NoLimit
@NoLimitGains

AZ ÖNCE ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEY OLDU:

BlackRock, yatırımcıların kendi paralarını çekmelerini engelledi.

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi insanlara şunu söylüyor: Hayır, paranızı geri alamazsınız.

Bu daha önce hiç yaşanmamıştı.

BlackRock'ın 26 milyar dolarlık özel kredi fonu, bu çeyrekte 1,2 milyar dolarlık para çekme talebiyle karşı karşıya kaldı.

Yatırımcılar paralarının %9,3'ünü geri istediler.

BlackRock hayır dedi. Oranı %5 ile sınırladı. 620 milyon dolar ödedi ve geri kalanını bloke etti.

Bu da demek oluyor ki, çıkmak isteyenlerin neredeyse yarısı çıkamadı.

Ve bu sadece BlackRock ile sınırlı değil.

Blackstone'ın benzer fonunda ise geri çekme taleplerinde REKOR bir seviye olan %7,9 görüldü.

Talep artışını karşılamak için para çekme limitlerini yükseltmek ve kendi paralarından 400 milyon dolar enjekte etmek zorunda kaldılar.

Blue Owl, kupon iadelerini tamamen durdurdu. Yerine borç senetleri getirdi.

BLK %5 düştü. KKR, Carlyle, Apollo, Ares, Blue Owl ve TPG de onunla birlikte %5-6 oranında değer kaybetti.

Özel kredi sektörünün tamamı tek bir günde değer kaybetti.

Bu fonlar, likiditesi düşük krediler şeklinde para ödünç veriyor. Hızlı bir şekilde satılamayan krediler.

Dolayısıyla çok fazla yatırımcı aynı anda ayrılmak istediğinde, fonun herkese ödeme yapacak nakit parası kalmıyor.

BlackRock ayrıca 25 milyon dolarlık ayrı bir krediyi de sıfıra indirdi.

Üç ay önce tam fiyatıyla değerlendirilmişti. Bir gecede yok oldu.

JPMorgan'dan Bill Eigen durumu en iyi şekilde özetledi: "Kötü haberler genellikle bir anda gelir. Sektördeki şeffaflık eksikliği ve kaldıraç oranı endişe verici."

Bu, 1,8 trilyon dolarlık bir sektör.

Yükselen petrol.
Orta Doğu'daki Savaş.
Yapay zeka, bu fonlardan yüklü miktarda borç alan yazılım şirketlerini alt üst ediyor.
Faiz indirimleri gündemden kalktı.

Dünyanın en büyük fonları yatırımcılara paralarını geri alamayacaklarını söylemeye başladığında

Bu çok önemli bir uyarı.

Bu arada, 20 yılı aşkın süredir yatırımcıyım ve piyasada yeni bir hamle yaptığımda bunu burada kamuoyuna duyuracağım.

Pek çok kişi keşke beni daha önce takip etseydim diyecek.

https://x.com/NoLimitGains/status/2029953260052717603