09.01.25 Perþembe
XU30YVADE, 11459-11536 gördü 11596(uzlaþma 11598) kapattý. +%0.73
3 günden sonra 4. günde alemin longerlerine tebrikler![]()
Hayat hoþ gerisi boþ
Þimdi fonlardaki büyük kýsým yatýrýmcý aslýnda kemik mevduat yatýrýmcýsý. Bu adamlarýn etlerini koparsan borsada iþlem yapmaz..
Mevduat yada fon kazançlarý azalýnca bunlar döviz-altýn-emlak iþine giderler..
Ppf lerin kýsa vade çözülüp borsaya gelmesinde baþka sorun da var.
Benim elimdeki ppf lerin çok büyük kýsmý nisan öncesi olduðu için sýfýr stopajlý...Ama þu an ppf alan biri %10 stopajlý alýyor.
Yani benim ppf den paramý çözüp borsaya getirip tekrar ppf e kaçmamýn bana %10 stopaj zararý da var..Bir de borsada da iyi deðerlenmezse o da ayrý..
Yanlýþ anlaþýlmasýn ama rakamlar arttýkça bu kayýplar göze çok gelmeye baþlýyor..
O yüzden gerçekten de destekli-para giriþli bir ralli modu olmadan benim kafamda düþünen adamlarýn gelmesi de kolay deðil...
Ýlaveten hafta sonu paylaþtým. Hisse fonlarýnda hala çýkýþlar var...
Yýl sonu bilançolarý geldiði dönem ve sonrasý alým için daha iyi bir zaman olabilir bakýþýndayým hala..
Tabi borsa burasý..Belli olmaz....Bazýmýz haklý, bazýmýz haksýz çýkacaðýz...
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
paranýn çokluðu bir yere kadar bedri önemli olan zamanlama ve sepet bana kalýrsa.
altýmýzda araba var þuanda pýst 100 de yalnýz gideceðimiz güzergah belli deðil , yakýt paramýz sýnýrlý þimdi ben bunu görmeden neden stressiz kazandýðým yerden çýkýp buraya gireyim ve araba ayný güzergahta dönerken ben olaya böyle bakýyorum.
bu yüzden gireceksem trendi görüp en azýndan yatýrýmcý olarak oyuna dahil olalým istiyorum.
Yer Ýmleri