Tosyalý, Madrid'de Türk-Ýspanyol Sanayi ve Ticaret Odasý'nýn organize ettiði ödül töreninde "En Ýyi Türk Þirketi'' kategorisinde 1'incilik ödülü aldý
Kuruluþtan yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:
Türkiye'nin küresel çelik üreticisi Tosyalý, Madrid'de Türk-Ýspanyol Sanayi ve Ticaret Odasý'nýn organize ettiði ödül töreninde "En Ýyi Türk Þirketi'' kategorisinde 1'incilik ödülü aldý. Tosyalý'nýn küresel hedeflerini birer birer gerçekleþtirdiðini söyleyen Tosyalý Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Fuat Tosyalý, "Tosyalý olarak Avrupa'nýn en büyük 3. çelik üreticisi ve Türkiye merkezli en yüksek ham çelik üretimine sahip þirketiz. Türkiye, Cezayir, Libya ve Ýspanya'daki yatýrýmlarýmýzla birlikte küresel ölçeðimizi büyüterek önümüzdeki 5 yýl içerisinde dünyanýn en büyük 20 çelik þirketinden biri olma hedefi doðrultusunda emin adýmlarla ilerleyeceðiz." dedi.
Türkiye'nin küresel çelik üreticisi Tosyalý, ileri teknoloji ve sürdürülebilirlik odaklý yatýrýmlarýndan aldýðý güçle yepyeni baþarýlara imza atmaya devam ediyor.
Bugün 3 kýtada 50'ye yakýn tesisi, 15 milyon ton/yýl sývý çelik üretim kapasitesi ve 15.000 çalýþanýyla küresel büyümesini sürdüren Tosyalý, 2024 yýlýnýn baþýnda bünyesine dahil ettiði STS ile Ýspanya'da da en baþarýlý çelik þirketlerinden biri olmayý baþardý.
Tosyalý, Madrid'de Türk-Ýspanyol Sanayi ve Ticaret Odasý'nýn organize ettiði ödül töreninde "En Ýyi Türk Þirketi'' kategorisinde 1'incilik ödülü aldý. Tosyalý, Ýspanya'da çelik sektörüne yaptýðý yatýrýmlar ve en önemli istihdam yaratýcýlarýndan biri olmasý sebebiyle, 9'uncu kez düzenlenen organizasyonda bu anlamlý ödülün sahibi oldu.
Tosyalý Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Fuat Tosyalý: "Avrupa'nýn en büyük çelik boru üreticisi olarak Ýspanya'daki tesisimizde kýsa sürede üretimde 12 kata yakýn bir artýþ gerçekleþtirdik."
Tosyalý'nýn Türkiye'deki ve yurt dýþýndaki yatýrýmlarýyla küresel büyümesini kararlýlýkla sürdürdüðünü ve Ýspanya'nýn önümüzdeki dönemde Tosyalý'nýn Avrupa operasyonlarýnda çok daha önemli bir rol üstleneceðini ifade eden Tosyalý Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Fuat Tosyalý, "Tosyalý olarak Avrupa'nýn en büyük çelik boru üreticisiyiz ve bunun getirdiði sorumlulukla her zaman daha ileri gitmek için var gücümüzle çalýþýyoruz. 2024 yýlýnýn hemen baþýnda satýn aldýðýmýz Ýspanya'nýn önemli spiral boru üreticilerinden STS'de çok kýsa bir dönemde hýzlý bir deðiþime imza attýk. Tesis içerisindeki verimlilik ve yenileme çalýþmalarýyla üretimde 12 kata yakýn bir artýþ gerçekleþtirdik. Verimlilik ve ölçekteki bu artýþla birlikte Ýspanya baþta olmak üzere birçok ülkede yeni projelere dahil olduk. Bu tesiste spiral boru üretiyoruz ancak önümüzdeki dönemde ayrýca ERW tesisi yatýrýmý da planlýyoruz. Aldýðýmýz bu ve benzeri ödüller bize daha iyisini yapmak için güç veriyor." dedi.
"Avrupa'nýn en büyük 3. çelik üreticisi olarak hedefimiz önümüzdeki 5 yýlda dünyanýn en büyük 20 çelik þirketinden biri olmak"
Tosyalý'nýn küresel hedeflerini birer birer gerçekleþtirdiðini ifade eden Fuat Tosyalý, "Üretimimizi ve dünya sýralamamýzý her yýl kesintisiz olarak yükselterek, dünyanýn en büyük 50 çelik üreticisi arasýnda bu baþarýyý istikrarla sürdürebilen tek þirketiz. Son beþ yýlda küresel ham çelik üretimimizi %110 artýrarak global görünürlüðümüzü ikiye katladýk. Türkiye merkezli en yüksek ham çelik üretimine sahip þirket konumuna ulaþtýk. Bugün itibarýyla Tosyalý olarak Avrupa'nýn en büyük 3. çelik üreticisiyiz. Önümüzdeki dönemde Avrupa, Afrika ve Asya'daki tesislerimizle dengeli bir büyüme stratejisi izlemeye devam edeceðiz. Avrupa'da satýn almalar ve stratejik ortaklýklarla varlýðýmýzý güçlendirirken, Afrika'da yeþil alan yatýrýmlarýyla yeni üretim kapasiteleri oluþturmaya, Türkiye'de ise hem derinleþmeye hem de komþu pazarlara açýlmaya odaklandýk. Sürdürülebilirlik, verimlilik ve ölçek odaðýndaki yatýrýmlarýmýz ve uçtan uca üretim yapan tüm tesislerimizin yarattýðý sinerji ve katma deðerli üretimle küresel rekabet gücümüzü artýrmaya devam edeceðiz. Uzun vadede küresel yeþil çelik üreticisi konumumuzu daha da güçlendirerek, önümüzdeki 5 yýl içerisinde dünyanýn en büyük 20 çelik þirketinden biri olma hedefi doðrultusunda emin adýmlarla ilerliyoruz." dedi.
Tosyalý, Dünya Çelik Birliði'nin (World Steel Association) verilerine göre 2024'te 9,12 milyon tonluk çelik üretimiyle önceki yýla göre 21 basamak birden yükselerek dünya sýralamasýnda 46'ncýlýða ulaþtý. Gerçekleþtirdiði %54,3'lük üretim artýþýyla dünyanýn en hýzlý büyüyen ilk 3 çelik üreticisinden biri oldu. 2024'ü küresel olarak yaklaþýk toplam 7 milyar dolar ciro ile tamamlayan Tosyalý, 2025 yýlý için küresel ihracatýný 2 milyar dolarýn üzerine, toplam cirosunu da dolar bazýnda yüzde 30'a yakýn bir artýþla yaklaþýk 9 milyar dolara çýkararak yýlý tamamlýyor. Þirketin toplam üretimi ise 2025 yýl sonu itibarýyla yaklaþýk 13 milyon tona ulaþmýþ olacak.
''yalnýz olmak, yanlýþ yerde olmaktan iyidir.''
Yer Ýmleri