliyor.

Ýddianamede, Özcan'ýn maðdur þirketlerin varlýklarýný azaltýcý para transferleri gerçekleþtirdiði, sanýk Ebru Ünlü'nün MASAK raporuna göre Özcan ile çok yoðun para transferi olduðu aktarýlýyor.

Sanýklar Bilgin Turcan, Ebru Ünlü, Eda Tuna, Musa Soylu ile Özge Topuz'un ayný gün iþten ayrýlmalarý ve arabuluculuk sözleþmesi ile Alvimedica týbbi þirketlerden ödeme almalarýnýn da dikkat çekici ve hayatýn olaðan akýþýna aykýrý olduðu vurgulanan iddianamede, sanýklarýn fikir ve eylem birliði içerisinde hareket ettikleri deðerlendirmesi yapýlýyor.

Sanýklarýn kendilerini destekleyecek belge veya bilgi veremedikleri, soruþturma aþamasýnda yaptýklarý savunmalara itibar edilmediði ifade edilen iddianamede, dava açmaya yeterli delil elde edildiði belirtiliyor.

Ýddianamede, sanýklarýn "suçtan kaynaklanan mal varlýðý deðerlerini aklamak" ve "güveni kötüye kullanmak" suçlarýndan 3'er yýl 6'þar aydan 9'ar yýla kadar hapisle cezalandýrýlmasý talep ediliyor.

6.  Alýntý Originally Posted by nohut Yazýyý Oku
    Borsada iþlem yapmak çok keyifli....Önemli konulardan 1 cisi sadece parayý her türlü þartlara uyum saðlayacak þekilde kullanmak/planlamak.

Buffett ve Charlie ustalarýn dediklerini iyi anlamak ve iþlem yaparken Cesur olmak.
    Unutmayýn, ''Yalnýzca Cesurlar kazanýr''.!

YTD
     Alýntý Originally Posted by nohut Yazýyý Oku
    Cesur olmak kadar önemli diðer bi konu ,borsada sabýrlý olmak.!
    Borsa, sabýrsýzlarýn sabýrlýlara para aktardýðý mekanizmadýr.

Warren Buffett

YTD
    BIST 100 endeksi bugün %2.81 yükseldi (14073), toplam günlük iþlem hacmi 282 milyar 145 milyon TL oldu

Borsalar düþerken Cesur ol AL......yükselirken ister bekle ister SAT.

YTD

7. KAP: SASA [ ] SASA POLYESTER SANAYÝ A.Þ. Kar Payý Daðýtým Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim

https://www.kap.org.tr/Bildirim/1590967

https://kapatt.matriksdata.com/40283...9d77e5ab2a09dd

https://kapatt.matriksdata.com/40283...9d77e5ab3809de

Kar Payý Daðýtým Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim

Sermaye Piyasasý Kurulunun II-14.1 sayýlý "Sermaye Piyasasýnda Finansal Raporlamaya Ýliþkin Esaslar Tebliði" uyarýnca hazýrlanan ve Güney Baðýmsýz Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müþavirlik A.Þ. tarafýndan denetlenen 01.01.2025-31.12.2025 hesap dönemine ait þirket finansal tablolarýna göre (21.985.556.000,00) TL Konsolide Net Dönem Zararý elde edilmiþtir.

Yönetim Kurulumuzun 10 Nisan 2026 tarihli toplantýsýnda;

-Söz konusu finansal tablolar ile Vergi Usul Kanunu (VUK) hükümlerine uygun olarak tutulan kayýtlara göre oluþan mali tablolarýnýn incelenmesi sonucunda; TFRS'ye uygun olarak hazýrlanan finansal tablolara göre (21.985.556.000,00) TL net dönem zararý, VUK kayýtlarýna göre ise (33.975.488.034,60) TL cari yýl zararý bulunduðu görülerek;

-VUK kayýtlarýna göre hazýrlanan mali tablolara göre 2025 yýlý faaliyetlerinin (33.975.488.034,60) TL cari yýl zararý ile sonuçlanmasý nedeniyle kâr payý daðýtýlmamasýna ve VUK kayýtlarýna göre hazýrlanan mali tablolara göre oluþan (33.975.488.034,60) TL tutarýndaki cari yýl dönem zararýnýn geçmiþ yýl zararlarýna aktarýlmasýna,

-TFRS'ye uygun olarak hazýrlanan finansal tablolara göre oluþan (21.985.556.000,00) TL net dönem zararýnýn ise ilgili finansal tablolarda geçmiþ yýl zararlarýna aktarýlmasýna;

-Bu hususlarýn yapýlacak 2025 yýlý Olaðan Genel Kurul toplantýsýnda pay sahiplerinin onayýna sunulmasýna,

oybirliði ile karar verilmiþtir.

8. CNN: Trump ve Netanyahu arasýnda "Lübnan'da ateþkes" konusunda "gergin" bir görüþme yaþandý

ABD Baþkaný Donald Trump'ýn, Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu ile Ýsrail'in Lübnan ile ateþkes müzakereleri talep etmesinden önce "gergin" bir görüþme yaptýðý öne sürüldü.

CNN'in konuya yakýn kaynaklara dayandýrdýðý haberine göre, dün, Ýsrail'in Lübnan ile ateþkes görüþmeleri talep etmesinden kýsa süre önce Trump ve Netanyahu telefonda görüþtü.

Kaynaklar, görüþmenin "gergin" geçtiðine iþaret ederken, Netanyahu'nun görüþmenin sonunda eðer Lübnan ile görüþme talep etmezse Trump'ýn tek taraflý ateþkes ilan edebileceðini anladýðýný aktardý.

Bu görüþmenin, Trump ve Netanyahu arasýnda Lübnan konusunda yapýlan 3. telefon konuþmasý olduðuna iþaret eden kaynaklar, salý günü Trump, Ýran'da ateþkes ilan etmeden önce baþka bir görüþme daha yapýldýðýný belirtti.

Kaynaklar, salý günkü görüþmede, Netanyahu'nun, Trump'ý Lübnan'ý Ýran ateþkesinin dýþýnda tutmak için ikna etmeye çalýþtýðýný kaydetti.

- Netanyahu'nun ofisinden yalanlama gelirken, Beyaz Saray sessiz

CNN'in bu haberi konusunda ulaþtýðý Netanyahu'nun ofisi ise haberi "yalan haber" olarak nitelendirerek, görüþmeyi "dostane" olarak nitelendirdi.

Beyaz Saray'dan ise CNN'in sorusuna herhangi bir yanýt gelmedi.

Ýsrail Baþbakaný Netanyahu, Lübnan ile mümkün olan en kýsa sürede doðrudan müzakerelere baþlanmasý talimatýný verdiðini açýklamýþtý.

Netanyahu, müzakere açýklamasýndan kýsa süre sonra yaptýðý ikinci açýklamada ise Lübnan ile doðrudan müzakere yürüteceklerini, ancak ateþkes olmayacaðýný ifade etmiþti.

Sayfa 145/149 ÝlkÝlk ... 4595135143144145146147 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •