Senin bulamadýðýndan![]()
Senin bulamadýðýndan![]()
yahu buldum ben
en az 20 tanesinin isimini konumunu atayým diyom
halaa arayýp bulayaman sizlersiniz..))
lütfen ama.. laf ve kelimelerle oynamayalým.
milyarlarca insan tabmýþ bunlara.. bi akýllý benim diyon ama olmaz böyle.
birtek benim tanrým doðru diyon.
ama diðer milyartane insan yok benimki diyor.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
ÝSLAMA GÖRE ANLADIÐIM KADARIYLA CEVAP VEREYÝM:
Dünya bir imtihandýr ve herþeyin karþýlýðý ya bu alemde ya da ahirette TASTAMAM verilecektir.Evet gerçektende zalimlerin mutlu olduðunu görürüz veya masumlarýn çektiðini.
Zalim olsa bile,insanlýk adýna vs yaptýðý küçükte olsa bazý iyilikler varsa bile onun mükafatý-yaptýðý en ufak bir iyiliðin karþýlýðý bile burada ödenir..AHÝRETE HÝÇ BÝR iyilik býrakýlmaz...ebedi cehennem...
Ama iyilerin -masumlarýn yaptýðý bazý günahlar-hatalarýn bedeli burada tahsil edilir ki öte taraf hiç bir bedel kalmasýn...ve öteki tarafta ebedi cennet...
“Zerre miktarý hayýr ve iyilik yapan onun mükâfatýný, zerre miktarý þer ve kötülük yapan da onun cezasýný görür” [Zilzâl sûresi (99), 7-9]
''Ýnkâr edenler ateþe arzedilecekleri gün onlara: "Siz dünya hayatýnýzda bütün güzel þeylerinizi harcadýnýz, onlarýn zevkini sürdünüz, artýk bugün yeryüzünde haksýz yere büyüklük taslamanýz ve yoldan çýkmýþ olmanýzdan dolayý aþaðýlayýcý bir azabla cezalandýrýlacaksýnýz." (denir).(ahkaf20)
ÝSLAMIN en temel kaynaðý ve böyle olmak istendiði için KORUNMASI TAAHHÜT EDÝLMÝÞ..TEK KAYNAK KURANDIR.
''KURANI BÝZ ÝNDÝRDÝK VE ONU BÝZ KORUYACAÐIZ'' ayeti
Buhari-müslüm..Bunlar peygamberden yüzyýlar sonra yazýlmýþlardýr.Bunlarý ÝSLAMIN TEMEL KAYNAÐI olark göremezsiniz..öyle hadis diye rivayet edilenler vardýr ki KURANa terstir..
ÝSLAMIN TEK kaynaðý KURAN ve onun 23 yýllýk nebi tarafýndan pratiðidir.
Eeee sahih hadis-i þerifleri de yok sayacaksak...
Ne yapalým? Hisse.net'te yazan Ýslam alimlerine mi inanalým?
Netekim onlarýn da söylediklerinin büyük kýsmý yorum.
herneyse sataþmadan birbirimize.. herkes neye inanýyorsa haklýdýr.
bulunca banada haber edin. kafir gitmeyek öte tarafa.
amen inþallah..
![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Yer Ýmleri