yalaka olmayan ekonomistlerin ortak görüþüne göre; faiz inmesi tek baþýna hikaye yaratmaz, kaldýki faiz inmesi çok yavaþ olacak belki de 2025 ortasýna kadar olmayacak ya da faiz indirimi tekrar rafa kalkacak..bunun nedeni olarak gerçek enflasyon ile açýklanan enflasyonun çok farklý olmasý..yetkililerin açýkladýðý enflasyona göre faiz inmesinin tehlikeli olabileceði gerçeðine dikkat çekiliyor..
bu iþin temel boyutu..bu beni ilgilendirmez.ben teknik analize bakarým..
8600 aþaðý kýrýlmadan dip görülmüþ deðil..
isterse çift tepe yapsýn sisteme 1 kuruþ sokmam..niye ..çünkü þuan borsa dürüst deðil..
faizi býrakalým hadi..yahu aylýklar tepeden daha yenilerde dönmüþ..AYLIK BU ..bu varken yeni trend baþlar mý..
tarihte örneði var mý..bana gerçek dip lazým..en az 1 yýl sisteme girecek bir dip lazým bana..oyun ile hile ile borsaya sokacak para yok bende..efen dim ben %15-30 kazandým..eee risk alýrsan tepkiye oynarsan kazandýn..afiyet olsun..biz hileli oyunda yokuz..zaten bizimgibler de sistemde olsa sen %30 deðil %10 kazanýrdýn ancak..
sen gerçek olmayan enflasyon verilerine göre faizi düþürüp ardýndan enflasyonun düþmesini bekliyorsan kusura bakma, bu oyun tutmaz..ve borsayý da bu oyuna göre þekillendirmeye çalýþýyorsan bu sisteme de yatýrýmcý gelmez..çünkü sen oyun kuruyorsun..gerçekle alakasý olmayan bir oyun..1-2 ayda ortaya çýkar gerçekler..
Bu hafta yatýrým araçlarýnýn performansý
ÝSTANBUL (AA) - Borsa Ýstanbul'da iþlem gören hisse senetleri haftalýk bazda ortalama yüzde 4,44, dolar/TL yüzde 0,24 ve avro/TL yüzde 0,67 artarken, altýnýn gram fiyatý yüzde 0,47 azaldý.
BIST 100 endeksi, en düþük 9.573,86 ve en yüksek 10.098,10 puaný gördükten sonra haftayý, önceki hafta kapanýþýnýn yüzde 4,44 üzerinde 10.081,00 puandan tamamladý.
Kapalýçarþý'da iþlem gören 24 ayar külçe altýnýn gram satýþ fiyatý bu hafta yüzde 0,47 azalýþla 2 bin 951 liraya, cumhuriyet altýnýnýn satýþ fiyatý da yüzde 0,52 düþüþle 20 bin 10 liraya indi.
Geçen hafta sonu 4 bin 966 lira olan çeyrek altýnýn satýþ fiyatý yüzde 0,46 azalarak 4 bin 943 liraya geriledi.
Bu hafta ABD dolarý yüzde 0,24 deðer kazanarak 34,7800 liraya, avro da yüzde 0,67 artýþla 36,9130 liraya çýktý.
Yatýrým fonlarý bu hafta yüzde 1,53 ve emeklilik fonlarý yüzde 1,59 deðer kazandý.
Kategorilerine göre bakýldýðýnda ise yatýrým fonlarý içinde en çok kazandýran yüzde 3,18 ile "Hisse Senedi" fonlarý oldu.
Kaynak : Anadolu Ajansý
Bunlar elbette çok genel geçer klasik söylemler
Bende sýkça tekrarlýyorum esasýnda buna benzer paylaþýmlar ..bunda bir beis yok
Bak orda zula þerhi düþülmüþ,,herþey mümkündür mecranýn doðasý böyle
Birde iþin Rasyonelitesi var arada onuda hatýrlmakta fayda var
Ýndirim 2.5 zor ,Aralýk zor ,,velevki olsa bile temel dinamikleri etkilediði için deðil muhteremin isteðiyle devam eder sende faiz indi böyle oldu diye düþünürsün
Þansýn bol kazancýn daim olsun
faiz diplerdeyken enflasyon kaçtý..
Yer Ýmleri