Bist'in (eski adýyla ÝMKB 'nin ) 2025-1986 = ?? yaþ günü kutlu olsun.
3-Ocak-1986
Bear_Bull
@BearBull26
Ýtalya'da otomobil üretimi 68 yýlýn en düþük seviyesine geriledi
BERLÝN (AA) - Ýtalya'da otomobil üretimi geçen yýl bir önceki yýla göre yaklaþýk yüzde 46 düþerek, 1956'dan bu yana en düþük seviyeye geriledi.
FIM-CISL sendikasý ülkede geçen yýla iliþkin otomobil üretim rakamlarýný açýkladý.
Buna göre, Ýtalyan otomobil sektöründeki gerileme 2024'de dramatik bir þekilde kötüleþti.
Avrupa Birliði'nin üçüncü büyük ekonomisinde otomobil üretimi geçen yýl yaklaþýk yüzde 46 düþerek, 283 bin 9 ile 1956'dan bu yana en düþük seviyeye geriledi. Ticari araç üretimi de yüzde 17 düþerek, 192 bine indi.
2021'de Fiat Chrysler ve Fransýz PSA-Peugeot'nun birleþmesiyle kurulan Stellantis'in Ýtalya'daki araç üretimi geçen yýl yaklaþýk yüzde 37 düþerek, 475 bin 90'a geriledi. Þirket, 2023'te 751 bin 384 otomobil üretmiþti.
Hacim bakýmýndan dünyanýn dördüncü büyük otomobil üreticisi olan Stellantis, Avrupa'daki diðer otomobil üreticileri gibi elektrikli araçlar için zayýf talep, mevzuat belirsizliði ve sert Çin rekabetiyle karþý karþýya bulunuyor.
Sendikanýn açýklamasýnda, "2024 Stellantis'in kara yýlý olarak hatýrlanacak." denildi.
FIM-CISL Baþkaný Ferdinando Uliano, Avrupa Birliði'ne 2025 emisyon hedeflerini gözden geçirme çaðrýsý yaparak, "Bu, Avrupa için bir mücadeledir" ifadesini kullandý.
- 1 milyon üretim hedefi
Ýtalya'da Fiat, Maserati, Alfa Romeo ve Lancia gibi markalarý 5 fabrikada üreten Stellantis ise haber yayýna hazýrlanýrken, konuya iliþkin bir açýklama yapmadý.
Stellantis, geçen ay üretimi artýrmak için bir plan sunmuþtu. Þirket, 2025'de Ýtalya'da toplam 2 milyar avroluk yatýrým yapacaðýný ve yeni modeller üreteceðini açýklamýþtý.
Yeni modellerin piyasaya sürülmesi durumunda üretimde 2026'dan itibaren bir artýþ bekleniyor.
Baský altýnda bulunan Ýtalyan hükümeti ise ülkedeki otomobil üretimini bir milyon aracýn üzerine çýkarmayý hedefliyor.
Kaynak : Anadolu Ajansý
Eren..
@Uzaktan8138
·
6s
Çok milliyetçi ülkücü yemini;
Ölsem de öldürürsem de, tehdit edilsem de, tek kiþi kalsam da, bu mücadeleden dönersem namussuzum, ********im, namerdim. Bu da müslüman bir Türk kadýnýnýn sözü olsun. Allah’ým sana þart olsun andolsun ki dönersem namerdim...
https://x.com/Uzaktan8138/status/1875173039173697877
çýkan dedikodulardan sonra heryerde bu sözler konuþuluyor
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Bekir Karabulut
@bekirkarabulut
Sayýn
@dbdevletbahceli
'den KHK'lýlarý sevindiren açýklamalar:
Kanunen meþru bir sendika üyeliði, muhatabýný terörist yapacak mýdýr? Yine kanunlar çerçevesinde kurulmuþ okullarda okumak, bankalara para yatýrmak, bir þahsýn terör örgütü üyeliði için yeterli olacak mýdýr? Bunlar üzerine iyi düþünmek, yarýnlarýmýzý riske atacak sosyal maliyetlere, içten içe büyüyen devlet düþmanlýðýna karþý mutlaka ama mutlaka tedbir geliþtirmek lazýmdýr.
https://x.com/bekirkarabulut/status/1875183097110491358
anlayan anlamayanlara anlatsýn![]()
Ýris Cibre
@iriscibre
·
23s
Referandumsuz Anayasa deðiþtirme kabiliyetine doðru yavaþ yavaþ...
AKP+MHP+HDP = 372
Kalan 28...
ilk öncelikleri 28 tamamlamak anayasa deðiþikliði , 2. plan muhalefetin adayýna karþý bu grup beraber hareketi halkýn karþýsýnda ne kadar tutar yaþayýp görücez.geçen hafta söyledim 2026 nisan veya kasým seçim bekliyorum
Yer Ýmleri