Suriye'den önce bizim baþtan sona inþa revizyona girmemiz gerek. Ýktidar deðiþikliði olsa bile çok uzun bir süre elini attýðý yer elinde kalýr. Sistem kokuþmuþ enkaz altýnda kalmýþ. Herkes olduðu yerde götürme derdinde.
Biraderin esi uzamanlýðýný (Dr.) Karsta yapýyor.zaten ana baba soyumuz Kars doðumlu.Biz Ýstanbulda doðmususz.Hanýmý kýs turizmi için oaraya gönderdim 1 hafta oluyor...Sarýkamýsta 200 liraya alabalýk yemiþ.cok ucuz diyor.Bugunde donuste getireceði hediyelik bal kasarlarý almýs...daha ucuza daha kaliteli ürünler almýs....gerci kalite eskisine göre ordada azaldý ama yine batýdan daha iyidir.o insanlarýn hayalleri küçük o yuzden az calýyorlar.hem kaliteden hem gramajdan hemde fiyattan...hava -5 derece ama usmuyorum diyor.cok sevdi bizim haným Karsý...
Sairin de dediði gibi Uykuda sakin beyaz sehir KARS'' ....
AVM varmý pek yok.sonradan görme sosyete var mý...yok ...olanalar ordan batýya göçetmiþ ... tuketim toplumu deðiller tam olarak.O yuzden de masarf harcama daha az.sorsan yapacak aktivite sosyal hayat batýya göre düþük derler....o sosyal hay-atta paranýn anasýný aglatýyor beyler...tercih meselesi yani...5 dk lýk sosyal hayat için 2 saat fazladan calýsýrým diyen varsa okeyim...
kýz koç universitesindeydi...TR de umut kalmadý deyip Ýngiltereye gönderdim....kýzým felsefesi deðiþti....eskiþden makyaj yapan her gun kýyafetle kombin yapan , avm gezen kýz gitti.yerine daha doðal kýrlarý doðayý seven , kendiyle barýsýk biri geldi...bana diyorki baba okula gelenler susleniyorlardý marka kýyafetlerle geliyordu.bende kendimi onlarla yarýstýrýp onlara benziyordum.ama burda oyle deðil.kim zengin kim fakir belli deðil...oradaki evsileri görüp haline sukrediyor artýk....
Borsada güzel operasyonlar oluyor hisselerde. Katýlým ev diye bir hisse var 6 ay önce 200 görmüþ þimdi 54 TL bandýnda. 200 den atlayan torununa miras býrakýr gibi.
Büyük ÞEHÝRDE yaþamýþ birisi doðuya adapte olamaz.
3-5 ay ay olursa eðlenceli olur,deðiþikliðin tadý çýkar.Ama burada yaþayacaðým dersen alýþmak çok zor.Zamanla sýkýlmaya baþlarsýn.Seni, o küçük þehrin insanlarý-muhabbetleri boðar.
KAR-KIÞ;2 ay güzeldir.Ama ANKARADA yaþamýþ birisi için bile 5-6 ay kar fazladýr.Zamanla depresif günler baþlar.Bir-iki caddesi vardýr.Oraya çýktýðýnýzda herkes herkesi görür.ÖZEL hayat ,fazla kalmaz.
Geçici olduðunu bilmek ile kalýcý olarak kalmak arasýnda DAÐLAR KADAR fark vardýr.
Doðuda-ÝÇANADOLUDA yaþadým.3-4 milyon nufus altýnda yere alýþamam.Gezmeye eyvallah.3-4 ay da kalýrým..ama o kadar...
Büyük þehirde yaþamak kadar güzel bir þey yok.Çocuklarýn istediði üniversite-lisede yanýnda okurlar..HASTANE-SAÐLIK seçeneklerin sýnýrsýzdýr.Ýstediðin kiþiyi hayatýna alýr.istediðinle görüþmezsin.Ülkemde öyle yerler var ki;zengin olsan bile zenginliðini yaþayamazsýn...
Hele kamu personeli isen,burada kimsenin takmadýðý-görmediði kaymakam , orada sana racon keser.Doktor-kaymakam sürtüþmesi çok olur.
Zoraki bir arkadaþlýða kendini zorladýðýn anlar olur.Oradaki yerel bazý aþiret-aileler bir hegomanya oluþturarak batýdan giden kamu gör. üzerinde bir güç gibidirler.
Buralarda kamu görevlilerinin kiþisel egolarýnýn izdüþümünü çok görürsünüz.
Burada takmadýðýnýz bir görevli orada,dað gibi karþýnýza çýkar..
neymiþ; BÝTLÝSÝN BALI-KARSIN KAÞARI için...güle güle gidin abiler...![]()
Yer Ýmleri