''yalnýz olmak, yanlýþ yerde olmaktan iyidir.''
KAP: MAALT [KCHOL ] MARMARÝS ALTINYUNUS TURÝSTÝK TESÝSLER A.Þ. Sermaye Artýrýmý - Azaltýmý Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1526086 Sermaye Artýrýmý Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim
Þirketimizin, Sermaye Piyasasý Kurulu'nun 04.12.2025 tarihli kararý ile olumlu karþýlanan ve toplam satýþ hasýlatý yaklaþýk 1.600.000.000 TL olacak þekilde Koç Holding A.Þ.'ye tahsisli olarak gerçekleþtireceði sermaye artýrýmý kapsamýnda, Borsa Ýstanbul A.Þ.'ye yapýlan baþvuru sonucunda, sermaye artýrýmýnýn Borsa Ýstanbul A.Þ. tarafýndan bildirilen 956,39 TL baz fiyat esas alýnarak 1.672.957 TL nominal artýrým ile gerçekleþtirilmesi ve toplam 1.599.999.345,23 TL'nin Koç Holding A.Þ. tarafýndan Þirketimize ödenerek sonuçlandýrýlabilmesi amacýyla hazýrlanan ihraç belgesinin onaylanmasý için Sermaye Piyasasý Kurulu'na baþvurulmuþtur.
Konuya iliþkin önemli geliþmeler yatýrýmcýlarýmýzla paylaþýlacaktýr.
Ýþbu açýklamamýzýn Ýngilizce çevirisi eþ anlý kamuya açýklanmýþ olup, açýklama metinlerinde herhangi bir farklýlýk olmasý durumunda Türkçe açýklama esas kabul edilecektir.
@HavaDurumuGözlemcileri
Bugün Antiga ve Gegelang bölgelerinde yaðan þiddetli yaðmur, Endonezya'nýn Bali adasýna baðlý Karangasem'deki Gegelang Köyü'nde Betel Nehri'nin yukarý kesimlerinde su seviyesinin yükselmesine ve istikrarsýz koþullara neden oldu.
https://x.com/WeatherMonitors/status...93279200342456
Nippon Steel gelecek 5 yýlda yaklaþýk 6 trilyon yenlik küresel yatýrým hedefliyor
Japon çelik üreticisi Nippon Steel Corp gelecek 5 yýl içinde küresel bazda yaklaþýk 6 trilyon yenlik (39 milyar dolar) yatýrým hedeflediðini bildirdi.
Firma açýklamasýna göre Nippon Steel, uluslararasý pazarlarda rekabet gücünü artýrmak için ülke içi ve deniz aþýrý yatýrýmlarýný geniþletmeyi hedefliyor.
Buna göre firma, bu yýl satýn aldýðý United States Steel Corp'un (US Steel) tesislerinin modernizasyonu dahil çeþitli alanlarda küresel bazda 5 yýl içinde yaklaþýk 6 trilyon yen tutarýnda yatýrým yapacak.
Yeni yatýrým planý kapsamýnda demir ve çeliðe yönelik azalan yurt içi talebe karþý yüksek fýrýnlarýn modernizasyonu ve bazý iþ operasyonlarýnýn düzene sokulmasý hedefleniyor.
Açýklamada baþkent Tokyo'da düzenlenen basýn toplantýsýndaki konuþmasýna yer verilen Nippon Steel Baþkaný Ýmai Tadaþi, "Entegre üretimi güçlendirecek yatýrýmlar yoluyla yönetim kaynaklarýmýzý yoðunlaþtýracaðýz." ifadesini kullandý.
- Stratejik hedef "100 milyon tonluk" küresel üretim
Bu arada Japon üretici, ABD yönetiminin onayýnýn ardýndan Haziran 2025'te US Steel firmasýný satýn almýþ ve 2028'e kadar bu firmaya yaklaþýk 11 milyar dolar yatýrým yapmayý taahhüt etmiþti.
Taahhütlerin "sýfýrdan projeye" yapýlacak ilk yatýrýmlarý da kapsayacaðý ve iki firmanýn "sýnýfýnýn en iyi teknoloji ve üretim kabiliyetlerine sahip dünya lideri" çelik üreticisi olacaðý bildirilmiþti.
Nippon Steel, ortaklýkla, yýllýk ham çelik üretim kapasitesini 86 milyon tona ulaþtýrmayý ve stratejik "100 milyon tonluk küresel ham çelik üretim kapasitesi" hedefine yaklaþmayý amaçlýyor.
Kaynak : Anadolu Ajansý
Rekabet Kurulu, Ýþ Enerji Yatýrýmlarý'nýn 4 þirketin kontrolünü devralmasý iþlemine izin verdi
Rekabet Kurumu (RK) internet sitesinde yayýnlanan açýklama aþaðýda bulunuyor:
Orhun KARTAL'ýn doðrudan kontrol ettiði H16 Solar Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AÞ'nin ve dolaylý olarak kontrol ettiði H22 Solar Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AÞ, AKS Ýþletme Yönetimi ve Danýþmanlýk AÞ, Gusto Enerji Üretim ve Ticaret AÞ ile Kayen Alfa Enerji Elektrik Üretim AÞ'nin hisselerinin tamamýnýn ve tek kontrollerinin nihai olarak Türkiye Ýþ Bankasý AÞ'nin kontrol ettiði Ýþ Enerji Yatýrýmlarý AÞ tarafýndan devralýnmasý iþlemine izin verildi.
Yer Ýmleri