Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 116/166 ÝlkÝlk ... 1666106114115116117118126 ... SonSon
Arama sonucu : 1328 madde; 921 - 928 arasý.

Konu: Nohut Restaurant

1. Brainy Science
    @BrainyScience

Beyin, ampulden daha az enerji tüketir ama herhangi bir süper bilgisayardan daha fazla düþünür.

Beyniniz karmaþýk düþünme ve öðrenme iþlemlerini, minik bir ampulden sadece 12 watt daha az enerjiyle gerçekleþtirir. Öte yandan, yapay zeka sistemleri bu iþin çok küçük bir kýsmýný yapmak için milyarlarca watt enerjiye ihtiyaç duyar.
    Sýrrý ne mi? Nöronlar ve sinapslar, son derece verimli bir aðda minik sinyaller gönderiyor. Milyarlarca nöron ayný anda çalýþsa bile, enerji kullanýmý çok düþük kalýyor.

Yapay zekâ hesaplamalarda hýzlý olabilir, ancak beyniniz enerji verimliliði konusunda bir ustalýk eseridir. Bilim insanlarý þimdi daha akýllý, daha çevreci yapay zekâ yaratmak için beyninizi inceliyorlar.
    Zihniniz sadece güçlü deðil, ayný zamanda sessizce içinizde çalýþan gizli bir süper bilgisayar.

https://x.com/BrainyScience/status/2032059931545710828
    ''yalnýz olmak, yanlýþ yerde olmaktan iyidir.''

2. Alexander Dugin
    @AGDugin

Modern finans tamamen bir yanýlsamadan ibaret. Bir saniyede yok olabilirler. Þeytanýn hediyesi masalýndaki gibi. Horoz öter ve altýn çöpe dönüþür. Horoz öter. Þimdi. 1 trilyon ABD dolarý eksiliyor. Horoz bir, iki, üç kez öter. Artýk borsa yok, kripto para yok. Hiçbir þey yok.

https://x.com/AGDugin/status/2032205008708554758

3. Mehmet Ali ÖNEL
    @Mehmetali_Onel

Netanyahu:

Mesih'in dönüþüne kadar yaþayacaðýz, ancak bu önümüzdeki Perþembe günü olmayacak.

Ýsrail, Ýran savaþý ile Mesih'in dönüþüne hazýrlýk yapýyor ve bunu Netanyahu açýkça ilan ediyor.

Trump'ýn Evangelist ekibi de kendi Mesih'inin geliþini hýzlandýrmak için bu savaþý dini görev kabul ediyor.

Ve Ýran için de bu savaþ, Þia Mehdi'sinin zuhuru için yýllardýr bekledikleri uygun zaman ve zemin þartlarýný oluþturuyor.

3 ayrý dinin fanatiklerinin kurtarýcý Mehdi-Mesih beklentisi bu savaþta kesiþiyor.

Ve tüm taraflar için yolun sonu Armagedon'a yani kýyamet savaþýna çýkýyor.

Aþaðýdaki makalede bu süreci anlatmaya çalýþtýk.

https://x.com/Mehmetali_Onel/status/2032220498248286273

4. Oguz Erkan
    @oguzerkan

Warren Buffett: "I would still hold stocks even if I knew that World War III would happen."

https://x.com/oguzerkan/status/2032175021850816560

5. Atabey Hüseyin Hakký Kahveci
    @hhakkikahveci

*ÝRAN : 'Bundan böyle karþýlýklý vuruþ doktrinini terk ediyoruz.
    Sýnýrsýz Vurma moduna geçiyoruz. Ta ki petrol fiyatlarý 200 DOLAR'lara gelinceye ve
    ABD'nin petrol piyasalarýnda kontrolü bitinceye kadar devam edeceðiz.Enerji piyasalarýnýn fiyatýnda bizim de söz hakkýmýz olacak.

'Kaynak: REUTERS

* Trump, petrol fiyatlarý yükseldiðinde ABD'nin çok para kazandýðýný belirtti.

* Gazprom, Ukrayna'dan Türkiye'ye gaz taþýyan hatlarý hedef alan saldýrýlarý belgeledi.
    Þirket, 24 Þubat'tan bu yana Rusya'nýn güneyindeki ilgili tesislerin 12 kez saldýrýya uðradýðýný bildirdi.

* Ýran'ýn Hürmüz boðazýný kapatmasý HÝNDÝSTAN 'DA hayatý alt üst etti.
    "Fabrikalar,restoranlar kapandý. Basmati pirinci limanlarda yýðýldý,havayollarý seferleri iptal edildi.
    Hindistanýn ham petrol ithalatýnýn yaklaþýk %50 si Hürmüz Boðazý'ndan yapýlýyor.
    Yeni Delhi acil durum önlemlerini devreye soktu."

* Fatih Altaylý: "Ýran'ýn Türkiye üzerinden geçen füzeleri, Doðu Akdenizdeki NATO imkanlarý ile vurulmuþ ve parçalar Türkiye'ye düþmüþ.Bunu 15 gün içinde iki kez yaþadýk.Ýyi de bizim hava savunma sistemimiz nerede ?

* Profesör Mearsheimer : "Ýsrail Ýran'a karþý savaþý kaybetmeye baþlamasý halinde nükleer silah kullanmaktan çekinmeyecektir.
    Dünya'da Ýsrail'den daha acýmasýz ve daha ölümcül bir ülke yoktur." Dedi.

* Prof.Dr.Jefry Sachs ( Kolombiya Üniversitesi) : Türkiye hakkýnda çok derin bir deðerlendirme yaptý.
    "ABD, AB ve NATO, Türkiye'nin iktisadi, teknik, ahlaki ve kültürel geliþme potansiyelinin %99'unu imha etti.

90 milyon insan, geriye kalan %'de 1'in %20 siyle idare ediyor. "

* Russia Today: Tahrandaki bir saldýrýda geliþmiþ EMF bombasý kullanýlmýþ olabilir.
    Saldýrýnýn elektronik sistemleri hedef alan bir elektromanyetik silahla gerçekleþtirildiði öne sürülüyor.

* Birleþik Arap Emirlikleri : ABD ve Ýsrail'in emriyle Suudi Arabistan'ýn petrol tesislerine saldýrdý.
    -Irak Direniþ Koordinasyon Konseyi !

* Fransa Merkez Bankasý Baþkaný: Hiç paramýz kalmadý.

* Prof. Jiang: "Trump'ýn damadý Jared Kushner, Jeffrey Epsteinin yerine konulan bir figür.Küresel olaylarý yönlendirerek dünyanýn çöküþünü hýzlandýracak bir düzen kurmaya çalýþýyorlar; Epsteinýn yaptýðý da buydu."

* Macaristan Dýþiþleri ve Ticaret Bakaný Szijjártó: Ukrayna, Macaristan'ýn doðalgaz tedarikini garanti altýna alan Rusya'daki Türk Akýmý altyapýsýna saldýrdý.
    Türk Akýmý olmadan, Macaristan coðrafi ve fiziksel açýdan güvenli bir þekilde doðalgazla beslenemez. Ukrayna'nýn Druzhba boru hattý üzerinden uyguladýðý petrol ablukasý ve Türk Akýmý'na yönelik bu saldýrý, egemenliðimize yönelik ciddi saldýrýlardýr. " demiþ.

Ukrayna Cumhurbaþkaný Zelenskiynin, AB'nin 90 milyar euroluk yardým paketinin engellenmesi durumunda Macaristan Baþbakaný Orbanýn telefon numarasýný Ukraynalý askerlere vereceðini söylemesi, iki ülke arasýnda diplomatik bir krize yol açmýþtý.
    Ukrayna ,Macaristan arasýnda diplomatik savaþ þiddetlendi.

*Türkiye'nin yurt dýþýndaki 30 elçiliðinde hakim-savcý kadrosu oluþturuldu.
    "Yabancý dili bile olmayan birçok kiþi hakim-savcý kadrosundan mahkemelerde hiç çalýþmadan direkt yurt dýþýna atandý. Bunlara 7 bin Euro ve yurt içindeki hakim-savcý maaþlarý ödeniyor. (Gazeteci- Nuray Babacan)

* TÜÝK'e göre en çok çocuk kayýp vakasý bildirilen iller: Antalya,Diyarbakýr,Gaziantep
    Epstein dosyalarýnda adý geçen UNICEF'in bu illerde aktif faaliyeti var.

* Ýngiltere'nin Zelenskiye Rusya'ya yönelik saldýrý için 250.000 kiþilik yeni seferberlik baþlatmasý amacýyla para verdiði ve Belarusa yönelik baþlatýlacak saldýrý ile,YENÝ BÝR CEPHE açýlacaðý düþünülüyor.

* Bloomberg : ABD, batý Asyadaki operasyonlarda Ýrana yönelik saldýrýlarda kullanýlmak üzere savaþ uçaklarýný Karadenizde Romanyadaki hava üslerinde konuþlandýracak.
    Karadenizin Ýrana yönelik Amerikan hava harekâtýnýn ileri üssüne dönüþtürülmesi
    çok daha büyük bir savaþýn ANADOLU'NUN cephe hattýna dönüþmesi demektir.

https://x.com/hhakkikahveci/status/2032161922393461057

6. Penguen X
    @ThePenguinBTC

ABD Ýran'ý vurdu. Ama yanan Ýran deðil.

Yanan Suudi Arabistan.

Yanan BAE.

Yanan Katar.

Yanan Kuveyt.

Yanan Bahreyn.

Hepsi ABD'nin müttefiki.

Herkes bu savaþýn Ýran'la olduðunu sanýyor. Ben baþka bir þey görüyorum.

ABD'nin kendi müttefikleri ABD'nin savaþýnda yanýyor.

Ve kimse doðru soruyu sormuyor.

Anlatýyorum...

Petrodolar.

1974 yýlýnda ABD Dýþiþleri Bakaný Henry Kissinger ile Suudi Arabistan Kralý Faysal bir anlaþma yaptý.

Petrol dünyada sadece dolarla alýnýp satýlacak. Karþýlýðýnda ABD Suudi Arabistan'ý askeri olarak koruyacak.

Bu anlaþma dünyayý 50 yýl boyunca þekillendirdi.

Þöyle düþünün.

Bir mahallede bakkal iþletiyorsunuz. Mahallenin en güçlü adamý geldi.

Bir kural koydu: "Bu mahallede herkes sadece benim bastýðým kaðýtlarla alýþveriþ yapacak." Karþýlýðýnda dükkanýnýzý koruyacaðým. Kimse size dokunamayacak.

Petrodolar sistemi bu. Dünya petrol almak istiyorsa önce dolar almak zorunda.

Bu sayede her ülke dolar biriktiriyor. ABD istediði kadar borçlanabiliyor. Dünyanýn en güçlü ekonomisi 50 yýldýr bu sistem sayesinde ayakta.

Ama ya birisi sistemin dýþýna çýkarsa?

Herkes "ben de çýkayým" der. Sistem çöker.

Saddam Hüseyin 2000 yýlýnda Irak'ýn petrol satýþlarýný dolardan euroya çevirdi.

Dünyaya bir mesaj verdi: "Petrolü dolar dýþýnda da satabilirsiniz."

Bu mesaj ABD için herhangi bir kitle imha silahýndan daha tehlikeliydi. Çünkü fikir bulaþýcýdýr. Biri yaparsa diðerleri de yapar.

ABD 2003 yýlýnda kitle imha silahlarý gerekçesiyle Irak'ý iþgal etti.

Irak iþgal edildikten sonra petrol satýþlarý sessizce dolara geri çevrildi.

Mesaj çok netti: Petrodolardan çýkan yanar.

20 yýl boyunca kimse bu sistemin dýþýna çýkamadý.

Ta ki 5 ülke birden sistemin dýþýna çýkana kadar.

2021: Ýran Çin'le 25 yýllýk stratejik anlaþma imzaladý. Petrolünün %90'ýný yuan ile satmaya baþladý.

2023: Suudi Arabistan Çin'le yuan üzerinden swap anlaþmasý yaptý. Aramco-Sinopec ödemelerinin %65'ini yuana geçirdi. Ýlk dijital yuan ile petrol ödemesi yapýldý.

2023: Katar PetroChina ile 27 yýllýk LNG anlaþmasý imzaladý.

2024: BAE ve Suudi Arabistan BRICS'e katýldý.

2024: Bahreyn resmi olarak BRICS'e katýlmak için baþvuru yaptý.

10 yýl önce petrol ticaretinin neredeyse tamamý dolarla yapýlýyordu.

2024'te %20'si dolar dýþýna kaymýþtý.

Þimdi dikkat edin.

Ýran ABD'nin düþmaný. Onu bir kenara koyun.

Ama diðer dördü?

Suudi Arabistan, Katar, BAE ve Bahreyn.

Bunlar ABD'nin 50 yýllýk müttefiki. 50 yýllýk askeri koruma altýnda. ABD silahlarý kullanýyorlar. Topraklarýnda ABD üsleri var.

Sessizce dolardan saptýlar.

Saddam tek baþýna saptýðýnda ülkesi iþgal edildi.

Þimdi 5 ülke birden sapýyor. Ve 4'ü sizin kendi müttefikiniz.

Ne yapacaksýnýz?

Suudi Arabistan'ý iþgal edemezsiniz.

BAE'yi bombalayamazsýnýz.

Katar'a operasyon düzenleyemezsiniz.

Bahreyn'i vuramazsýnýz.

Bunlar ortaklarýnýz. Trilyon dolarlýk silah anlaþmalarýnýz var.

O zaman ne yaparsýnýz?

Birinin sizin yerinize vurmasýný saðlarsýnýz.

ÝSRAÝL-ABD VE ÝRAN SAVAÞI

ABD ve Ýsrail Ýran'ý vurdu.

Ýran karþýlýk verdi.

Ama dikkat edin. Ýran kimi vurdu?

Suudi Arabistan: Aramco'nun en büyük tesisi vuruldu. Çin'le swap anlaþmasý yapan ülke.

BAE: Dubai Havalimaný vuruldu. Veri merkezleri zarar gördü. BRICS'e katýlan ülke. Yatýrýmcýlar tedirgin þekilde BAE'den yatýrýmlarýný çekmeye baþladý.

Katar: Dünyanýn en büyük LNG tesisi Ras Laffan kapandý. Çin'le LNG anlaþmasý imzalayan ülke.

Kuveyt: Yakýt depolarý yandý. Havalimaný vuruldu. Petrol ihracatý durdu. Çin'in Kuþak-Yol projesinde liman inþaatý anlaþmasý yapan ülke.

Þimdi kendinize þu soruyu sorun.

Asýl zarar gören kim oldu?

Yýllarca zaten yaptýrým altýnda olan Ýran mý? Yoksa tüm dünya ile iþbirliði yapan Körfez ülkeleri mi?

Þimdi iþin ilginç tarafýna geliyorum.

Venezuela.

ABD Venezuela'ya operasyon düzenledi. Maduro yakalandý.

10 Þubat 2026. Amerikan þirketlerine Venezuela'nýn petrol altyapýsýný tamir etme lisansý verildi.

18 Þubat 2026. Chevron, BP, Shell, Eni ve Repsol þirketleri yetkilendirildi. "Gidin tamir edin" denildi.

28 Þubat 2026. ABD ve Ýsrail Ýran'ý vurdu. Ortadoðu'nun petrol altyapýlarý hasar gördü.

Önce dünyanýn en büyük petrol rezervini al. Þirketlerine tamir lisansý ver.

Sonra Ortadoðu'yu yak.

Sýra tesadüf deðil.

ABD'nin Ortadoðunun petrolüne ihtiyacý yoktu. Venezuela ile hiç kalmadý.

50 yýl boyunca bu ülkeleri koruyordu. Çünkü petrodolarý bu ülkeler koruyordu.

Bu savaþý tek boyutlu görmeyin. Bu savaþ ayný anda iki hedefe vuruyor.

Hedef 1: Çin'in Kuþak-Yol projesine zarar vermek. Baðlý olduðu enerji hatlarýný kesmek.

Hedef 2: Dolardan sapan müttefiklerin altyapýsýný yýkmak.

Körfez ülkelerine sorulmasý gereken soru çok basit:

ABD müttefikiniz ise neden siz yanýyorsunuz?

ABD sizi koruyorsa neden sizin tesisleriniz yanýyor?

Koruma mý bu? Yoksa ceza mý?

Büyük Resim

Formül 26 yýldýr deðiþmedi.

2000: Saddam dolardan saptý.
    2003: Irak iþgal edildi. Petrol dolara döndü.

2021-2024: 4 Körfez ülkesi dolardan saptý. Çin'e kaydý.
    2026: Bölge ateþe verildi.

Saddam düþmandý. Doðrudan girildi.

Müttefiklere doðrudan girilemez. O yüzden Ýran kýþkýrtýldý.

Ýran vuruldu. Ýran karþýlýk verdi. Ve karþýlýk ABD'ye deðil ABD'nin müttefiklerine.

Yöntem deðiþti. Formül deðiþmedi.

Bu benim þahsi düþüncelerim. Olaylarý bu þekilde yorumluyorum.

Sen bu konu hakkýnda ne düþünüyorsun?

https://x.com/ThePenguinBTC/status/2032086922345021462

__________________________________________________ __________

Farklý görüþleri de paylaþýyorum..!
    Bende hedefte Çin ve BRÝCS var demiþtim...Çin mecburen Petrolü tekrar dolarla alacak...Çin dolar kullanýnca daha fazla altýn - Gümüþ ve nadir elementleri stoklayamayacak.
    Zaten geçen ay Putin ile dolar konusunda anlaþýlmýþ idi.

YTD

7. Alerta Mundial
    @TuiteroSismico -3d

Último minuto : EEUU autoriza la compra temporal de petróleo ruso para contener la escalada de precios.
    __________________________________________________ _____________

Son dakika haberi: ABD, fiyat artýþýný kontrol altýna almak için Rus petrolünden geçici alým yetkisi verdi.

https://x.com/TuiteroSismico/status/2032253557215248728

8. Þimdi bi hikaye yazacaðým ve bunu kendi sayfamda da paylaþacaðým.

Kardeþim rahmetli birileri ile iþ yapmýþ...haklý haksýz yazmadan olayýn akýþýný yazacaðým..
    Kardeþim öleli 3 sene olacak (13.04.2023) adam beni arýyor ...anlatýyorum...kardeþimle bi iþ yapmýþ borçlu diyor...tamam ýsptla ve alacaðýný AL diyorum...ýspatý yok.

Adam benim üzerimden yeðenlerime sarkýyor.!
    1 Deneme yapýyor..Ýzmir'deki abileri üzerime salýyor ama abiler beni tanýyor....geri tepiyor ....bi daha deniyor...bi daha deniyor... ...velhasýl hapise düþüyor ...oradan birileri ile beni tehdit ediyor....abilerin hepsi beni bildikleri için ...diyorlar ki biz Mehmet'i tanýyoruz.!

Adam her hamlede baltayý taþa vurduðunun farkýna varýyor.!

Sonuç:Adam kodeste yani kumbara da.. bugün beni arýyor ...Abi ben yaptým sen yapma diyor...neden böyle diyor?
    Tüm abileri bana soruyor ..ne yapalým ABÝ sen ne dersen öyle diyorlar..

Þimdi bunlarý özelim olduðu halde neden yazdým?
    Benim tecrübelerime ve yaþadýklarýma göre inancým 3.
    1.Çok güvendiðim T.C kanunlarý .(þikayetim var)
    2.Bazen yemezse ki öyle gibi adam hapishaneden ben arayýp tehdit etti....tetikçi tutmuþ.(2.burada bu)
    3.Ýlahi adalet devreye giriyor...adamýn tetikçisi ki bu 4 veya 5 ci......hepsi beni tanýyor ...abi bu ibine yetti gari izin ver gerekeni yapalým diyor....ben ne diyorum?
    Saçýnýn kýlýna zarar vermeyin....çor çocuðu eþi var diyorum.
    Bugün diyor ki sen ney missin abi diyor.

Sulh olmak istiyor ki ben her zaman tüm yaþamýmda hakkýna hakkýna verdiðim için düþman edinmedim...bu ibine benim dýþýmda bana düþman olduðu halde çor çocuðuna baðýþladým.

Bana tuttuðu tetikçisi bunu vuracak fakrýna yeni vardý.
    Film gerçek ve devam ediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=9raa8rVZptk

Sayfa 116/166 ÝlkÝlk ... 1666106114115116117118126 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •