ama bir mantýk hatasý var hesapta sanki..çok deðil belki ama..7500 / x = 200 dolar bazlý destek daha olasý geliyor bana..
dolar/tl = 37.5 olur bu seferde..bu daha makul hesap olur..niye 7500 e giden yolda dolar sabit kalmamalý..
ama bir mantýk hatasý var hesapta sanki..çok deðil belki ama..7500 / x = 200 dolar bazlý destek daha olasý geliyor bana..
dolar/tl = 37.5 olur bu seferde..bu daha makul hesap olur..niye 7500 e giden yolda dolar sabit kalmamalý..
Çýtak tebrik ederim attýðýn tuttu tahmin olarak.
Suriye'de son yaþananlar Türkiye için bir tuzak mý?
Tarihte böyle bir kapitülasyon örneði görülmemiþtir.
Ýþin özeti þu ülkeyi ele geçiren Ýsrail.
Kaynaklara konan ABD, el altýndan özerkliði elde eden pkk ve günün sonunda Suriye'nin tüm ekonomik maliyeti ve tekrar patlamaya doðru giden iç yapýsý size ait.
Ýç siyasete fetih söylemi ile yedirilen Suriye meselesi özünde ABD ve Ýsrail'in istediklerini elde edip ardýndan maliyeti Türkiye'nin üstüne yýkmasý meselesidir.
Suriye gibi savaþ yorgunu ve envai çeþit radikal terörist grupla dolu bir yerin tüm yükü an itibariyle Türkiye'nin üstüne atýlmýþ halde.
Rusya, Ýran, Çin ve Hindistan yardýmlarý kesti.
Merkez bankasý bomboþ, kamu kurumlarý ortada yok veya havaya uçmuþ halde.
Suriye'ye dönenlerin pek çoðu ya zaten militan yakýnlarý ya da çeþitli çetelere mensup ve fýrsattan yararlanmaya gidiyor yahut da klasik aile ziyaretlerinden birinin ardýndan geri dönüyor.
Ciddi bir geri dönüþ yok olaðan günlük geliþ gidiþler sürüyor.
Mülteci meselesinde de ekonomik kriz, yaðma talan ve çatýþma haberleri sürdükçe de pek bir deðiþikliðin olmasý çok zor.
https://x.com/enformasyon55/status/1...asSWYIIzQ&s=19
Daha öncede belirtmiþtim borsamýz temel olarak bu faize göre pahalý. 6,5-7 fk civarý tüm bistin ortalamasý. %50 faiz varken genel anlamda borsa bu fiyat etmez, hisse özelinde iyi karlýlýðý ve birtakým beklentileri olan hisseler istisna olsa da durum budur.
Þimdi noolur? Þirketler karýný arttýrarak bu deðerleri hakedene kadar biraz düþüþ biraz da karlýlýk artýþý olup bir yerlerde buluþabilirler.Ama görünüþe göre þirketlerin 2 ila 3 çeyrek daha kar artýrmasý zor.
Bence karlýlýklar toparlanana kadar her yukarý hareketi satmak için kullanacaklar. Suriye konusu mini rallinin finali oldu gibi görünüyor.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Politika Rusya
Putin: Suriye'de asýl kazanan Ýsrail oldu
Putin, Ýsrail'in Suriye'den çýkmamakla kalmayýp varlýðýný pekiþtireceðini düþündüðünü söyledi
Yer Ýmleri